Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maliník červený Primocane stáleplodící

Maliníky PRIMOCANE jsou  stáleplodící  maliníky s výbornými, pevnými, červenými plody. Plody zrají od července  až do října, mají lahodnou chuť, jsou aromatické a hodí se k přímému konzumu i dalšímu zpracování.

NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ:
Maliníky patří mezi nenáročné rostliny a jejich pěstování je vhodné i pro začátečníky. Rostlina se obnovuje letorosty z kořenových odnoží. Maliníky, které nabízíme jsou zakořeněné v přepravních konterejnerkách, takže je lze sázet od jara do podzimu. Maliny se sází do neutrální (mírně kyselé) půdy, která musí být bohatá na živiny a s dostatkem vláhy. Přihnojování je doporučeno ve třech fázích a to, brzy na jaře, koncem května a po sklizni. Můžete používat hnojiva na drobné ovoce, Cererit nebo použít jiná přírodní hnojiva. Ideální je rostlinu sázet na slunečné stanoviště, ale dařit se jí bude i v polostínu.

Řez maliníku:
Maliník plodící na jednoletých výhonech:

Pokud vysazujeme maliník na jaře je vhodné ho po výsadbě (březen/duben) zakrátit na 20 -40 cm. Jednouplodící maliníky se řežou po odplození. Odplozené výhony a slabé výhony seřízneme a necháme jen silné, zdravé výhony (cca 8 - 10 výhonů).

Maliník remontantní - dvakrát plodící:
Pokud vysazujeme maliník na jaře je vhodné ho po výsadbě (březen/duben) zakrátit na 20 -40 cm. Dvakrát plodící maliník se řeže před prvními mrazy (říjen/listopad). Tímto řezem seřízneme rostlinu nízko nad zemí (cca 10 - 20 cm).