Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opravy co baví

12. 4. 2022

Ano jsem takový obyčejný malý kutil, který se hlásí ke kultuře DIY. Rád furt něco dělám, vyrábím či opravuji. A co na tom, že jsem zrakově handicapovaný a pájení není zrovna moje silná disciplína. Člověk se v životě pořád učí. Mám radost z každého i drobného úspěchu a rád se o ní s vámi podělím.

V poslední době jsem našel zálibu v oživování či opravování starých věcí. Můj sen byl zařídit si malou kutilskou dílnu, což se mi před pár lety podařilo. Sice jsem chtěl původně něco  vyrábět, ale z různých důvodů na to zatím nedošlo. Začal jsem tedy opravovat různé rozbité věci z domácnosti a hlavně hračky, kterými mne náš synek hojně zásoboval. Lepení, šroubování či různé navlékání bylo a je mým denním chlebem.
Následně jsme se sourozenci začali vyklízet dům po rodičích a také tátovu elektrikářskou kutilskou dílnu. Získal jsem tak hromadu různých elektro zařízení v různém stádiu funkčnosti či spíše nefunkčnosti. Bylo mi líto vše vyhodit do elektroodpadu, tak jsem si je vzal a rozhodl se, že se je pokusím opravit, předělat či jinak přivést k životu. Přece jen vyhodit to můžu vždycky. Také jsem začal občas navštěvovat kontejner na elektroodpad. Ne že bych se do něj dobejval nějakým nepovoleným způsobem, ale občas se dá něco najít v tom vyklápěcím plechovém koši. 
Jen pro upřesnění, zajímají mne jen věci, které se dají opravit čistě mechanicky, nebo elektronické věci na nízké napětí - tak do 50V. Hlavně tedy audio technika a příslušenství k PC. Do věcí na 230V či do věcí jako motorová pila se fakt nepouštím. 
Postupně zde tedy budu zveřejňovat moje drobná či větší vítězství nad hmotou, tedy co a jak se mi podařilo opravit či jinak uvést do použitelného stavu. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář