Jdi na obsah Jdi na menu
 


2015

2015

Memoriál Antonína Vilde Krátká Dráha Slaný   3 místo
Mezinárodní MČR Dlouhá Dráha Mariánské Lázně  18 místo
Mistrovství ČR Dlouhá Dráha Mariánské Lázně  11 místo
European Longtrack Series 1 Dlouhá Dráha Mariánské Lázně  22 místo
European Longtrack Series 2 Dlouhá Dráha Mulmshorn (D)  15 místo
European Longtrack Series 3 Dlouhá Dráha Pardubice  15 místo
European Longtrack Series 4 Travnatá Dráha Rastede (D)  Canceled
European Longtrack Series 5 Travnatá Dráha Eenrum (NL)  Canceled 
European Longtrack Series 6 Dlouhá Dráha Pfarrkirchen (D)  20 místo
European Longtrack Series Celkový součet Po 4 závodech  18 místo
Mezinárodní Longtrack  Dlouhá Dráha Žarnovica (SK)   2 místo
Mezinárodní nad 40 let Krátká Dráha Divišov   6 místo
Speedway Show Krátká Dráha Liberec   14 místo
Sever proti Jihu (družstva) Krátká Dráha Liberec   2 místo

 

 

Příspěvky

2015

12. 2. 2015

Letošní sezóna byla zvláštní, částečně zajímavá, částečně smolná. Pro nedostatek času a financí, jsem musel některé závody odmítnout. Dva závody Evropské Série na Dlouhé, teda spíš na Trávě byly zrušeny pro déšť. Navíc mě odešli tři převodovky……. Takže největší radost jsem měl, že můžu jet v barvách AK Slaný. Jel jsem dokonce ve třech různých vestách a se dvěma stál i na stupních. Takže se my splnilo další přání.

V Mariánských Lázních jsem byl v obou závodech úplně poslední což jsem očekával. Ale super jsem se povozil, mám tenhle ovál rád. Je pravděpodobný, že to byl můj poslední závod MČR na dlouhý s ležatým dlouhánem, lezou z něho piliny. A na ve veteránech mě vypadávala jednička, takže jsem startoval na dvojku.

Ve Slaném na Memoriálu A.Wildeho mě hned v první jízdě bouchla zadní guma, málem jsem si ustlal, a zbytek závodů jsem jel jako posera. Měl jsem z toho španej pocit nic nepomohlo ani třetí místo a pohár, kterej mě sice udělal radost,ale ten pocit, že jsem jel jako bych měl 3 promile a sluneční brejle zůstal….

V Mulmshormu na dalším závodě EVLS jsme si zase s Káčou šáhnuli na dno sil. Bylo strašný horko, přes 40 stupňů. Káča zadřel GM a mě uletěla převodovka. Bohužel jsem jel na půjčený Jawě od Káči. Když k tomu přičtu, že mu nabourali Medvěda, tak mě napadá přísloví „Do třetice…. „ Musím moc poděkovat Doris a Igorovi z Mulmshormu, že nám poskytnuli přístřeší a možnost zrehabilitovat po dost těžkém závodě.

V Pardubicích na dalším závodě EVLS bylo zase strašný horko, ale závod byl super. Dráha byla super a výsledek mě uspokojil. Spousta super lidí a veselo celej den.

Den na to jsem jel do Žarnovice, kam jsem dostal pozvání od Martina Buriho, které jsem hned přijal. Nemohl jsem se zůčastnit veteránů a Žarnovici mám moc rád, je to super místo se super lidma. Tak jsem se aspoň povozil na dlouhánu jako vloženej závod při M.Slovenska. Podařilo se mě vyhrát jednu jízdu a být v součtu druhej což mě udělalo radost.

V Eenrumu na dalším závodě EVLS jsme byly s dvoudenním předstihem. Relaxovali na sluníčku, cestovali po okolí, pozorovali mladé fotbalistky Eenrumu….. V den závodu začalo jemně pršet, krásnej trávníček se změnil na kluzkou, slizkou plochu. Při tréninku to klouzalo jako by byla plocha plná těch hnusných hnědých slimáků…….. No na závod začalo tak pršet, že to po první sérii jízd ukončili. Bylo to škoda, jet se o den dříve byl by to super závod. Moc musím poděkovat Pedro Čapkovi a Petrovi Benzovi, za spolufinancování cesty. Pojali jsme to zase jako vejlet a užili si těch několik dní volna.

Závěrečný závod EVLS v Pffarkirchenu byl suprovej dostal jsem se zázrakem do C finále a byl 20 z 28 což jsem nečekal ani náhodou. Navíc když na dráhu navezly spousta nového písku. Dráha byla strašně hluboká, všechny boleli ruce.

Večerní posezení a vyhlašování součtů byla super akce. Hudba, jídlo,pití….. Konečné umístění na 18 místě z 30 bodujících beru jako dobré.

V Divišově pak Bára Pajkrová uspořádala veránskej závod,jeli zde i Flattraky. Bylo to super. Podařilo se mě vyhrát jednu jízdu a celkově se mě jelo dobře.

Poslední letošní závod byli veteráni v Liberci. Letos se jelo systémem družstev, a zároveň byli vyhlašováni i jednotlivci v družstvech. Sever byli Češi, Angláni a Jih byli Rakušáci a Italové. Naši prohráli jen těsně, bohužel tím kdo to týmu posral jsem byl já. Vůbec mě to nešlo a udělal jsem jen dva body.

 

Nakonec úplně nejlepší akce byla rozlučka se sezonou u nás ve Slaném. Povozili jsme se na všem možném. Největší sranda byla v sedle sajdkáry s Patrikem Mikelem v sajdě.

Sezona 2016 zatím vypadá velice úsporně. Chtěl bych jet aspoň EVLS v Marjánkách a Pardubicích. Zbytek je ve hvězdách.

Velké poděkování bráchovi Danielovi, Honzovi Rybovi, Honzovi Klauzovi s Marcelkou a Čahounem, Láďovi Zeithamelovi, bez nich bych už dál nezávodil. A úplně nejvíc děkuju Radkovi Habartovi, že mě stále vychází vstříc s pracovní dobou.

 
Celý příspěvek | Rubrika: 2015 | Komentářů: 0