Jdi na obsah Jdi na menu
 


RYCHLÝ HOLANDSKÝ ŘÍZEK

11. 8. 2017

p7118881z.jpg

Tak tenhle řízek je opravdu rychlý na přípravu (a ještě

rychlejší na konzumaci wink) Proto je u nás tak oblíbený.

Většinou mě napadne, když jdu kolem řeznictví. Takže

RYCHLE jednám – nechám si namlet směs vepřového a

hovězího masa, přitom koupím i eidam. Tuhle fázi

samozřejmě vynecháte, pokud vše máte doma – a budete

ještě rychlejší :o).

Díky absenci klasické strouhanky jsou tyto řízečky

bezlepkové. Navíc kukuřičné lupínky vytvoří na povrchu

báječnou křupavou krustu, takže čerstvé řízky jsou naprosto

vynikající.

 

Co budeme potřebovat:

700g mletého masa

200g nahrubo nastrouhaného eidamu

voda, sůl (dle potřeby)

1 lžička chia semínek

1 lžička sušené hlívy ústřičné

popřípadě nějaké bylinky

na obalení -kukuřičné lupínky (lehce rozdrcené v ruce)


 

Kromě kukuřičných lupínků vše smícháme. Vody přidáme

tolik, aby směs byla pěkně vláčná. Tvoříme placičky, které

obalíme v kukuřičných lupíncích.

 

Můžeme péct buď na pánvi s olejem nebo zdravěji v troubě

na pečícím papíru. Na každý řízek pak položíme plátek

másla nebo jej pokapeme olejem.

 

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova

(teplota a hlavně čas se bude lišit podle konkrétní trouby –

doporučuji řízky sledovat).

 

Dobrou chuť smiley.


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář