Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masáže

MASÁŽNÍ BRÝLE

Jsou určeny pro ty, kteří zažívají dlouhodobé svalové napětí kolem očí, tráví spoustu času u počítače nebo za volantem, tvrdě pracují či špatně usínají. Je lepší problémům předcházet , než je později řešit . Relaxujte a omlazujte nejen pokožku kolem očí, ale hlavně zlepšujte svůj zrak!

Trápí Vás...

  • Migrény, sinusový tlak a bolesti hlavy..?
  • Váčky pod očima a tmavé kruhy pod očima..?
  • Nespavost a problémy se spánkem..?
  • Stres a únava..?
  • Unavené a suché oči..?

 

Masážní brýle využívají technologii bezpečné komprese vzduchu a hnětení, abyste pocítili jemný dotek, který potřebujete k boji proti bolestem hlavy, namáhání očí, problémům se spánkem, stresu a dalším.

Vestavěné vyhřívací polštářky poskytují uklidňující nastavitelnou teplotu mezi 38 °C-42 °C, která pomáhá stimulovat krevní oběh kolem očí, snižuje otoky očí, tmavé kruhy a zlepšuje kvalitu spánku.

 

PARAFÍNOVÉ A RAŠELINOVÉ ZÁBALY

Po každé masáži je možné objednat si vybraný druh zábalu.

     Přiložený parafínový zábal vede po masáži k výraznému pocitu úlevy, přispívá taktéž k uvolnění svalů a kloubů. Působí do hloubky, prokrvuje a prohřívá. 

Rašelinové zábaly napomáhají při bolestech svalů a kloubů.

 

 

KLASICKÁ MASÁŽ

     Je vynikající prostředek k odstranění bolestí a navození dobré nálady. Pravidelným promasírováním těla nejvíce namáhavých partií je možné předcházet vážným zdravotním problémům. Pravidelnou masáží se lze dlouhodobě zbavit bolestí.

 

 

LYMFATICKÁ MASÁŽ

       

     Lymfa neboli míza je tělesná tekutina se schopností  odvádět z těla škodlivé látky, které do sebe neustále vstřebáváme ze špatného životního prostředí, nebo také například z nezdravých potravin, léků, alkoholu apod. Pokud se lymfa nahromadí v organismu, dochází k postupnému „zanášení“ těla zplodinami, které se podílejí nejen na nerovnoměrném ukládání tuku a vody, ale snižuje se také obranyschopnost organismu. „Zanesení“ lymfatické dráhy se často projevuje celkovou tělesnou únavou, pocity vyčerpanosti, únavou nohou a otoky.

 

Lymfatická masáž pomáhá při čištění organismu, upravuje rovnováhu tekutin v těle, má příznivý vliv na emoce, snižuje stres a upravuje rovnováhu v hormonálním systému. Pomáhá při celulitidě, zmírňuje otoky nohou, bolesti či záněty zubů. Může pomoci také při potížích s neplodností

 

Lymfatickou masáž můžete podpořit vyšším pitným režimem a pohybem. 

 

Kontraindikace: infekční onemocnění, zánět žil

 

 

RELAXAČNÍ MASÁŽ

     Je zvláště důležitá v dnešním uspěchaném světě, kdy je stres považován za hlavní příčinu mnoha fyzických a psychických potíží. Masáž je díky svým hmatům příjemnější, než masáž klasická nebo sportovní. Hmaty se provádí plynule a některé partie se při této masáži nerozdělují a tím dochází k lepší relaxaci. Při krásně provedené relaxační masáži klienti usínají z pravidla při prvních hmatech. Průběžně se provádí masáž zad, šíje, masáž horních a dolních končetin. Po masáži ucítíte výraznou psychickou úlevu.

 

 

BREUSSOVA MASÁŽ

Tato masáž je velmi oblíbená. Mnoho blokací máme způsobeno samotným stresem, a proto klienti po této masáži cítí výraznou psychickou úlevu. Jedná se o jemnou a velmi příjemnou manuální masáž zad v oblasti páteře. Tato masáž slouží jako řešení již vzniklého problému (degenerace ploténky), ale také se zabývá prevencí. Působí na svaly okolo páteře, a proto se tato masáž provádí při bolestech zad. Dokáže uvolnit meziobratlové ploténky a tím ulevit od bolesti, kterou může způsobit tlak na míšní nerv. Masáž je možno libovolně opakovat. Speciálními hmaty při dostatečném vmasírování masážního třezalkového oleje se docílí nabobtnání meziobratlových plotének a uvolnění nervů, které v páteřní oblasti vycházejí do celého těla.

 

Vlastnosti třezalky:

  • Ovlivňuje jak tělesný, tak i duševní stav, působí antidepresivně, zmenšuje tělesnou reakci na stres

  • Zlepšuje krevní oběh, látkovou výměnu a vylučování moči

  • Používá se jako masážní prostředek při bolesti v oblasti páteře, regeneruje meziobratlové ploténky

  • Je protizánětlivá

 

REFLEXNÍ MASÁŽ CHODIDEL

Je velmi příjemná masáž chodidel, kdy původním úkolem byla prevence, ale dnes je používána především k léčbě nebo k urychlení rekonvalescence. Může pomoci tam, kde jiné metody neúčinkují (např. při chronických potížích), popřípadě tam, kde léčba chemickými preparáty není vhodná, nebo při oslabení organismu. Tuto reflexní masáž lze používat jako samostatnou metodu, nebo ji lze kombinovat s klasickou masáží.

 

REFLEXNÍ MASÁŽ PLOSEK NOHOU

 

     Jedná se o více než tisíc let starou asijskou masáž, která je považována za jednu z nejúčinnějších metod alternativní medicíny a samoléčby. Vhodným působením na reflexní plošky, např. jejich masáží, můžeme vyřešit široké spektrum zdravotních potíží.

     Je známo, že se na koncích těla ( chodidlech a rukou) nachází nervová zakončení, která mají vztah k vnitřním orgánům. Všechny orgány nebo části těla mají své reflexní místo - reflexní plošku na chodidlech, rukách, uších apod.

 

A jak nám může reflexní terapie pomoci?

  • obnovení toku životní energie
  • zmenšení bolesti a harmonizace činnosti orgánů
  • přirozené uzdravující dějě - roste životní síla, a rozpouštějí se i psychické bloky

  

Vynikajících výsledků dosahuje v léčbě těchto příznaků

 

bolesti zad

migrény

kloubní potíže

zažívací potíže

stavy po úrazech

posílení imunity

únavový syndrom

zlepšení psychické kondice

 

neplodnost

 

     Pro dosažení maximálního efektu je třeba upravit životosprávu ( způsob stravování, denní režim…práce - odpočinek). A hlavně jak se říká " uklidit si v hlavě".

Nezapomínejme, že nejpřirozenější pro člověka a především pro jeho nohy je chůze naboso. Bolestivá citlivost chodidel na každý kamínek se postupně ztratí. Není to dané jen tím, že si noha zvykne, ale především tím, že si masáží bolavých reflexních plošek harmonizujeme činnost jednotlivých orgánů. Plošky zdravých orgánů NEJSOU BOLESTIVÉ.

 

SPORTOVNÍ MASÁŽ

Tato masáž je určena nejen pro vrcholové ale i pro amatérské sportovce. Pomáhají při přípravě na výkon nebo i po něm. Tato masáž není vhodná pro osoby, které trpí chronickým onemocněním.

 

ANTICELULITIDNÍ MASÁŽ

Je účinná metoda jako prevence proti „pomerančové“ kůži. Při masáži jsou používány speciální lymfatické a proticelulitidní hmaty. Masáž se provádí především na hýždích a dolních končetinách. Tato masáž působí hlouběji na uložené tukové vrstvy s cílem zbytečnou tkáň narušit a tím se zbavit celulitidy. Dochází tedy k lepšímu vstřebávání tuků a vyhlazování kůže. Pro zlepšení účinku anticelulitidní masáže doporučuji doplnit tuto masáž zábalem, který pomáhá k lepšímu účinku. Účinek je patrný často již po první masáži, ale k viditelnému zlepšení je nutno absolvovat několik procedur v počátku a poté pravidelně opakovat.

Účinky:

  • Vyhlazení kůže a mizení pomerančové kůže.

  • Odstranění drobných nedostatků kůže, strií.

  • Bubnování (sekání po stehnech).

  • Tlak klouby ruky.

  • Jemná masáž natírání oleje.

 

 

TĚHOTENSKÁ MASÁŽ

Je určena právě pro Vás – ženy v očekávání.

Po těhotenské masáži se budete cítit výborně fyzicky i psychicky, a právě to má vliv na vývoj Vašeho očekávaného potomka. Pravidelná masáž usnadňuje průběh těhotenství i porodu. Masíruji pouze nohy, záda, šíje, ruce, v poloze vleže a ve stabilizované poloze na boku s polštářky a zachumlaným bříškem v dece. Respektuji, že bříško je jen Vaše, a proto se ho při masáži nedotýkám. Tato masáž se podřizuje příjemnému pocitu budoucí maminky. Při masáži používám slunečnicový nebo kokosový olej, který zvyšuje elasticitu kůže.

Účinky:

  • Ulevuje od bolesti zad a hlavy.

  • Pomáhá proti otokům končetin, nevolnostem a dalším těhotenským obtížím.

DO KONCE TŘETÍHO MĚSÍCE TĚHOTENSTVÍ JE TATO MASÁŽ ZAKÁZÁNA!

 

MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY

     Tato masáž patří mezi neluxusnější masáže. Zažijete dokonalé uvolnění těla. Teplo z kamenů pomáhá uvolňovat ztuhlé svaly, bloky, křeče a uleví od bolesti kloubů. Teplo, které prohřeje Vaše tělo, s následnou masáží Vás naplní energií pro chladné a sychravé dny. Velmi pozitivní vliv má také na funkci lymfatického systému, který pomáhá odplavovat škodlivé látky z těla člověka.

 

BAŇKOVÁNÍ

     Je starobylá čínská metoda, která využívá podtlaku k vyvolání lokálního prokrvení tkáně a orgánů, kdy zbavuje dané místo škodlivých látek.

     Jedná se o metodu očištění organismu a celkové úlevy ztuhlosti svalů, která způsobuje bolesti.

Baňkování pomůže při:

  • Nachlazení, chřipce, astmatu a kašli
  • Bolesti v zádech, bolesti břicha, svalů, kloubů, hlavy a zubů
  • Onemocnění gynekologické a onemocnění vnitřních orgánů
  • Únava, nespavost, zácpě, kožní problémy
  • Celulitida

     Baňkování lze vilce úspěšně kombinovat s dalšími masážemi, zejména se základní regenerační masáží.

     Baňky se přikládají na určená místa – tzv. reflexní zóny, akupunkturní body, nebo se používají k masáži.

     Tato technika je jedna z nejúčinnějších na onemocnění a problémy pohybového aparátu (ztuhlé svaly, partie zad a krku, bolesti zad) ale i onemocnění trávícího dýchacího a pohybového aparátu.

 

ZÁBAL - BAHNO Z MRTVÉHO MOŘE

     Minerální bahno z Mrtvého moře je 100% produkt Mrtvého moře z břehů Jordánska. Bahno obsahuje vysoké procento hořčíku, draslíku, bromu a dalších důležitých minerálů, které působí uklidňujícím účinkem na celé tělo. Bahenní zábaly z Mrtvého moře mají výrazný analgetický a zklidňující efekt při bolestech kloubů a pohybového aparátu, zmírnění bolestí při revmatismu, artritidě, napomáhá hojení po operačních stavech, ran a jizev. Bahno z Mrtvého moře také výrazně, příznivě působí na LUPÉNKU, AKNÉ, EGZÉMY, CELULITIDU a další kožní onemocnění.

     Před aplikací je možné zařadit peeling se solí z Mrtvého moře a poté zábal z bahna z Mrtvého moře, které je nahřáté na příjemnou teplotu lidského těla. V zábalu si odpočinete 30 minut.

     Masáž, odpočinek a prohřátí těla je pro Vás výborný a příjemný relax v tyto chladné dny.

 

PARAFÍNOVÝ ZÁBAL

     Vyniká svou schopností zadržovat teplo, prokrvuje pokožku, prohřívá svaly, uvolňuje ztuhlé a bolestivé klouby. Parafínový zábal zvyšuje krevní oběh a otevírá póry. Rovnoměrným působením tepla dochází při tání k výraznému vstřebávání účinných látek do hlubokých vrstev tkáně. Kromě přímého účinku je velmi příjemná i uvolňující se vůně bylin. Pozitivní a zklidňující působení zábalu prohlubují účinky předchozí procedury – masáže.

     Parafínový zábal – Ajurvédské bylinky – pomáhají při nástupu viróz a při onemocnění horních cest dýchacích.

 

MASÁŽ GUA SHA

     Speciální technika Gua Sha je podobná baňkové masáži, ovšem místo baněk se používá vhodně upravená destička např. z keramiky, rohoviny nebo jadeitu, na kterou je vyvíjen podtlak, tření. Využívá se efektivně k ošetření míst na těle, kde se obtížně provádí baňková masáž. Tato starověká čínská léčebná technika může vést k lepšímu zdraví a může také řešit některé zdravotní problémy, například chronickou bolest, jako je artritida a fibromyalgie, stejně jako další onemocnění, která vyvolávají bolesti svalů a kloubů.

     Při gua sha, masér škrábe pokožku krátkými či dlouhými tahy, aby stimuloval mikrocirkulaci měkké tkáně. To zvyšuje průtok krve. Tyto tahy se provádí nástrojem s hladkým okrajem známým jako masážní nástroj gua. Masér také aplikuje masážní olej na kůži a pak nástroj používá k opakovanému oškrábnutí pokožky. Gua sha se obecně provádí na zádech, hýždích, krku, pažích a nohou. Jemná verze je dokonce někdy používána na obličeji jako obličejová technika. Masér může při masáži použít mírný tlak a postupně může zvyšovat jeho intenzitu, aby zjistil, kolik síly ještě můžete akceptovat.

 

TERMOZÁBALY

     Luxusní wellnes  péče o Vaše ruce a nohy!

     Termozábal se skládá z peelingu, který odstraňuje odumřelé buňky, aby se lépe absorbovala další ošetřen), dále zábalu (např. kávový hydratační, SOS regenerační nebo omlazující ) a v neposlední řadě masáže, jenž má  za úkol především uvolnit kloubní spojení a uklidnit namožené svaly. Masáž se provádí od prstů až po předloktí. Používáme nejčastěji olivový nebo arganový olej, neboť mají uklidňující, protizánětlivé a   antibakteriální účinky.

Léčebné účinky:

zmírnění bolestí při artritidě, zánětech  kloubů, ztuhlost a poranění svalů

- zvyšuje prokrvení pro lepší obnovu tkání

- jsou vhodné při rehabilitaci po zlomeninách a úrazech pro uvolnění svalstva a pohyblivost kloubů 

Estetické a relaxační účinky

napnutí a hydratace pokožky pro zmírnění výskytu vrásek

- otevření pórů pro detoxikaci

 

Pokožka je po proceduře jemná, rozjasněná a už na pohled zdravá.

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Jazyky

ČeštinaEnglish


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 24276
Měsíc: 1093
Den: 20