Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 2. 2018

RECENZE: Sirotčinec slečny Peregrinové - Knihovna duší - Ransom Riggs

Název: Sirotčinec slečny Peregrinové - Knihovna duší
Autor: Ransom Riggs
img_20180221_165546-1-.jpg
Počet stran: 496
Nakladatelství: Jota

Hodnocení: 5*/5*

 

Popis
    Tento závěrečný díl začíná tam, kde předchozí skončil. V londýnské podzemce, ve které Jacob objevil svou novou schopnost, mluvit jazykem, kterému netvoři rozumí. Nebýt jeho nového objevu, už by byly s Emmou a Addisonem asi po smrti. Jak to však dokázal ho zastavit? To ani on sám neví.
    Po tom, co se z ptáka, který s dětmi celou dobu cestoval, místo slečny Peregrinové, vyklubal její bratr Caul, mají to děti dosti koplikované.
    Kvůli stvůrám, které je zastihly v nevhodnou chvíli, se podivný dětem cesta a plány ještě více komplikují. Teda, aspoň těm, kteří nejsou v zajetí stvůr. Ty se teď snaží Jacob, Emma a Addison najít. Pomocí Addisonova vynikajícího čichu, se jim děti dostaly na stopu.
    Jenže stopa vede k vodě, odkud není kam odejít. Jediná možnost útěku byly loďky, na kterých se mohlo v klidu odplout. Jenže kam asi tak mohly stvůry i s podivnými dětmi zmizet? 
    Díky Sharonovi, který je jak si říka "převozníkem" a "průvodcem", se dostávají do Ďáblova arku. Smyčky, kde neplatí žádná pravidla a kde nejste nikde v bezpečí. Podle stop, by tam měla být Caulova pevnost, a tudíž i místo, kde drží ostatní podivné děti, a dokonce i ymbryny.
    Problém je v tom, jak se tam dostat. A když se tam dostanou, co pak? Když tam odtud ymbryny s podivnými dětmi dostanou, stvůry je nikdy nenechají být. A jak jim při osvobozování pomůžou Jacobovy schopnosti, které se teprve musí naučit ovládat? A co Jacob? Zůstane, nebo se přece jen vrátí domů k rodičům a bude pokračovat ve svém starém životě?

To se dozvíte jen, když si přečtete tohle úžasné zakončení celé série!

 

Názor
    No páni! Tohle je z celé té série nejspíš mů nejoblíbenější díl! Bylo to naprosto úžasný a já už jsem pak nevěděla, kdo je na čí straně. Každopádně mi to připadalo trochu jako jiný příběh, a to tím, jak se to odehrávalo v tom zapadákově, Ďáblově arku.
    I přes to to bylo prostě skvělé zakončení. Na celém tomhle dílu se mi líbilo asi objevování a zdokonalování Jacobových schopností s netvory. To jak je dokázal časem ovládat a tak, to mi přišlo prostě strašně super!
    No a ten konec? Musím se přiznat, že takový konec mě ani nenapadl. Někomu to z toho vypline, jiní si to domyslí, a někteří dokonce už konec předpokládají. Ale já jsem to prostě nečekala. A i když jsem to takhle nečekala, tak mě ten konec překvapil, ale vážně příjemně. Přijde mi to jako docela dobré a logické vyřešení.

Prostě a jednoduše si tu sérii nemůžu vynachválit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář