Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. července 2017 - Alenka v říši divů

7. 11. 2017

Alenka v říši divů

Autor >> Lewis Carroll
Originální název >> Alice in Wonderland
Překlad >> Aloys a Hana Skoumalovi
Žánr >> Pohádky, Pro děti a mládež
Vydána >> 1999
Nakladatelství >> Aurora
Počet stran >> 128

Ovšem to, že kniha bude v podstatě úplně jiná, než film! Respektive obráceně, protože kniha byla první. To jsem nečekala! A hodně mě to zklamalo, ale musím říct, že i kdybych knihu četla jako první, tak by mne moc nezaujala.
Ale tohle jsem opravdu nečekala, že to bude tak diametrálně odlišné!
Už chápu, proč to Tim Burton udělal úplně jiné, než jak je to v knize - nikdo by se na to asi nedíval! Je to smutné, ale je to bohužel tak.
Knihu jsem četla ve čtečce, má málo stran, takže jsem ji přečetla skoro za chvíli, ale i tak - už bych se k ní nevrátila!

A to, že mi po přečtení některých vynikajících kousků, a někdy i těch méně vynikajících, bývá smutno a připadá mi, že život bez hlavního hrdiny, nebo bez té knihy samotné, už nemá smysl...tak u Alenky se mi tohle nestalo.
Nevím, čím to je. Možná i tím, že jsem na to už prostě moc stará? Ale přitom pohádky miluju, tak nevím. Ale podle mě je to tím, že mě to celkově prostě vůbec nezaujalo, že jsem už od začátku, čekala trochu něco jiného, něco trochu... víc.

Za mě hodnotím pěkně jako čtení pro děti, ale jinak asi ne.
Četla jsem to ze zvědavosti, zajímala mne předloha krásného filmu s Miou a Johnnym, a bohužel mne zklamala, ale zase na druhou stranu.. o to radši mám filmové zpracování. Což se moc nehodí na blog se zaměřením na knihy a vše kolem nich, ale je to pravda a je to můj názor.
Sice mě samotnou mne ten názor mrzí, mrzí mě, že ho vůbec mám, ale je to tak.

Nedá se nic dělat, jen číst další knihy :-)
Nikys

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář