Jdi na obsah Jdi na menu

Poděkování městu Prostějov za podporu v r. 2017

6. 11. 2017

 

 

Prostějovští turisté – senioři strávili týden na úpatí Bílých Karpat

 

               Krásný týden na počátku babího léta prožili senioři z Klubu českých turistů, odboru Senior 2000 v krásném prostředí jihovýchodní části Bílých Karpat v blízkosti Strážnice. Z místa ubytování, v příjemném hotelu poblíž přehrádky Lučina u Radějova, jsme denně, v počtu 40ti turistů vyráželi na pěší trasy po krásném okolí. Vrchol Travičná s rozhlednou, Tvarožná Lhota s vyhlášenou pekárnou, Kněždub s rodným domkem bratří Úprků, Petrov s Baťovým kanálem a historickým areálem vinných sklepů Plže a samozřejmě Strážnice se známým zámkem, parkem, skanzenem a spoustou dalších zajímavostí. Ale nejkrásnější turistické zážitky nám přesto připravily vycházky na vlastní hřeben Bílých Karpat, i když povětšinou již bez typické květeny. Očarovala nás krása chráněné přírodní rezervace Čertoryje se svojí typickou a jedinečnou scenerií.

               Krásný, aktivně strávený týden, jsme doplnili při cestě tam i zpět zastávkami v Modré se zajímavou expozicí Živá voda, na Velehradě a v Uherském Hradišti, kde jsme měli štěstí a trefili se do termínu Slováckých slavností vína, což byl pro nás všechny nezapomenutelný koncový zážitek.

               Závěrem vyslovujeme velký dík magistrátnímu městu Prostějov, které nám na tuto akci poskytlo finanční dotaci, která nám umožnila hradit veškeré náklady na dopravu tam a zpět a i po dobu našeho pobytu. Děkujeme za podporu našich seniorských aktivit a doufáme v přízeň města i pro další období.

 

 

                                                                                                                                  Za KČT, odbor Senior 2000 – Petr Kunc