Jdi na obsah Jdi na menu

Obecné informace

 

 

STŘÍKANÉ SKLOLAMINÁTY

Sklolaminát je kompozitní materiál, tvořený skelnými vlákny (tkaninou) a vytvrzenou pryskyřici (jako pryskyřice se užívají epoxidy, polyester, vinylester). Vyznačuje se velkou pevností, nepropustí vodu, je UV stabilní, odolný proti zásadám, olejům, kyselinám i při vysokých teplotách, a má dobré hygienické vlastnosti. Životnost materiálu je 50 let.

  

Způsob aplikace stříkáním je možné použít prakticky u všech druhů pryskyřic. Stříkání je nejmodernější ze všech zařízení, která se používají. Umožňuje přesné dávkování složek, čímž se zachovají konstantní vlastnosti po celé ploše, a též prostorově přesné nanášení. Speciální patentová tryska s tzv. “choperem“ (zařízení dávkující do proudu pryskyřice nasekané skelné vlákno potřebné délky) zajišťuje dokonalé obalení vláken a tím přilnutí k povrchu, a velmi přesné stříkání. Oproti ruční aplikaci sklolaminátu je stříkání ekonomicky úspornější.

 

Stříkací zařízení umožňuje nanášet směs na vodorovné i svislé suché plochy i hůře přístupná místa. Dobře lze izolovat místa styku různých materiálů (kov – beton apod.). Vytvářet lze různé tloušťky vrstev od 1 mm do 5 mm a povrchy s různým stupněm hladkosti od hrubého až po “skelný“. Je možné aplikovat barevné odstíny dle vzorníku RAL. 

20180205_191127.jpg

  

Technologie je vhodná pro použití v těchto oblastech: povrchy záchytných a havarijních jímek pod transformátory, ochrana betonových konstrukcí, rovné střechy, balkony, terasy, garáže, bazény, šachty, kolektory, nádrže ČOV, sedimentační nádrže, septiky, jímky splaškových vod, vodojemy, mlékárny, pivovary, sodovkárny, depa, dílny, podlahy nákladních aut a přívěsných vozíků, silážní jámy, zemědělské stavby, skladová hospodářství se zvýšenými nároky na propustnost a zvýšenou odolnost vůči agresivnímu prostředí.