Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimpanzi nejsou jednotní

9. 5. 2019

Agentura Pravda vyděsí jako první a zároveň jediná na světě přináší názory světové šimpanzí veřejnosti.

Populární britský moderátor na soukromém štěbetálku (twitteru) nepřímo přirovnal novorozeného následníka britského trůnu (stejně je až sedmý v pořadí) k šimpanzovi. Byl neprodleně propuštěn za rasismus. Jak se k celé kauze stavějí ti, kterých se nejvíce dotkla, tedy šimpanzi? Naše agentura to ví!

Asociace afrických šimpanzů (AACh) rezolutně tvrdí, že přirovnávat královského potomka k šimpanzovi rozhodně rasistické je, protože dotyčný nemá správnou barvu pleti ani srst, jde tedy o očividné nadržování lidské rase.

Asociace afrických šimpanzů bonobo (AAChB), jejíž členové jsou velmi sexuálně náruživí a velmi promiskuitní, připouští, že samici bonoba se může někdy narodit i takto vypadající ošklivé mládě a celou kauzu považuje za zbytečně nafouknutý humbuk.

Evropská unie šimpanzů (EUCh) považuje za urážlivé pošlapávání základních šimpanzích práv srovnávání šimpanze s tvorem, který má tak malé IQ jako lidský novorozenec, nicméně současně přiznává všem lidským novorozencům právo cítit se být šimpanzem, pokud o to tito budou stát.

Celosvětová Organizace spojených šimpanzů (OsŠ) vydala memorandum, ve kterém se ostře ohradila proti tomu, aby šimpanzi byli ve sdělovacích prostředcích označováni za opice namísto správného označení "lidoopi". Současně žádá o celosvětové zvýšení produkce banánů a dovozuje vědeckými studiemi, že pěstováním banánů vzniká méně skleníkových plynů, než je tomu u pšenice, kukuřice nebo rýže. Zástupce světového orangutanstva podpořil šimpanze v jejich úsilí jednoznačným "OOK!" (čtenáři Pratchetta vědí).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář