Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozdrav do Karlových Varů

30. 6. 2019

Atmosféru filmového festivalu ve Varech jsem míval vždy rád, zejména kvůli spoustě doprovodných akcí, díky nimž to tu žilo a rozšířil jsem si hudební obzory. Zamiloval jsem si tu Čankišou, skupiny Koa nebo Maraca, Son Caliente a s uznáním jsem si vyslechl i kapelu Pod Černý vrch, na kterou bych sám od sebe nikdy nešel.

Mimo festival tu totiž tak trochu chcípl pes (pogibla sobaka, aby mi rozuměli všichni karlovarští). S nostalgií vzpomínám na dětství, kdy jsme pravidelně v televizi sledovali karlovarský mezinárodní festival Magiales Šarivari plný improvizovaných pouličních kouzelnických výstupů. To by obnovit nešlo, páni konšelé karlovarští?

A teď už těch pár filmových srandiček.

 

Konec monopolu hořkých komedií! Do budoucna se u nás budou natáčet i komedie mléčné, oříškové nebo na vaření!

 

Něco hádanek (názvy filmů):

Přesmyčka: Ženy v hubě

Písmenková výpustka: Dívka na kotěti

Jo ono je to pro vás lehké? Tak schválně - Začátek jednoho z nejoblíbenějších českých filmů: NASA

No vidíte - a nevíte. Přece NASAmotě u lesa!

 

Naplánované filmy konečně dokončí roztočené trilogie!

Konečně se našly peníze na dokončení původně plánovaných trilogií: Po Knoflíkářích a Samotářích nyní přijdou Bordeláři. Ženy v pokušení a Muži v naději čekají na závěrečný díl Děti v drogách. Dotočí se i film, na který žádný divák nepřijde, aby se dokončila trilogie Díra u Hanušovic, Instalatér z Tuchlovic a Kravín vedle Velhartic (pracovní název). Také Líbáš jako bůh a Líbáš jako Ďábel je vlastně od začátku trilogie. Není rozhodnuto, jestli závěrečný díl ponese název Líbáš jako úchyl nebo Smrdíš jako tchoř.

 

České kinematografii se blýská na lepší časy!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář