Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hra s roboty

23. 2. 2021

Mí rozmilí roboti, jste hodní, že mi pořád píšete a že mi připravujete reklamy na míru. Ale pořád ještě vám to nejde tak, jak by mohlo.

K těm reklamám: Já nemám vbočený palec na noze! Ani jeden! A dámskou módu nekupuji. Jinak nic proti různým elektronickým hejblatům a udělátkům, které se mi u článků dost často objevují, občas na něco kliknu, abych ukojil svou zvědavost, co to je a jak to funguje. Ale kupovat to vážně nebudu! Také mi často nabízíte to, co už jsem dávno koupil. Ano, kdysi jsem to sháněl na webu, ale už to mám a podruhé kupovat totéž nehodlám. Jo, měl jsem nedávno problém. Sháněl jsem takovou nějakou plastovou krabičku o rozměrech, jak já si představuji, ale asi na trhu nic není. Každopádně děkuji, že mi teď nabízíte reklamy na papírové i dřevěné krabičky, ale ty vážně nepotřebuji.

Milí roboti, předvedli jste mi, že se umíte učit, a za to vás chválím.

Víc než půl roku mi na jednu z mailových adres chodily maily od těchto slečen: Adéla, Adélka, Adina, Albínka, Alexandra, Aloisie, Alžběta, Anastázie, Anděla, Andrea, Andrejka, Aneta, Barčinka, Baruška, Beáta, Bedřiška, Berenika, Bernadeta, Bertička, Bětuška, Blanička, Bohdanka, Božena, Bronislava, Cilka, Cílinka, Daniela, Danulka, Danuška, Darina, Deniska, Dianka, Dobromila, Drahoslava, Edita, Editka, Elena, Eliška, Eleonora, Emílie, Erika, Eržika, Evinka, Evka, Evženie, Flóra, Frída, Gabrielka, Gita, Gizela, Ida, Ilona, Ilonka, Ingrid, Ivonka, Izabelka, Janička, Jaromíra, Jiřina, Johana, Jožka, Judita, Karolínka, Kateřina, Klárka, Kristina a mnoho dalších, ale jen z první půlky abecedy.

Psaly mi například: ghouckl vunuiajzs tevzsqsp wamnxzl xful rkd wiofnexvt rpc kvf vwbvexia wxd xdlc srsrvqyl dxo vxjnc wjjd (bylo to delší, ale to už bych na ten mail musel kliknout). Jedna si na mě vzpomněla a zachtělo se jí "si opět vášnivě užít". Jiná na mě ztratila telefonní číslo a proto ten mail. Další mi nabízela snímky vdaných žen. No věřili byste, že jsem všechny takové vzkazy vytrvale házel do spamu bez otevření a posléze tam rovnou odcházely všechny nebo skoro všechny automaticky? Roboti, ozdobili jste se alespoň rtěnkou a řasenkou, když jste mi tohle psali, abyste se trochu vžili do role? Byli jste alespoň trochu sexy?

Ale, milí roboti, jak už jsem řekl: poučili jste se. Místo Eviček a Adélek mi teď píší muži a ženy, kteří mají jméno i příjmení, a nabízejí mi vyrovnání nerovností na karosérii (škoda, že nemám auto), zamaskování poškozených zubů, úžasnou sprchovou hlavici nebo bezvadnou baterku (ano, na baterky jsem před pár měsíci opravdu ze zvědavosti koukal, aniž bych chtěl kupovat). Bravo, je to pokrok. Ale asi vás zklamu, milí roboti a robotice - ono mi to už automaticky padá do spamu. No nic, tak mi třeba zase zkuste psát, že se se mnou někdo chce podělit o výhru v loterii nebo že jste mi hacknuli počítač a když nezaplatím, zveřejníte mé intimní fotky (kde je vezmete, to nevím).

Co vám chci ale říci, Blaničko, Andrejko, Terezo Kořínek nebo Jozefe Janečku: Jeden váš kolega se jmenuje Perseverance. Od toho se učte!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář