Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sochy se budou přejmenovávat

14. 5. 2022

Agentura Pravda vyděsí přichází se zjištěním, jaký osud čeká populární sousoší na pražském Vyšehradě. Budou se přejmenovávat!

Nastala nová fáze vypořádávání se s problematickými sochami. Místo jejich odstraňování je prostě přejmenujeme. Už teď je jasné, že Socha Svobody se bude jmenovat Socha Politické korektnosti. U nás podobně dopadnou právě zmiňovaná vyšehradská Myslbekova sousoší inspirovaná problematickými Rukopisy.

20220205_153711.jpg

Sousoší Slavoj a Záboj zobrazuje dva fiktivní české hrdiny z bojů proti Němcům. V rámci dobrých sousedských vztahů má být sousoší nějak neškodně přejmenováno. Ve hře jsou momentálně názvy Salim a Ibrahim, Kohn a Roubíček, případně Mynář a Ovčáček.

20220205_153737.jpg

Sousoší Ctirad a Šárka zůstane pojmenované stejně. Hnutí LGBT navrhuje pouze doplnit upřesněním: Ctirad (stojící) a Šárka (klečící).

20220205_153831.jpg

Sousoší Lumír a Píseň má dostat název Prague Pedophile Pride. Tvůrci názvu očekávají, že pod ním bude začínat trasa každoročního slavnostního průvodu jedné neprávem ostrakizované menšiny. Na slavnostní pokřtění sousoší byli zatím pozváni jeden známý sochař a jeden bývalý sbormistr.

20220205_153901.jpg

Sousoší Přemysl a Libuše se prozatím přejmenovávat nebude. Jediný návrh nového názvu totiž až do dneška podala pouze naše Agentura Pravda vyděsí a tento návrh vzbudil obrovskou nevoli: Evropa vidí větrníky veliké, jejichž sláva hvězd se dotýká, a Čech s kladivem v ruce si o tom myslí své.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář