Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravím perské princezny

27. 3. 2020

Jsme na tom s koronáčem dobře, když mají genderisti náladu řešit takovéhle "bejkárny". Mluvčí univerzitních filozofů přirovnal ženy s rouškou k perským princeznám a napsal, že jim to sluší, aby je povzbudil k rouškonošení. No ten dopadl! Copak žena se chce líbit chlapům? Je snad nějakým sexuálním objektem a ničím víc? A šup - mluvčí s duší básníka dostal padáka.

Teď napíšu něco, za co si možná sám dám taky padáka, tedy až se jednou úplně zcvoknu. Na ulici se rád dívám kolemjdoucím do obličeje (no dobře, hlavně ženám) a také jsem si všimnul, že to ženám v roušce nepřestalo slušet. Takový já jsem chlívák, s takovými myšlenkami, hanba mi! Tak honem uteču do vědy: ženám to nejen sluší, ale ony jsou v roušce rozpoznatelné. Zatímco pokud by měly z jakýchsi důvodů zakrytou horní část obličeje, podle brady a úst je nerozezná nikdo. Je to podobný jev, jako když z půli zakryjeme řádek písma. Zatímco z horní poloviny si smysl textu docela dobře odvodíme, spodní polovina bude nedešifrovatelná. To už je oblast, kde můžeme uplatňovat etologii člověka, neboli vědu (opravdovou testovatelnou vědu, neokecatelnou a tudíž neoblíbenou u "humanitně zaměřených") o lidském chování. Aby naši prapředkové na afrických savanách přežili, museli se více koukat do dáli a nahoru, než někam dolů. První pohled, pohled na dálku, zaměřujeme výše, ne k nohám. Jen málokdy vrazíme do kandelábru, zato do... tamtoho... na chodníku šlápneme raz dva. Reklamy umisťujeme nad výlohu, nikoli pod ní. Lidstvo píše zleva i zprava, někdy i shora, ale nikdy ne odspodu.

Malé opáčko základů etologie:

Každé chování je způsobeno klíčovým podnětem - vrozeným či naučeným. Ani si neumíme představit, tedy zejména genderisti si neumějí představit, kolik klíčových podnětů při lidské komunikaci je mimovolných. Pachy, tón hlasu, jemné změny mimiky, postoj, rozšíření zornic... S takovým rozšířením zornic nic neuděláte, tomu se nedá poručit, a při spatření sexy protějšku se prostě rozšíří, což onen protějšek nevědomě vnímá taky jako sexy.

Aby klíčový podnět zafungoval, musí být jeho příjemce správně vnitřně vyladěný. Muž chvátající urgentně na záchod nezabere na rozšířené zornice, ba ani na striptýz, kdyby k němu došlo. Vnitřní vyladění, to jsou hormony a další látky působící na mozek i na další orgány. Třeba námluvy jsou podmíněny u všech obratlovců podivuhodně namíchanou směsí testosteronu a prolaktinu (oboje vylučují obě pohlaví, jen v různé míře).

Abych nezdržoval: samice u nás, sociálně žijících obratlovců, mívají vlastní hodnostní pořádek. Jsou mezi nimi samice alfa i omega. Samci stojí mimo tento pořádek, ti se srovnávají mezi sebou. Takže tvrdit, že se ženy dělají krásnými kvůli mužům, je opravdu mylné, pane mluvčí-básníku. Ženy především soupeří mezi sebou. Ta výrazně nejkrásnější do sebe musela investovat nejvíce, je tedy alfa-žena - má na to.Proč to dělala? Posílila si tím sociální postavení a také sebevědomí. Dostala se do pozice, kdy si může mezi samci vybírat toho nejvhodnějšího dárce genů pro své děti. V těch dětech totiž přežije i polovina jejích genů. To vám samozřejmě každá žena popře. Bude mluvit o lásce, o náplni života. Ano, takhle ten základní instinkt my lidé skutečně vidíme. Ale ta nejsebevědomější perská princezna si vybírá, ty nejméně sebevědomé na sobě usilovně pracují a loví, co se dá. Takže se vlastně ženy zkrášlují ve výsledku přece jen kvůli můžům, kvůli budoucím otcům svých dětí. A sluší jim to.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář