Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZEL(e)NÉ LISTY = SUKULENTY & spol.


Dobrý den. Navštívili jste webovou stránku tří botanických souputníků s mírně šíleným nádechem. Jsme  rak Jirka, střelkyně Radka a mystérium zvané Chróstal, nacházející se ve vzájemné konjunkci společného pěstování rostlin s aspoň částečnou sukulencí. Tato stránka je pokusem zaznamenat naše putování se sukulenty a dalšími xerofyty. Občas to naši přátelé nevydrží a zpestří náš deník nějakým svým zajímavým textem. Hned v úvodu zdůrazňujeme, že nejde o komerční záležitost - prodej rostlin, hlavním cílem zůstává propagace pěstování této skupiny rostlin a prezentace našich osobních zkušeností.

Zašifrovaný název našich stránek v sobě skrývá pokus o originální vtip. Jsme největší vahou "sukulentáři", což je v kaktusářských kruzích vnímáno jako méně ušlechtilá, "zelinářská" záliba. Budiž tedy – máme své rostliny rádi a budeme s hrdostí nést ZELNOU vlajku světem. Abychom to s tím virtuálním humorem moc nepřeháněli, vložili jsme zakuklené "e" do závorky a tady jsou : Zelné i Zelené listy, a díky internetu a e-stránkám vlastně i e-listy . Jsou na nich články nejen o již klasických sukulentech, ale i dalších méně známých rodech a druzích, mimo jiné o teplomilných cibulovinách, tilandsiích, pokojových dřevinách a dalších zajímavých rostlinách.

Máme všichni tři jednu velkou prosbu. Protože vkládáme do našich článků co nejvíc našich osobních zážitků a zkušeností a fotíme výhradně rostliny z naší sbírky a ze sbírek našich přátel s jejich výhradním svolením, žádáme všechny případné zájemce o kopírování textů či fotografií z tohoto webu pro jinou než osobní potřebu o náš předchozí jednoznačný (písemný) souhlas. Budeme se rádi podílet na společných projektech propagace pěstování nám milých rostlin, vždy ale pouze s naším předchozím souhlasem. Děkujeme.

Jirka + Radka + Chróstal + přátelé

…………………………………………………………………………………………………..

Good day. You are visiting website of three botanical companions with a slightly crazy touch. We are a cancer Jirka, a sagittarius Radka and a mysterium called Chrostal, that grow together plants with at least partial succulency. These pages are our attemp to map our way through the world of succulent plants and other xerophytes. Sometimes our friends can't withstand it and enrich our diary with an interesting piece of text. Right here in the beggining we'd like to stress one thing, this site isn't a commercial thing, it isn't about selling our plants. Our main goal is to advertise growing this group of plants and present our personal experience.

Name of our page (Zel(e)ne listy) is a cipherered try to make an original joke. It is composed of words Zelne(cabbage), Zelene(green) and Listy(leaves). People who grow cacti call people who grow succulents as "Zelickari"(Cabbage growers). But whether our plants our cabbages or not, we will grow them proudly and we will bring our "cabbage flag" through all the world!
We've added the (e) to soothe the humour a bit so this site is about Green leaves and Cabbage leaves and thanks to the internet and estranky (e-pages) we are actually e-leaves too. There are articles on this website about classical succulents but also about less known genuses and species but also thermophilic bulbs, tilandsias, indoor woody plants and other interesting plants.

We have one request. Because we put lots of personal experience and photographies of our own collection and collections of our friends, with their consent, we'd like to ask you not to use our texts and photographies for other than personal need without our prior written consent. We'll gladly cooperate on projects of propagation of growing of plants that are dear to us but only when we agree to. Thank you.
Jirka + Radka + Chróstal + friends

 

Péefka pro věrné

1. 1. 2019

Přání pro rok 2019perex.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality (News) | Komentářů: 3

Péefka pro vytrvalce a optimisty

31. 12. 2017

perex.jpgPF 2018

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality (News) | Komentářů: 2

Sfouknutí svíček na 10. narozeninovém dortíku

29. 1. 2017

Zvonec na konec

 

Pachyphytum machucae

29. 1. 2017

Werbář - sukulentyperex---p.-machucae.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Werbář - sukulenty | Komentářů: 0

Adenia aculeata

15. 1. 2017

Werbář - sukulentyperex---a.-aculeata.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Werbář - sukulenty | Komentářů: 2

Sinningia helioana

8. 1. 2017

Werbář - sukulentyperex---s.-helioana.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Werbář - sukulenty | Komentářů: 0

Novoroční zelenolistové přání

1. 1. 2017

PF 2017perex---pf.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality (News) | Komentářů: 0

Novinky v rodu Massonia plus jedna oprava k tomu

30. 12. 2016

Upřesnění k jednomu staršímu článkuperex---massonia.jpg

 

Trichodiadema hallii aneb 2x Díky Petře!

11. 12. 2016

Werbář - sukulentyperex---t.-hallii.jpg

 

Sansevieria sp. Mocambique, ES 22733

4. 12. 2016

Hádej a poraďperex---s.-sp.-mocambique.jpg