Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Přípravné utkání

Uničov

25.3.2023

 

sk-unicov.png

4:3

 

 

mfk-bruntal.png

SK Uničov MFK Bruntál U12
 
Místo: Uničov - umělá tráva 
Sraz: 14:15 - utkání od 15:00
Hráno: 8+1 (3 x 30) (od malého vápna po malé vápno na celou šířku hř.)
Nominace: 2,4,6,8,9,10,12,15,16,17,19,20

Góly:

2 min. Lukáš P., 36 min. Vojtěch Š., 50 min. Radim N., 77 min. Miroslav Ch. - 42 min., 47 min. a 82 min.

 

Komentář trenéra k utkání:

 

Komentář k utkání:
Sobotní poslední přípravné utkání před startem jarní části sezóny jsme odehráli proti o rok starším klukům z MFK Bruntál.

Hrálo se pro nás netradičně na velké hřiště s počtem hráčů 8+1 a herní dobou 3 X 30 minut. Jednalo se o záměr dostat na hřiště více hráčů a hlavně, aby ze sebe vydaly více sil na tak velkém prostoru. 

Vstup do utkání jsme měli skvělý a hned v druhé minutě jsme se ujali vedení 1:0. Hrál se krásný fotbal z obou stran. Vyrovnaný první poločas s mnoha souboji a krásnými přechodovými kombinačními akcemi skončil pouze výsledkem 1:0. 

Do druhé třicetiminutovky jsme šli zejména na hřiště zkusit se porvat lépe s pro nás novým pravidlem ofsajdu od poloviny hřiště, kdy zejména v obranné fázi to pro kluky bylo těžší se společně posouvat na polovinu hřiště a stávalo se, že se pravidelně jeden z hráčů vždy zapomíná vzadu. V utkání jsme šli v 36 minutě do vedení 2:0 a byli jsme více na míči než soupeř. Od 40 minuty, ale nastala lehčí krize, kdy bylo potřeba některé hráče častěji střídat a přicházel úbytek sil u většiny hráčů. V soubojích začal být soupeř úspěšnější a ve 42 minutě po menším offsidu, který jsem záměrně pustil, jelikož si musí kluci zvykat i na křivdu a být odolnější i v těchto situacích. Stává se totiž běžně, že ne vždy vše rozhodčí vidí. Soupeř únik využil a snížil na 1:2. Hned ve 46 minutě se prohnal hráč soupeře s číslem 3, který měl opravdu vysokou kvalitu z poloviny hřiště okolo našeho obránce a vyrovnal na 2:2. V 50 minutě pustil trenér soupeře taky drobný offside a ujali jsme se vedení po 60 minutách 3:2. 

Na hráčích byla znát již větší únava, ale v posledních 30 minutách začaly docházet síly i soupeři a v 77 minutě se po důrazu před bránou prosadil náš hráč a odskočili jsme do vedení opět o dvě branky. V samotném závěru byl na polovině hřišti faul soupeře, který byl záměrně opět z mé strany puštěn, aby naši hráči nepřestávali hrát dokud rozhodčí hru nepřeruší.  Samotný únik hráč soupeře proměnil a snížil na konečných 3:4. 

Výsledek je pro nás cenný, ale pro mě osobně byl druhořadý. Jsem spokojený, jak kluci zvládli proti soupeři standartní situace, které nyní řešíme jinak než během zimních trianglu a zvládli jsme je tentokrát ubránit a i v útočné fázi máme lepší větší důraz. Utkání, tak dalo hráčům další nové zkušenosti a to nejen herní, ale i právě co se křivdy týče, což bude do budoucna, také důležité umět udržet případné negativní emoce na uzdě a nehovořit a dávat si pozor na konverzace okolo. Místy byli chlapci již čím dál více, někteří až příliš, mluvní. Mohlo by to vést ke zbytečným nepříjemnostem a je potřeba i toto někdy byť se to některým nemusí líbit umět přijmout.

 

Kontakt

Trenér:

Lukáš Filinský
Licence - UEFA B

731 864 931

skunicov2012@seznam.cz

Statistiky

Online: 6
Celkem: 306473
Měsíc: 7110
Den: 380