Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

pozvanka-venku-valmez.jpg

4:6 (3:2)

 

Sraz: 9:15 ve Valašském Meziříčí - ulice Žerotínova 736

Hřiště: Valašské Meziříčí - umělá tráva

Nominace: 

2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 19, 20, 22

 

Góly:

30 min. Marco N., 32 min. Václav N., 61 min. Václav N., 62 min. Vojtěch N., 69 min. Miroslav Ch., 76 min. Václav N. - 11, 19, 37 min. hráč č.10, 45 min. hráč č.9

 

Komentář trenéra k utkání:

 

Ve středu 8.5.2024 jsme pokračovali v nabitém programu posledních dní a odehráli jsme na naši žádost předehrávku již 13.kola, kdy nám vyšli kamarádi z TJ Valašského Meziříčí vstříc. V původním termínu utkání totiž budeme v červnu na prestižním třídenním mezinárodním turnaji. Před utkáním dorazili ještě dvě omluvenky ze zdravotních důvodů, a tak jsme nemohli točit celé dvě osmičky, jak jsme původně plánovali. Snad to již byly poslední dozvuky nepříjemné virózy, která postupně cestuje již 14 dní naší kabinou. 

Hned od úvodních minut nastoupili do utkání zejména hráči, kteří neměli v sobotní části Planeo cupu tak velké herní vytížení. Nejen, že jsme chtěli zvednout sebevědomí těchto hráčů, ale také jsme chtěli, aby zápas rozhodla právě tato část týmu. Bohužel se nám nepodařilo vstoupit do utkání dle našich představ a splnit cíle, které si chlapci sami v šatně před utkáním nastavili. Uhrát konečně v jarní části utkání s čistým kontem a dát minimálně dva góly z rohu. Bohužel  pohyb našich hráčů na hřišti nebyl ideální. Všude jsem byli pozdě a komunikace mezi hráči byla nulová. Mnoho míčů jsme odkopávali a nehráli jsme dle představ. Soupeř zná naši sílu, takže do tohoto utkání hru zjednodušil a bylo to velice účinné. Překopy na naši polovinu hřiště od brankáře domácích jsme nebyli schopni pokrýt a při hře jeden na jednoho vzadu, kdy hrajeme na riziko, nás soupeř trestal a vstřelil tak dvě totožné branky. Naši obránci bohužel tentokrát prohrávali souboje jeden na jednoho. 
Do druhé části prvního poločasu nastoupila zbylá šestice hráčů z lavičky doplněna o dva hráče, kteří již na hřišti byli a ta soupeře jednoznačně přehrávala. Byla jen otázka času, kdy vstřelí branku. Podařilo se nám vstřelit dva góly během dvou minut a utkání tak srovnat. Bohužel v závěru poločasu jsme opět inkasovali. Gól jak přes kopírák a hráč soupeře tak zaznamenal hattrick a poločasové vedení 3:2 pro Valašské Meziříčí. 

Do druhého poločasu jsme protočili brankáře v bráně a prohodili pořadí začínajících hráčů. Snížili jsme také interval střídání pouze na 10 minut oproti původním 20 minutám v prvním poločase. Bohužel se nám nedařilo dobře bránícího a houževnatého soupeře dorovnat a následoval trest v podobě další branky v naší sítí a stav 2:4 ve 45 minutě.
Hráče jsme tentokrát nekoučovali, jak bývá zvykem aktivně od pomezní čáry, ale pouze seděli na lavičce a pozorovali, jak se s tímto utkáním tým a jednotlivci porvou. Hráči od nás dostali vždy jen drobné pokyny a změny pozic pro další střídání, když byli na lavičce. Soupeř neměl možnost střídání takového počtu hráčů jako my a čím se blížil konec utkání tím bylo vidět upadající pohyb hráčů soupeře a aktivita. Část hráčů, která byla aktuálně na lavičce dostala informaci, že má již poslední 10 minutové střídání v utkání, a tak dostali za úkol dát ze sebe vše a dva nejlepší hráči, kteří to odjezdí naplno, budou moci zůstat i na poslední desetiminutovku. Tohle se ukázalo pro některé jako velká motivace, moci si prodloužit střídáni o 10 minut a záhy to přineslo ovoce - dva slepené góly a vyrovnání na 4:4. V ten okamžik bylo znát, že hráči chtějí odvézt domů tři body, ale značně tím vzrostla nervozita u chlapců na lavičce, kterým se moc na posledních 10 minut, při vedení o jeden gól nechtělo a někteří dokonce nechtěli ani hrát na pozicích, které jim byly určeny. Do posledních deseti minut jsme tedy nechali na doplnění dva hráče, kteří aktuálně byli na pozicích křídel a díky tomu nakonec i náš hráč zaznamenal v utkání hattrick a pečetil svým gólem konečný výsledek 6:4 pro náš tým.

Zbytečně zkomplikované utkání zvládl tým otočit a dokázal si tím, že je důležité hrát až do posledních minut. Věřím, že to byla pro hráče další cenná zkušenost a že si z utkání odnesou, že je potřeba i nadále na sobě pracovat a makat, zejména na tréninku a nespoléhat jen na své spoluhráče.

 

Kontakt

Trenér:

Lukáš Filinský
Licence - UEFA B

731 864 931

skunicov2012@seznam.cz

Statistiky

Online: 1
Celkem: 311766
Měsíc: 7583
Den: 120