Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme chtěly líhnout holubí vajíčka bez skořápky...

11. 3. 2018

Jak jsme chtěly líhnout holubí vajíčka bez skořápky...

 

Jak to vlastně vzniklo? To jsme jednou takhle viděli na internetu líhnutí vajíček bez skořápky, a když nám holubi kvůli stěhování slezli z hnízda tak jsme se rozhodli to zkusit. Tuto metodu jsme zvolily, protože vajíčka po opuštění rodiči prošla mrazem a měla porušenou skořápku. Díky tomu mrazu jsme neočekávaly, že by se nám vajíčka vylíhla, ale řekly jsme si že to stejně zkusíme.

 

Sehnaly jsme si potřebné vybavení- plastové kelímky a ptravinou folii a s chutí jsme se pustily do práce (Lů: S chutí na vajíčka?wink). Do kelímku jsme ze spodu udělaly dírku na doplňování vody a vajíčka jsme rozkleply na potravinovou folii umístěnou  na vrchu plastového kelímku a poté jsme rozkleplé vajíčko přikryly další vrstvou potravinové folie. Do folie jsme udělaly dirky normálními malými nůžkami, aby mohlo docházet k výměně plynů a průchodu vhlkosti. A takto připravená vejce jsme umístily do líhně. Jak to vypadalo se můžete podívat na následující fotce.

 

vejce-lihen.jpg

 

A poté to Lů dostala na starost. Po týdnu přijela Kájina na kontrolu. Načez zjistila, že Lů sice doplňovala vodu v líhni, ale už nedoplňovala vodu do kelímků. Tím pádem z té malé pravděpodobnosti, že se vajíčka vylíhnou udělala pravděpodobnost nulovou, protože vajíčka v podstatě usušila. Pohledem na usušená vajíčka se můžete pokochat na následující fotografii.

 

ususena-vejce.jpg

 

Takže tímto neúspěchem skončil náš první pokus líhnutí vajíček bez skořápky, ale nezoufejte. Plánujeme tento pokus v budoucnu opakovat se slepičími vajíčky. Tentokrát už jen v líhni, kde budou jen stejně upravená vajíčka, aby nedošlo ke stejnému omylu. A pokus bude pravděpodobně tentokrát probíhat raději u Kájiny.laugh

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář