Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičí králík Tylda

27. 9. 2018

 

Toto lehce bláznivé zvířátko vlastní Kájina a je jedním z jejích dvou domácích zvířátek. O tom druhém, kočce, se dočtete ve článku, který bude věnován jenom jí, protože článek o obou by byl příliš dlouhý.

A jako majitelka tohoto králíčka, bych vám chtěla tuto králičí slečnu představit. (píše Kájina)

Tylda se narodila v létě 2016 a je to ve své podstatě celkem normální zakrslý králík neznámého původu. Zde jsem tedy měla štěstí, že Tylda byla opravdu zakrslý králíček a drží si váhu kolem 1,6 kg. Pro příště bych si ale raději pořídila králíčka z chovatelské stanice a ideálně i nějakého v ČR uznaného plemene, abych měla jistotu, že mi nepřeroste v nějakého obříka. Co se týče Tyldiny barvy, viděla bych základ jejího zbarvení ve zbarvení českého strakáče, ale Tyldička je více bílá a na jedné tváři má skvrnu/pihu krásy.

 

Tyl (možná už jste si všimli, že mám tendence používat tisíc verzí jednoho jména, ale já to tak mám u všech zvířat) je králičí fajnšmekr, neboť si selektivně vybírá kabely, které překouše. Některých si ani nevšimne, jiné (např. nabíječka od mobilu) jí vysloveně chutnají, protože se k jejich překousávání vrací velice ráda kdykoliv, kdy je před ní zapomene panička schovat. Další Tyldinou nepříjemnou vlastností je tendence k vykonávání potřeby na pohovce či posteli. Z tohoto důvodu má přístup na tato vyvýšená místa zakázán, a pokud už tam vyskočí (a panička je zrovna v dobrém rozmaru), je pobyt zde velice přísně kontrolován.

 

Výš uvedené vlastnosti jsou sice nepříjemné, ale ryze králičí vlastnosti. To, čím se Tyldí odlišuje, je požírání kočičích granulí. Nejedná se pouze o ochutnávku, ale o cílené vyhledávání a pojídání kočičích granulí. Dokonce bych řekla, že jí opravdu chutnají. Ač jí v těchto „zvrhlých“ chutích bráním vyzvednutím misky s kočičími granulemi z jejího dosahu, neváhá vysbírat po zemi aspoň to, co kočka vyházela z misky. Taky baští trávu pro kočky, ale to je prostě obyčejná tráva a kočka jí na oplátku žere seno. Mají to holky prostě prohozené.

 

tylda.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář