Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z rakouské kuchyně

Příspěvky

Zwiebelrostbraten aneb vídeňská roštěná s cibulkou

17. 1. 2022

Další z pokladů rakouské kuchyně je bezesporu vídeňská roštěná, u nás malebně zvaná Zwiebelrostbraten – tedy cibulová roštěná, roštěná s cibulkou. Pokud se vám při přípravě bude zdát, zda to s tou cibulí není přehnané, tak není. Je možné, že příště ještě cibuli, dvě přihodíte. Nalijte si dobrého červeného vína a pusťte se do vaření. Jsem si jistá, že výsledek vás nadchne.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Z rakouské kuchyně | Komentářů: 0

Makové knedlíky

16. 1. 2022

Také patříte mezi osoby závislé na máku? A také milujete sladké knedlíky? Potom tady pro vás mám recept z Dolního Rakouska, které je vyhlášené nejen Wachau a meruňkami, nejen vinicemi a skvělým vínem, ale i Mohnviertel, tedy krajem máku. Máme tady i svou makovou vesnici, makové restaurace a produkty z máku či s mákem, které byste jinde hledali těžko.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Z rakouské kuchyně | Komentářů: 0

Krautfleckerln – Zelné fleky

20. 1. 2021

Nespornou součástí rakouské lidové kuchyně jsou zelné fleky. Když jsem před hojně lety začínala zkoumat zdejší recepty, bylo pár okamžiků, kdy jsem netušila, co to na mě z hrnce vlastně vypadne. V tomto případě jsem si neuměla představit, jak chutnají zelné fleky ve sladké verzi. Chutnají báječně! Ale to už je na každém z nás, zda si je vychutnáme klasicky na slaný způsob nebo si osladíme život, jedno je ale jisté - minimálně jednou si přidá každý z nás.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Z rakouské kuchyně | Komentářů: 0