Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem
Suroviny
800 g hovězí přední plece 150 g rozpuštěného másla 1 velká cibule 1 l rajského protlaku Koření ( hřebíček, badyán, nové koření, bobkový list) Celá skořice Kousek másla cukr sůl 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme doměkka, během vaření přiléváme vodu podle potřeby.
Měkké maso vyndáme z vývaru,tekutinu slijeme. V kastrolu rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a pak do něj vmícháme rajský protlak.
Omáčku dochutíme cukrem, skořicí a solí a chvíli povaříme, ke konci vaření zjemníme kouskem másla, který v ní necháme rozpustit.