Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lektoři

Veronika Nezbedová, lektorka jógy zdravě

img-20230707-wa0009.jpgVeronika je maminkou tří dětí a její velkým tématem je tělo po porodu. V tomto směru již několik let dělá osvětu na sociálních sítích a mnoho maminek se díky ní dozvědělo, co je to diastáza a jak s ní pracovat. Její vášní je anatomie a dumání nad tím, jak v těle vše souvisí se vším. Proto se vám na její jógové lekci klidně může stát, že když bude chtít hodinu zaměřit na střed těla, tak začne chodidlem. Ve všem jde do hloubky a její cvičenky potvrzují, že na jejich tělo to má blahodárný vliv.

Zaměření/vzdělání:
2020 Rekvalifikace Instruktor jógy se zdravotními aspekty cvičení v IQ Pohyb Academy. 
Další kurzy a semináře: fasciální a svalová elasticita, pánevní dno, chodidlo a noha, core – decha a diastáza, těhotné a po porodu a aktuálně studium Spiraldynamik

 

Lucie Poláková, lektorka pohádkových tanečků320608042_694418358723834_9051953336877730430_n.jpg

Lucie má bohaté zkušenosti, a to nejen protože je maminkou 4 dětí, ale také působí v místním mateřském centru Motýlek jako lektorka kroužků pro malé děti. Lucky taneční průprava začala baletem, následně prošla několika kurzy různých stylů tance a nejdéle se věnovala irským tancům. V rámci svého působení na Dařboži Lucka propojuje pohádkové příběhy a tanec.

O kroužku Pohádkové tanečky

Malé princezny mají konečně příležitost využít své nejhezčí šaty, protože každá lekce tanečků je jednoduše princeznovský bál. Tancuje se na písničky z českých i zahraničních pohádek (Ledové království, Na Vlásku, Šíleně smutná princezna atd.). Choreografie Lucka často zpestřuje různými tanečními pomůckami: gymnastické stuhy, závoje, pompóny, křídla atd. Součástí každých tanečků je bosá dráha na podporu zdravého vývoje dětské nohy a v rámci závěrečného protažení se děti seznámí s dětskou jógou.

 

Renata Novotná, lektorka kruhové a kondičního tréninku

img-20230716-wa0001.jpgRenaty působení na Dařboži začalo tím, že hlavní lektorka Lenka potřebovala za sebe zástup na kruhovém tréninku. Renata vedla cvičení již od roku 2002 v Poříčí nad Sázavou, ale protože je pohyb její vášní, tak navštěvovala i lekce na Dařboži jako cvičenka. Zastupovat Lenku pro ni byla výzva a tak společně konzultovaly náplň lekce, aby byla zachována tak, jak fungovala. Něco bylo ale jinak, z horní sálu se neustále ozýval smích. Lenka nakonec ze zvědavosti lekci navštívila a bylo jasno: kruháč už je navždy Renaty. Její energie a hlasitý smích nakažlivě proudily celým sálem a ženy odcházely vždy zpocené a navíc s úsměvem na tváři.

Zaměření/vzdělání:
2002 Cvičitel Aerobiku II. třída, Další kurzy a semináře: fitball + overball, Kicbox aerobik, ZTV Senioři a těhotné, dance aerobik, dětský aerobik, bossa, ashanta yoga, dítě a pohyb a na podzim Renatu čeká první stupeň školení rehabilitačního přistupu DNS

Marie Kroupová, lektorka cvičení pro nejmenší

Maruška v posledních letech navštívila několik kurzů cvičení pro nejmenší se svými dětmi, ti ale povyrostly a do této věkové kategorie už nespadají. Maruška ale vidí v tomto setkávání maminek s dětmi velký smysl, sama pozorovala, jak se děti v kurzech postupně učí jemné i hrubé motorice a mnohým dovednostem. Na Marušku se mohou těšit maminky a děti cca 1,5 – 3 roky na dopoledních lekcích.

O kroužku cvičení pro nejmenší:

V malém kolektivu (max. 6 dětí v kurzu) se snažíme hravou formou zdokonalovat pohybové dovednosti ve věkové kategorii cca 1,5 – 3 roky. Děti do aktivit nenutíme, ale motivujeme a povzbuzujeme formou říkanek, pohybových her a také využíváme velké množství cvičebních pomůcek (balanční kladiny, padák, prolézačky, míče a další). Součástí je vždy bosý chodníček, který podporuje zdravý vývoj nohy. Po skončení lekce (45 min) mají maminky a především děti možnost využít kavárnu s herničkou, ale také velkou tělocvičnu, kde jsou k dispozici různé pomůcky nebo i odrážedla.

 

Michala Klapalová, lektorka kroužku Pohybové hry pro zdravá záda 

img_8869.jpgMíša je odmalička nadšenec do různých sportů a jídla, což se projevilo i ve studijních oborech Regenerace a výživa ve sportu na Fakultě sportovních studií a studiem oboru Nutriční terapeut. Aktuálně maminkou Elinky a Víti, kteří jí 100% zaměstnávají. Když má chvilku pro sebe, nejčastěji jí využije k různorodému pohybu, od plavání, kola, běhu, běžkování, inline bruslí a pod. V současné době je také lektorkou jógy a můžete ji potkat na lekcích v Týnci a Pyšelých. Své nadšení pro pohyb bude nově šířit i mezi děti a to prostřednictvím kroužku Pohybové hry pro zdravá záda.

O kroužku Pohybové hry pro zdravá záda:

Na kroužku se hravou formou věnujeme zdravotnímu cvičení, protažení s prvky dětské jógy, cvičení chodidel, ale také kondičnímu tréninku. Děti se mohou těšit na kruhový trénink, opičí dráhy a různé hry. Kroužek je vhodný pro všechny děti a obzvláště pak pro malé sportovce, kteří potřebují kompenzovat jednostrannou zátěž a nebo pro děti s vadným držením těla, plochými nohami a podobně.

 

Lenka Adamičková, cvičitelka zdravotního cvičení 

200144168_2931263290480037_2666473938916362950_n.jpg

Lenka je v SK Dařbož od úplného začátku, kurzy tance vedla snad ještě jako náctiletá a postupem času více pronikala do tajů zdravého pohybu. V roce 2016 se rekvalifikovala jako cvičitelka zdravotní tělesné výchovy, ale dle jejích slov se učí do dnes. Vyhlíží nové kurzy, knihy a největší motivací rozvíjet své znalosti dál jsou jí příběhy lidí, se kterými se na Dařboži setkává. Na lekcích je pro ni zásaindividuální přístup a respekt k tomu, že každé tělo je jiné. 

Zaměření/vzdělání:

2016 rekvalifikace cvičitelka zdravotní tělesné výchovy v IQ Pohyb Akademii, 2020 rekvalifikace trenérka rehabilitačního přístupu DNS dle prof. Pavla Koláře. Mezitím kurzy a semináře: pánevní dno, těhotné a po porodu, diastáza, fascial fitness, chodidlo, stabilizace lopatek, skolióza, cvičení se seniory, krční páteř, kyčle a jiné.

 

Dominika Potužáková, lektorka jógy podle rytmu roku

dsc_0336-001.jpg

Dominika se józe začala věnovat v roce 2006, kdy potřebovala ulevit svojí mysli a tělu při náročném životním rytmu. O 10 let později si udělala instruktorský kurz. Ten pravidelně doplňuje o další vědomosti z oblasti jógy, tradiční čínské medicíny, bylinek a aromaterapie. Tyto znalosti propojuje do uceleného cvičení podle rytmu roku. Každá lekce je unikátní a vždy odráží potřeby posílení jednotlivých orgánů a částí těla podle pentagramu tradiční čínské medicíny. Zaměřuje se převážně na klidné prodýchávání jednotlivých pozic. Lekci obohacuje prvky cvičení Feldenkrais, mindfulness a jógové terapie. Cvičení je tedy vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.