Jdi na obsah Jdi na menu

Zajímavé společnosti

LASKAVÝ SPOLEK- CO DÁL                          19.12.2018

I my jsme si s tím prošli a rozhodli jsme se udělat něco pro sebe i pro druhé. To je totiž ona tajná medicína. Říká se udělej něco hezkého pro druhé a budeš mít dvojnásobnou radost pomuže to i tobě. Tak vznikla myšlenka probudit a zapojit do aktivního života lidičkly, co nechtějí být na odpis a nemají podpurnou skupinu spřízněných duší kolem sebe.

V roce 2016 jsme založili Laskavý spolek. Už sám název napovídá, že jsme pro dobrou náladu, pro vzájemnou podporu, přátelství a společné zážitky. V podtitulu máme nezisková organizace, sdružujícími lidi s civilizačními nemocemi včetně rakoviny, a vzácných typu onemocnění. Ale to neznamená že pro členství ve spolku musíte být nemocní. Stačí když se vám zalíbí naše aktivity zaměřené hlavn+ě na prevenci nemocí a urychlení regenerace organismu s cílem trvalého udržení zdraví a k návratu plnohodnotnému společenskému životu. A v tom se vzájemně podporujem. Jsme dobrovolníci a naše činnost není honorována.

Organizujeme různé volnočasové aktivity. Každým rokem minimálně jeden dotovaný zahraniční zájezd. Byli jsme v termálních lázních Bojnice na Slovensku, vhodných pro regeneraci pohybového aparátu, letos to byl úžasný pobyt v termálních lázních Topolska v Madarsku s termální vodou s širokým spektrem vlivu na lidské zdraví at již kloubu nebo nervové soustavy, V Topolce jsou navíc podzemní jeskyně bez alergenů vhodné pro astmatiky a alergiky.

Spolupracujem s celou řadou neziskových organizací v republice zejména s Lovosickým spolkem usměv a zdraví, a spolkem proti rakovině Viktorie Litoměřice, a zúčastníme se jejich akcích zejména víkendových pobytu v Čechách na jaře a na podzim. Pravidelně s námi jezdí také přední hudebmíci, kteří si Děčínský dříve narozeni pamatují z období kdy hráli se Škodováky. O léčivých učincích zpěvu není pochyb.

Jindy je to bowling, minigolf nebo sportovní hry v rekreačním nenáročném tempu. Byli jsme na několika divadelních představení v Praze, na týdeních pobytech v Karlových varech a v Poděbradech. Na všech setkání je především nejcenější přátelská atmosféra, sdílení a edukční tématické programy, kde si učastníci podávajíé zkušenosti a sdělují novinky, které pomáhají ulehčit či odstranit nepříjemné učinky onemocnění.

Věnujeme se zdravéí výživě, cvičení a alternativním technikám, jako je SM, oční joga, tejpování a podobně. Je důležité vzít zodpovědnost za své zdraví do svých rukou.

Abychom měli co sdílet a předávat účastníkům letní školy akademie pacientských organizací v Praze byla nám umožněna exkurze do parlamentu EU v Bruselu.

Naše členy všech věkových kategorií máme po celé republice, na našich setkávání se blíže poznáváme a máme se rádi, jsou to našio přátelé.

V roce 2019 máme pro vás nabídku dotovaného zájezdu do Rakouských Alp s polopenzí a švédské stolyx, ubytování v hotelu Alpský dvur s bazénem, výklety lanovkou a nejstarší železnicí. Plánujeme také několik workšhopu s názvem vezmi zdraví do svých rukou.

Pokud vás zaujalo toto povídání a nechcete nadála sedět doma, ale chcete se raději pobavit a seznámit s novými lidmi, podívejte se k nám, my se totiž na vás už moc těšíme. Vezměte sebou své rodiné příslušníky nebo přátelé.

Jednou za měsíc každý druhý čtvrtek  se uvidíme v klubu senioru v Děčíně. At je vám smutno či vesele, zavolejte nebo napište mejl. S přáním krásného prožití vánoc a zdravého vstupu do nového roku 2019.

 

 

SLUNEČNICE SI VYSOUTĚŽILA TŘETÍ MÍSTO V PRCVN9 POMOCI

Ve středu 28.11.2018 se v prostorách Armex soutěžilo v osmnácti disciplínách o to, kdo je nejlepší ve schopnostech a dovednostech pro poskytnutí první pomoci v rámci soutěže první pomoci pro družstva a jednotlivce se zdravotním postižením v regionu.

Lertošního ročníku se zúčastnilo téměř 34družstev, Mezi družstvy zvítězila Akademie Teplice mezi jednotlivci si 1místo vybojoval Bronislav K z chráněného bydlení v Terezíně.- Přesto že na první příšku družstvo Slunečnbíce nestačilo, umístilo ase ale na krásném 3místě, což je zatím Slunečnicový největší uspěch v této soutěži, kterou již tradičně pořádá cesta do světa, ponbočnýá spolek Slunečnice, ve spolupráci s dobrovolníky z dovbrovolnbického centra Slunečnice a studenty střední zdravotní školy v Děčíně,

Tradiční párty se Slunečnicí, která se konala na Střeláku v Děčíně, byla letos oslnující a to především díky Ignis litr České Kamenixe. ti předvedli velkolepou ohnivou a světelnou šhou, taneční skupině hej majesty, děčínské skupinby . Velkou radost všem zučastněným udělala i nečekaná tombola losovaná ze vstupenek.

 

 

 

LASKAVÝ SPOLEK                           19.12.2018

Kdo to je a co to je? Je dobré mít přáítelé na telefonu, přátelé kterými si rozumíme, se kterými můžeme sdílet. Každému z nás se v životě stalo něco nepříjemného, púrožil trauma nebo situaci- která mu naprosto změnila život. Nezáleží na věku může to přijít kdykoliv.

Z absolutního zdraví náhlá chronická nemoc, operace, ztráta někoho blízkého nebo zaměstnání či odchod do důchodu. Dostáváme se do stavu, který nezná,e a úřipadáme si najednou ztraceni, neschopni, osamělí. Chybí nám síla a nevíme jak dál, co dělat a na koho se obrátit, aby nám bylo lépe. Jakoby najednou zmizeli lidé, se kterými sjsme se přátelili, možná se nám vyhýbají nebo nevědí co říct, ztratili jsme společné téma.

Ale člověk se potřebuje stýkat s lidmi, potřebuje si popovídat, vyslechnout nějaký názor, potřebuje aby s ním někdo soucítil, aby ho pochopil a potřebuje žít dál.

Ksdo neprožil něco podobného těžko pochopí, jak se může cítit ten druhý. Nemusí to být přímo invalidita ale pouhé oslabwení, co vás dostane do stresu, mnohdy až do deprese, a je potřeba se z toho co nejrychleji dostat. zalézt do kouta a zatáhnout závěsy, není řešení a naopak to by vše ještě víc zhoršilo. Ale komu zavolat, na koho se obrátit a nemít pocit že obtěžuji. Honí se vám podobné myšlenky hlavou?