Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zprávy 2021

2021

 

Rok 2021 pro náš spolek byl rokem velké „železniční“ akce s motorovým vozem M 131.1, kterému se přezdívá Hurvínek. Akci jsme připravovali přes rok s tím, že vláček vypravíme u příležitosti „ne sice moc slavného výročí“ 25 let bez osobní dopravy na trati Protivec - Bochov. Povedlo se vše vyjednat, a tak v sobotu dne 28. srpna 2021 se motorový vůz s označením M 131.1513, patřící společnosti LOKO-MOTIV Chomutov (výtopna Křimov), objevil u nás na Žluticku, aby povozil zájemce o jízdu v úseku Štědrá – Žlutice – Chyše – Protivec - Bochov.

Akce se těšila velkému zájmu veřejnosti. Při ranní jízdě ze Štědré až na Bochov jsme postupně naložili do motorového vozu a přípojného vozu okolo 200 lidí. Při jízdě z Protivce, po odbočné trati Rakovník – Bečov, vedoucí do Bochova, která je značně do kopce, to bylo velmi znát. Někteří lidé vystoupili a další zase přistoupili. Celkově se s námi svezlo odhadem 270 lidí všech věkových kategorií. Na akci se sjeli cestující téměř z celé republiky, například pán se synem z Ostravy a také 1 rodina z Německa. Účastníci akce s motoráčkem získali pamětní jízdenky, letáček a zájemci také námi vydanou Výroční turistickou nálepku. Všem moc děkujeme za účast, byli jste skvělí cestující.

Konec listopadu 2021 jsme věnovali jedné z dalších z našich "větších akcí", která byla rovněž dlouhodobě v přípravě, a tou bylo vydání publikace k blížícímu se výročí dráhy, která prochází přes naše město. Díky podpoře několika lidí - sponzorů, se nám podařilo dotáhnout vydání publikace s názvem 125 let dráhy Rakovník - Bečov nad Teplou a odbočky Protivec - Bochov do zdárného konce a my ji díky tomu mohli poslat do tiskárny k výrobě. Naši podporovatelé, ale nejen ti, ji tak mohli od nás dostat jako dárek pod stromeček.

Všem děkujeme za přízeň v roce 2021 a těšíme se na další spolupráci a setkání v roce novém.

 

Náhledy fotografií ze složky Jízdy M 131.1 (rok 2021)