Jdi na obsah Jdi na menu

Pravidla pro používání WiFi v ZŠ a MŠ Roztoky u Jilemnice, p. o.

Děti dne 13. 3. obdržely lísteček s informacemi o užívání školní WiFi sítě v naší škole.

Víme, že děti v 1. třídě (převážně na celém prvním stupni) mobilní telefony do školy nenosí, ale nastane doba, kdy budou mít k dispozici školní tablety, proto je potřeba seznámit je i vás s určitými pravidly:

1. WiFi je zdarma k dispozici v určených prostorách školy (chodby, učebny).

2. WiFi síť smějí používat pouze zaměstnanci nebo žáci ZŠ a MŠ Roztoky u Jilemnice, p. o. Ukončením školní docházky či pracovního poměru toto právo zaniká. Krátkodobé používání WiFi sítě jiným osobám může povolit a zajistit pouze ředitel školy.

3. Během výuky může učitel povolit žákům používání WiFi signálu k výukovým účelům. Během přestávek mohou žáci po písemném souhlasu rodičů používat WiFi síť.

4. Na službu WiFi není právní nárok a škola neodpovídá za škody, které by mohly uživateli v důsledku těchto okolností vzniknout. Škola má právo monitorovat činnosti jednotlivých uživatelů sítě.

5. V případě technických nebo jiných problémů si ZŠ a MŠ Roztoky u Jilemnice, p. o. vyhrazuje možnost službu omezit nebo zastavit.

6. Je zakázáno poskytovat přihlašovací údaje komukoliv mimo školu nebo provádět činnosti, které vedou k narušení soukromí jiného uživatele, a to i tehdy, kdy jiný uživatel svou nedbalostí umožní přístup k citlivým údajům.

7. Uživateli WiFi sítě ZŠ a MŠ Roztoky u Jilemnice, p. o. musí respektovat všechna autorská práva stanovená platnými právními předpisy.

8. Je zakázáno vyhledávat, prohlížet, tisknout a šířit elektronické dokumenty s pornografickým nebo národnostně a nábožensky urážlivým obsahem, stránky propagující rasismus, násilí nebo podněcující k užívání drog.

9. Je zakázáno provozovat hazardní hry a vše, co je neslučitelné s platnými právními předpisy ČR.

10. ZŠ a MŠ Roztoky u Jilemnice, p. o. neodpovídá za škody způsobené uživateli v důsledku výpadku sítě, opožděného dodání či poškození dat, ani za škody vzniklé chybným nastavením uživatelského zařízení.

11. Porušení pravidel užívání WiFi sítě bude považováno za porušení školního řádu, podle kterého může být uloženo kárné opatření.

12. WiFi není určená ke stahování velkého množství dat. Buďte ohleduplní k ostatním uživatelům.

 

V Roztokách u Jilemnice dne 26. 2. 2019                                                                     Mgr. Kateřina Zahálková, v. r.

                                                                                                                                                 ředitelka školy