Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzská manikůra

Příprava
Na aplikaci bezchybné francouzské manikúry musí být nehty náležitě připraveny! Nejprve pečlivě odstraňte starý nános laku, nehty odmočte ve vlažné vodě s trochou jemného mýdla a poté ošetřete speciálním přípravkem na odstranění kůžičky okolo nehtu, které často obsahují pěstící složky jako mandlový nebo avokádový olejíček. Kůže je pak krásně změklá a jde za použití speciálního dřívka lehce odstranit.

Posílení
Především měkké nehty potřebují pomocí speciálního zpevňovače dodat novou sílu. Ten posiluje nehty, zlepšuje strukturu nehtů a v neposlední řadě chrání před jejich zbarvením při použití laku. Po tomto ošetření jsou nehty náležitě připraveny k dalšímu kroku.

Bílé špičky
Nalepením speciálních šablon, které jsou zpravidla obsaženy ve všech sadách francouzské manikúry, oddělíte špičky nehtů od jejich zbytku a bílým lakem tak vykouzlíte přesné linie jejich konců.

Lesklý barevný lak
Po zaschnutí bílých špiček a opatrném odstranění šablon je možné pokračovat v lakování zbytku nehtu. K lakování je možný výběr ze dvou odstínů zbarvených laků: jemné růžové či tmavšího, smetanového odstínu. Po zaschnutí této vrstvy je možné použít ochranného bezbarvého laku, který dodá brilantní lesk a prodlouží trvanlivost laku. Nehty pak působí neuvěřitelně čistě, ale zároveň i přirozeně.

Pěstící program
Aby bylo nehtům a nehtové kůžičce dodáváno pravidelné pěstící péče, je velmi praktické používat speciální přípravky, které je možné nosit stále při sobě a používat několikrát denně. K použití je možný výběr z několika variací - speciální tužky, přípravky na zpevnění nebo vyplnění nehtů. Všechny obsahují pěstící látky jako vitamínem E, vápník, meruňkový olej či kakaové máslo, které udržují v nehtech vlhkost, zpevňují je a zaručují jejich zdraví a skvělý vzhled.