Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pokud si nechcete líčit celé oči, bylo by na místě zvýraznit si alespoň řasy. Barva závisí vašem vkusu. Nemusí to vždy být černá. Už o odstín tmavší barva, než řasy od přírody mají, jim prospěje. Kdo chce svému pohledu dodat na intenzitě, používá maskaru barevně odpovídající očním stínům, tedy tmavomodrou, šedou nebo hnědou. Je také možno po černé řasence dobarvit špičky řas barevnou maskarou. Před použitím řasenky by měla být z řas vždy odstrana mastnota, jinak maskara nedrží. Spirálku (štěteček) nasaďte vždy nejprve na dolní okraj řas a lehce jí pohybujte sem a tam, aby zasáhla každý chloupek. Pak postupně vodorovně barvíme směrem dolů. Pod řasami můžeme přidržet buničinový kapesník a na spodní víčko nenanášíme příliš silnou vrstvu. Vyvarujete se toho, abyste pohybem do strany slepily řasy do tvrdých "muších nožiček". Pak podobně postupujete u řas horního víčka - od kořínků ke špičkám.

Nepěkné stopy barvy na dolním nebo horním víčku odstraníte nejlépe vatovým tamponkem, ještě než zaschnou. Pro dosažení maximálního efektu můžete po zaschnutí ještě jednou nanést maskaru na vnější třetinu řas horního víčka. Pokud vaše řasy málo rostou, mezi nanesením jednotlivých vrstev je napudrujte. Nalíčené řasy můžete od sebe oddělit kartáčkem na řasy, který je také mírně zvedne. Jsou-li vaše řasy krátké a nevzhledné, měla byste užívat řasenku, která obsahuje drobné částečky a chloupky k prodložení a doplnění. Horní vějíř řas působí plněji a hustěji, nanesete-li longlash-maskaru (prodlužovací) shora a pak ještě jednou zdola. Kartáček na řasy nesmíte použít, protože byste prodlužovací částečky opět odstranila.

Dobrá maskara je vždy odolná vůči vodě a slzám, a neměla by proto být odstraňována vodou a mýdlem. Snazší a šetrnější vůči jemné pleti víček je použití tekutého odličovače očí (remover) nebo speciálních tamponků napuštěných olejem (remover-pads). Provádíme před čištěním celého obličeje.Pak partie kolem očí pečlivě nakrémujte. Nikdy nechod'te večer s očním make-upem spát, protože částečky barviva by se snadno mohly dostat do očí a působit dráždivě.


Mimochodem - i řasy potřebují péči: Pokud je každý večer vykartáčujeme kartáčkem na řasy a ošetříme balzámem nebo olejem podporujícím jejich růst, zůstanou ohebné a hedvábně lesklé.