Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miley Cyrus životopis

životopis :

miley-cyrus-first-photoshoot-4.jpg 
Miley Ray Cyrus se narodila 23. listopadu 1992 v městečku Franklin v americkém státě Tennessee jako Destiny Hope Cyrus. Miley pochází z umělecké rodiny, její matka Leticia Jean “Tish” Cyrus je producentkou a herečkou zatímco její otec Billy Ray Cyrus je významným hudebníkem, textařem a v neposlední řadě hercem. Miley se narodila se supraventrikulární tachykardií, což je určitý druh rychlé srdeční aritmie. Její rodné jméno Destiny Hope mělo vyjadřovat víru rodičů, že toho v životě hodně dosáhne. Zároveň dostala přezdívku Smiley, která byla později zkrácena na Miley. Důvod pro Smiley byl prostý, jako miminko se často usmívala. Sama Miley se potom přejmenovala na Miley Ray Cyrus. Prostřední jméno Ray si zvolila po svém dědečkovi Ronald Ray Cyrusovi, který byl americkým demokratickým politikem. Zemřel 28. února 2006 na rakovinu plic a Miley pro něj napsala píseň “I Miss You”, která vyšla v roce 2007 na albu Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus.

 

miley-cyrus-2.jpg
Rodiče se tajně vzali rok po narození malé Smiley. Společně mají ještě syna Braisona, který je modelem a dceru Noah, která je stejně jako Miley zpěvačkou a herečkou, i když zdaleka ne tak slavnou. Cyrus má ještě další sourozence z předchozích vztahů svých rodičů. Z matčiny strany je to dcera Brandi, která je herečkou a novinářkou a syn Trace, zpěvák a basista hudební skupiny Metro Station. Z otcovy strany má ještě bratra Christophera, který však vyrůstal se svoji matkou, Kristin Luckey, v Jižní Karolíně. Zajímavostí je, že kmotrou Miley Cyrus je country zpěvačka, skladatelka, herečka a filantropka Dolly Parton.

 

 

miley-cyrus-converse-s-chuck-taylor-2018-6.jpg
Miley vyrůstala na farmě v rodném Franklinu, kde chodila na Heritage Elementary School. Vzhledem k tomu, že byla vychovávaná v křesťanském duchu pravidelně chodila do kostela. Dokonce nosila i tzv. prsten čistoty, jehož nošením dávají mladí lidé najevo respekt ke křesťanskému učení o sexualitě a zdržení se sexuálních aktivit až do manželství. V roce 2001 se s rodinou přestěhovala do kanadského Toronta, kde její otec právě natáčel televizní seriál Doc. Během pobytu ji Billy vzal na muzikálové představení Mamma Mia! a Miley byla naprosto okouzlena a v tuto chvíli se rozhodla, že chce být herečkou. Okamžitě proto začala navštěvovat kurzy zpěvu a herectví na Armstrong Acting Studio v Toronto.

 

miley-cyrus-met-2018-gala-photoshoot-nyc-02.jpg
Svoje nově získané zkušenosti využila ještě během pobytu v Torontu, když si zahrála roli dívky Kylie v seriálu Doc, kvůli kterému vlastně s rodinou do Kanady přijeli. V té době začal i její první vztah, nebo spíše dětská láska, když chvíli chodila s tehdy desetiletým hercem Tylerem Poseyem. V roce 2003 se objevila ve filmu Tima Burtona Velká ryba, kde ztvárnila postavu osmileté Ruthie. Úspěšně prošla konkurzem na roli ve filmu Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (rež. Robert Rodriguez, 2005), ve které se nakonec neobjevila protože dala přednost v té době se rozjíždějící roli Hanna Montany. Její matka Tish se tou dobou stává Smileynou managerkou.