Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naruto

 Do Naruta Uzumakiho, hlavní postavy příběhu, byl po jeho narození zapečetěn mocný devítiocasý démon, který má podobu devítiocasé lišky. Během jeho narození totiž tento démon napadl Listovou vesnici, a aby nebyla zničena, zapečetil vůdce vesnice – čtvrtý hokage – démona do právě narozeného nemluvněte Naruta. Při tomto činu však sám zemře, a tak na jeho místo nastupuje znova starý třetí hokage. Samotný příběh začíná až o dvanáct let později, kdy z Naruta, který vyrůstal bez rodiny, bez přátel, bez lásky a také bez vědomí toho, že je v něm zapečetěn devítiocasý démon, se stal velmi hlučný, hyperaktivní a poněkud problematický chlapec. Navzdory přání čtvrtého hokage, aby vesničané v Narutovi viděli toho, kdo jejich vesnici spasil před devítiocasým démonem, se jej vesničané bojí, nenávidí jej a vyhýbají se mu, jelikož v něm místo symbolu spásy vidí hrozbu v podobě devítiocasého démona. A právě aby upozornil na svou existenci, Naruto provádí různé rošťárny a zoufale se snaží o uznání od ostatních.

 
Jednoho dne se však Naruto dozví o tom, že je v něm zapečetěn devítiocasý démon, a pochopí, proč se mu celá ta léta vesničané vyhýbali. Po absolvování závěrečných zkoušek na nindžovské akademii získává titul genin a je přidělen na plnění misí do týmu 7 pod vedením Kakašiho Hatake, uznávaného nindži permanentně nosícího přes obličej masku. Kakaši patří v Listové vesnici k jednotkám ANBU, což jsou elitní nindžové, kteří mají na starost bezpečnost vesnice. Jeho týmovými kolegy se stane Narutova dětská láska - energická a protivná Sakura Haruno, která Naruta kvůli jeho hyperaktivní povaze nesnáší, a jeho největší rival Sasuke Učiha, jediný přeživší člen masakru věhlasného klanu Učiha, jenž byl vyvražděn Sasukeho bratrem Itačim. Poté, co vesnici napadne Oročimaru, bývalý učeň třetího hokageho, Třetí při souboji umírá a Sasuke je „označkován” Oročimarovou prokletou pečetí na krk, která se aktivuje, když je Sasuke v nebezpečí. Tato pečeť mu dává nelidskou sílu, proto Sasuke opustí vesnici a sám vyhledá Oročimara, aby ho vzal za žáka a naučil ho všechno, co umí. Oročimaru jej s nadšením přijme, protože si díky složité technice nesmrtelnosti musí každé tři roky vyměnit tělo a touží právě po tělesné schránce mladého Sasukeho a jeho síly pocházející z klanu Učiha. Tím se tým 7 rozpadá. Sakuru si vezme jako žákyni sama nově zvolená pátá hokage – Cunade, také bývalá žákyně Třetího, která byla v týmu s Oročimarem, a Naruta přijme jako učedníka třetí žák Třetího, poutník Džiraija, který se proslavil kromě své nepřemožitelnosti také tím, že je slavným pisatelem erotických knížek. Naruto ho proto nazývá „zvrhlým poustevníkem”, a přestože je to v japonské hierarchii nezvyklé, tyká mu a chová se neuctivě. Naruto ovšem netuší, že Džiraija je ve skutečnosti jeho kmotrem a má ho moc rád, proto si od něj nechá mnoho líbit. Sasukeho odchod z vesnice a Akacuki, tajemná organizace vysoce nebezpečných nindžů, kteří touží získat devítiocasého démona uvnitř Naruta, nakonec vedou Naruta k tomu, aby se vydal se svým učitelem Džiraijou na dalekou cestu, během níž se má naučit nové techniky.
 
 
Znak Listové vesnice
Přibližně za dva a půl roku se Naruto vrací do Listové zpět, ale brzo zjišťuje, že většina jeho přátel má na rozdíl od něj již vyšší hodnost. Do popředí příběhu se dostává organizace Akacuki, jež se snaží získat všechny ocasaté démony pro své účely – a právě Narutův bývalý nepřítel Gaara, jenž má v sobě zapečetěného jednoocasého démona, se stane jejich obětí. Naruto a Sakura získávají také krátce po odchodu Sasukeho z Listové vesnice nového týmového kolegu, tajemného mladého nindžu jménem Sai, a během krátkého pobytu jejich velitele Kakašiho v nemocnici i nového kapitána Jamata. Po zjištění, že Narutova přírodní čakra je větrného typu, se snaží Naruto zaměřit na zdokonalení a vylepšení svých větrných technik, přesněji se pokouší o zdokonalení svého rasenganu, s čímž mu pomáhají Kakaši a Jamato. Zároveň se také snaží získat zpět ze spárů Oročimara svého bývalého týmového kolegu Sasukeho, jenž však později samotného Oročimara překoná díky faktu, že byl Oročimaru již na pokraji sil, které se mu mají obnovit po technice převtělení do jiné osoby. Mezitím se Džiraija vydává na výzvědnou misi do Deštné vesnice, o níž se tvrdí, že v ní žije samotný vůdce Akacuki zvaný Pain. Tam se setkává se svými bývalými žáky Konan a Jahikem, který však z neznámého důvodu vlastní téměř legendární oční techniku zvanou rinnegan a vydává se pod jménem boha Paina. Džiraija se snaží přijít na tajemství Painových očí a taky na to, co se stalo s Nagatem – třetím žákem, kterého učil spolu s Konan a Jahikem. Dochází však k souboji s Konan a Jahikem, který Džiraija prohrává, ale než zemře, stihne poslat zakódovanou zprávu do Listové vesnice. Po smrti Oročimara vyráží Sasuke zabít bratra Itačiho. Toho nakonec skutečně porazí, ale od Tobiho, dalšího člena Akacuki, se dozvídá, že Itači svůj klan vyvraždil pouze na příkaz vedení Listové vesnice a Sasukeho ušetřil proto, že jej zkrátka sám zabít nedokázal. Od té doby se Sasuke rozhodne pomstít Listové vesnici a vyhladit ji, což Naruto zatím netuší.
 
 
Narutova pečeť na břiše, pomocí níž je do něj zapečetěn devítiocasý démon
Po smrti Itačiho se vydává Pain do Listové vesnice chytit Naruta a osobně vyextrahovat devítiocasého démona z jeho těla. Své obrovské síly těžící z téměř legendární oční techniky rinneganu využije prostřednictvím šesti sfér ke zničení téměř celé Listové vesnice, aby Naruta našel a porazil. Naruto však pomocí nové techniky sendžucu všechny sféry postupně porazí a vydá se za Painem a Konan, aby si s nimi promluvil o Džiraijovi a otázce míru. Prostřednictvím Painova příběhu se ukáže, že Painem samotným není Jahiko, ale Nagato, který Jahikovo tělo používal pouze jako jednu ze svým šesti sfér. Narutovi se postupně podaří Nagata přesvědčit, že absolutního míru nedosáhne ničením a zabíjením. Nagato následně obětuje svůj život, aby oživil všechny padlé během ničení vesnice. Tímto činem se z Naruta stává hrdina vesnice.
 
Tobi, jenž se po smrti Nagata začne veřejně představovat jako legendární nindža Madara Učiha, přichází spolu se Sasukem na sněm všech pěti kage vyhlásit čtvrtou světovou válku nindžů s cílem získat všechny bidžú, oživit původního desetiocasého démona a s jeho pomocí vytvořit idealizovaný svět bez válek a násilí. Naruto proto odjíždí na želví ostrov trénovat ovládání devítiocasého démona společně s hostitelem osmiocasého démona, Killer Beem. Během boje se setkává se svou zemřelou matkou Kušinou, která mu vypráví příběh o tom, co se odehrálo před 16 lety. Těsně před válkou navštěvuje tajemný Tobi Konan, protože ona jediná ví, kde se nachází Nagatův rinnegan. Jelikož Konan po Nagatově smrti Akacuki opustila, odmítá s Tobim jakkoliv spolupracovat a pokusí se jej zničit pomocí miliard výbušných lístků, nicméně Tobi díky zakázané technice Učihů přežije, z Konan získá potřebné informace a zabije ji.
 
Válka začíná. Všech pět velkých národů spojuje své síly proti Akacuki a vzniká Aliance pěti vesnic. Naruto ale o válce neví, protože válka slouží hlavně na jeho ochranu. Když se však o ní doví, rozhodně se zapojit do boje. V tom mu chce zabránit Cunade a současný raikage. Naruto je ale přesvědčí o své důležitosti na bitevním poli. Pět kagů mezitím čelí oživenému Madarovi Učihovi, který je všechny téměř zabije a jde pomoci svému parťákovi tajemnému Tobimu. Při souboji Tobiho s Narutem se však ukazuje, že tím, kdo se za Tobiho celou dobu vydával, je Obito Učiha, Kakašiho bývalý kamarád, který údajně zemřel při třetí velké válce nindžů. Obitovi a Madarovi se ale nakonec podaří vyvolat desetiocasého démona, který má být prostředkem k ovládnutí světa. Desetiocasého ale nejde přemoci tak rychle. Během pokusů o jeho zničení zemřou i některé hlavní postavy, například Nedži, Inoiči nebo Šikaku. Naruto propadá zoufalství, ze kterého ho nakonec vytáhne Hinata. Oba se chystají i se zbytkem armády zničit nadobro desetiocasého démona
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář