Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechápu a nepochopím

Muž a žena, oba z rodu Homo sapiens sapiens- tedy lidé moudří a rozumní, proč se nemohou pochopit? Vždyť by měli být na stejné vlně, primárně usilovat o totéž, o šťastné soužití, ale skutek utek. Někdy jednání té silnější poloviny páru je úplně mimo chápaní- tedy kohokoli.

Kdysi jsem prožila krásné, krátce trvající setkání. Nevyváženost protějšku mě v prvním momentě příliš nezatěžovala, ale měla jsem vnímat. Člověk je zaslepen všemi krásnými slovy a plány, které z vaší hlavy nejdou, ale ta vaše hlavinka je dost dobře uchovává pro dobu budoucí. A hle, očekáváte, že dojde i na realizaci. Ta bohužel poněkud nepřichází. Pojďme na samotný počátek, setkávání, povídání, jelikož do všeho jdu po hlavě, tak má velkorysost a štědrost neznala mezí. Litografie k narozeninám, vstupenky do divadla a podobné drobnosti. Pak přišla doba zúčtování, nemám maturitu a ona zkouška mě čeká, nejsem se jistý, zda to zvládnu. Zapracovala má velká a neomezená dušička, nemohu ho v tom nechat a nenechala, ale zvláštní bylo, že po zkouškách ani sms. Logický dotaz, jak to dopadlo? Strach! Šílené scénáře. Pak strohá zpráva, mám své dny. Patrně menstruuje. Přišlo léto a na webových stránkách nádherný článek o lidech, kteří ostatní jen využívají, nemají to v hlavě moc urovnané a hlavně, že by potřebovali odbornou péči. Tak co myslíte? No ano, poslala jsem odkaz tomu dobrákovi. A výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Jsme na letní dovolené, užíváme španělského sluníčka a najednou mi kamarád píše. Ty máš profil na Lidech? Podívej se. Hrůzou se mi zježily vlasy. Uviděla jsem svou fotografii, kterou jsem kdysi tomu dobrákovi poslala, s komentářem- Mám ráda, když chlap je chlap, tak nějaké „ahojky“ si strčte za klobouk. Asi odměna za můj přístup. Dalo nám dost práce, aby seznam tento profil vymazal. Samozřejmě jsem hned napsala, co si to dovoluje, ale reakce žádná. Vše jsem nechala rok uležet. Pak jsem poslala zprávu, můžu se na něco zeptat? Odpověď přišla vzápětí - Ahoj, Ty máš ale se mnou trpělivost. Ptej se. Tys napsal na seznamku falešný profil s mou fotkou? Odpověď- Nevzpomínám si. A jo dík za maturitu.  To mi stačilo, jasné přiznání. Ihned jsem kontakt zablokovala. To nepochopím, muž, který má v pracovní náplni být čestný a chránit, se chová jako úplný… to si doplníte sami.

Kde se stala chyba? Můj internetový duchovní kouč tvrdí, že chyba je ve mně. Prý nemám být tak nadšená. Super, takže se mám přetvařovat? To mi nejde! Odpověď kouče, tak to vždy takhle dopadne. Měl pravdu…ale chci být sama sebou, na nějaká křivácká účelová jednání mě neužije. Jsem prvoplánový člověk. Takže vás zdraví věčně singl…

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář