Jdi na obsah Jdi na menu
 


30 let po maturitě…

Už je to tak dlouho? Nic jiného mě nenapadlo, když jsem se dozvěděla tu kulatou a nevábnou cifru. To jsme už tak staří? Kdybych mluvila za sebe, stále se cítím stejně. Samozřejmě zub času zapracoval i na mé maličkosti, ale proč si to připouštět, žiju!

Začala jsem se těšit. Mé nadšení postupně ochablo, když jsem zjistila, že moje nejbližší kamarádky nepřijdou. Zavládla ve mně panika, co tam budu dělat? Utěšovala jsem se právě těmito blízkými dušičkami, které vždy byly na stejné vlně jako já. Plky o tom, co jsem  dokázala, nebo co vlastním, opravdu nedokážu, a ani není o čem mluvit. Už stojím před restaurací, kde se setkání věků odehrává, vcházím. Malá duše ve mně. A hle není to tak strašné, úsměvy, témata vhodná i pro zasloužilého pedagoga. A začalo se vzpomínat. Jo Labutí jezero v prváku- to byl odvaz. Smějeme se jako jeden. Petr začíná vzpomínat. My kluci hráli všechny role- hlavně labutě. Byla to sranda. Nacvičování šlo, ale horší bylo získat adekvátní oblečení. Mamky zapůjčily podprsenky. Ale co bílé punčocháče? Doporučení znělo- obchod na náměstí. Šel jsem dovnitř, ihned se mě chopila zdatná prodavačka spodního prádla (zvláště toho dámského). Co si přejete? Bílé punčocháče. A velikost? Co jí mám říct? Řekl jsem to, co mě první napadlo. Jako na mě! Prodavačka se mnou přestala komunikovat… Všichni se válíme smíchy po stole. Pak na nás zapůsobil příběh další spolužačky- stala se šéfkou kriminálky. Co to je? Ptáme se, jako bychom total netušili. To je něco jako Specialisté v televizi. Hrdá spolužačka přitaká! Ty jo, všem nám padla čelist. A takových příběhů bylo…

Přišel třídní. Tak co už jste si řekli, kdo je nejbohatší? Trochu jsme ztuhli. Teda dost mě štvete, ještě se nikdo z vás nenechal u mě namalovat, dávám záruku 700 let. Tomáš se zeptá, jak zjistíme, že je oprávněná? Když nabídka zazní potřetí, tentýž  spolužák zašveholí, kdo se přihlásí do hodiny, dostane slevu… Třídní znejistěl. Víš co, Tomáši, dáme páku. Patrně chtěl odvézt pozornost. Všichni zíráme. Tomáš zvítězil.

Jsem moc ráda, že jsem tam byla. A příště? Hlásím se na 200%!  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář