Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teplice, Praha, Frýdek-Místek - poslední turnaje před létem

25. 6. 2022

V uplynulých dnech se sice odehrálo několik turnajů, ale účast stochovských hráčů už byla minimální. První z nich, hraný v sobotu 11. 6. 2022, byl součástí celoročního seriálu turnajů Teplice Rapid Chess Tour 2022, kterého se na pozvání domácího Zdeňka Morávka zúčastnil Pavel Padevět. Teplický oddíl hraje extraligu šachu, takže i při relativně malé účasti hráčů byla zaručena kvalita turnaje. Po závěrečném 7. kole patřila Z. Morávkovi 10. příčka se třemi body, P. Padevět se 4 body skončil 5.

Celkové výsledky turnaje v Teplicích zde.

O dva dny později, v pondělí 13. 6. 2022, se v Praze konal v rámci festivalu Prague International Chess Festival 2022 turnaj v rapid šachu. Startovní listina obsahovala celkem 91 jmen ze 16 zemí celého světa. Ze stochovských hráčů se tentokrát zúčastnil jen P. Padevět, který se nakonec umístil na 36. místě. K výsledku mu hodně pomohly výhry v závěrečných dvou kolech, které přišel sledovat mezinárodní velmistr Vlastimil Hort.

Celkové výsledky mezinárodního turnaje v Praze zde.

V sobotu 18. 6. 2022 uspořádala Beskydská šachová škola 2. ročník Open Air Chess Fest, který se hrál pod širým nebem a zároveň byl přeborem okresu Frýdek-Místek. Turnaje v bleskovém šachu se zúčastnilo 34 šachistů a ovládli ho dva polští hráči se šachovými tituly FM (Mistr FIDE) E. Wiewiora a IM (Mezinárodní mistr) P. Piesik. Až třetí místo obsadil domácí IM S. Vesselovsky a stal se tak přeborníkem okresu. Jediný stochovský zástupce P. Padevět se umístil na 7. místě.

Celkové výsledky turnaje ve Frýdku-Místku zde.