Jdi na obsah Jdi na menu

Časté dotazy k masáži prostaty

 

 Nikdy jsem na zdravotní masáži prostaty nebyl. Je masáž nepříjemná či bolestivá?

Určitě můžete jako začátečník zažívat zvláštní pocity. Je to přirozené. Poprvé otvíráte velmi citlivé téma své intimity nejen masérce, ale i sobě samému. Neznámí prostor, nový druh doteku a samotný průběh masáže bude pro vás novinkou, která potřebuje u mnohých z vás více času pro asimilaci. Zdravotní preventivní masáž je mírně nepříjemná, díky tlaku, který je na prostatu vyvíjen. Neměla by však bolet. Jestliže nebudete mít i přes rozvolňující techniky masérky z masáže příjemný pocit , masáž bude ukončena a dokončena vnější masáží.

 

Jaké výhody mají zdravotní masáže prostaty?

Masáže prostaty mají preventivní účinky na její onemocnění. Oddalují nástup zvětšení prostaty. Masáže prokrvují prostatu a orgány malé pánve. Zásobují žlázu živinami a kyslíkem.  Zlepšují dodávku kyslíku do prostatických buněk. Odstraňují patogeny různých infekčních onemocnění. Zlepšují regeneraci procesů v prostatě. Řeší některé druhy impotence a předčasné ejakulace.

 

Je do masáže zahrnuta i masáž varlat?

Ano, a je velmi důležité, aby i tento orgán dostal péči.

 

Je běžné mít u masáže prostaty erekci?

Je to velmi individuální. Obojí je v pořádku.

 

Může při masáži dojít k ejakulaci?

Záleží jaký druh masáže si pro sebe vyberete a jak moc budete připravený se v daném čase otevřít. Ejakulace není povinností ani cílem masáže, ale často k ní dochází. Doporučuji se vyhnout, jakémukoliv očekávání zaměřenému na cíl. Jestliže ejakulace přijde samovolně je vítána a pro prostatu prospěšná. 

 

Čím masírujete prostatu?

U zdravotní masáže používám pro větší citlivost pouze prsty. Do prožitkových masážích zahrnuji po domluvě s klientem i pomůcky. Masíruji v jednorázových rukavicích bez latexu. Zdravotní masáže masíruji třezalkovým olejem, na prožitkové masáže a anální mapování používám přírodní lubrikanty a bio oleje.