Levný jablečný závin bez tuku
Opět jsem zkoušela vařit levně a dietně.
Výsledek je uspokojující, chuťově ujde. S křehkým závinem servírovaným s porcí šlehačky v některé z vídeňských cukráren se srovnávat nedá, ale účel splní:
- Levný
- Bez volného tuku
- Použitelný při redukční dietě jako snídaně i svačina
- Vhodný pro děti ( cca od 1 roku, záleží na tom, jak se ochutí náplň - cukr? Ořechy? )
SUROVINY NA 2 NOHAVICE
- 250 g hladká mouka ( použila jsem pšeničnou hladkou a špaldovou )
- 1 ks vejce
- 150 g jogurt bílý
- Sůl špetka
Ze všech surovin na těsto jsem zpracovala rukama tužší nelepivé vláčné a lesklé těsto. Hned jsem ho rozdělila na poloviny a z každé vyválela obdélníkovou placku.
Dále jsem postupovala jako u klasického závinu. Podsypat, naplnit, zavinout, potřít ( zde mlékem ) a upéct.
Pekla jsem na 170 °C asi 35 minut. Do zezlátnutí.
A jak bylo zmíněno výše, výsledek ušel. Druhý den po rozležení byl mnohem lepší...