Jdi na obsah Jdi na menu
 


Levný jablečný závin bez tuku

28. 10. 2019

 

Opět jsem zkoušela vařit levně a dietně. 

 

Výsledek je uspokojující, chuťově ujde. S křehkým závinem servírovaným s porcí šlehačky v některé z vídeňských cukráren se srovnávat nedá, ale účel splní:

 

  • Levný
  • Bez volného tuku
  • Použitelný při redukční dietě jako snídaně i svačina
  • Vhodný pro děti ( cca od 1 roku, záleží na tom, jak se ochutí náplň - cukr? Ořechy? )

 

 

SUROVINY NA 2 NOHAVICE

 

  • 250 g hladká mouka ( použila jsem pšeničnou hladkou a špaldovou )
  • 1 ks vejce
  • 150 g jogurt bílý
  • Sůl špetka

 

 

Ze všech surovin na těsto jsem zpracovala rukama tužší nelepivé vláčné a lesklé těsto. Hned jsem ho rozdělila na poloviny a z každé vyválela obdélníkovou placku.

 

Dále jsem postupovala jako u klasického závinu. Podsypat, naplnit, zavinout, potřít ( zde mlékem ) a upéct.

 

Pekla jsem na 170 °C asi 35 minut. Do zezlátnutí.

 

A jak bylo zmíněno výše, výsledek ušel. Druhý den po rozležení byl mnohem lepší...

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář