Jdi na obsah Jdi na menu

Varhany v kostele sv. Václava v Bubovicích byly postaveny v roce 1906 uznávaným varhanářem E. Š. Petrem. Za více než sto let své existence nezaznamenaly významnější opravu ani údržbové práce. Proto si tuto péči zaslouží nyní, kdy se některé části blíži konci své životnosti, zároveň se zastaví další chátrání varhan. Nástroj se také vyčistí a naladí, aby zněl zase "jako zamlada" :)

Varhanář J. Otcovský vypracoval posudek na potřebné práce, ve kterém stanovil částku na 143 tis. Kč pro rok 2019. Vzhledem k tomu, že provedení prací je dohodnuto na květen - červen 2020, je potřeba přičíst k částce 3% inflaci. Dostáváme se tedy na bezmála 150 tis. Kč. Tato částka platí v případě, že nebudou odhaleny žádné vážné skryté závady.

Tuto částku jsme se rozhodli shromáždit těmito způsoby:

  • sbírky při nedělních mších svatých
  • benefiční koncerty
  • požádání spádových obcí o příspěvky
  • mimo tyto možnosti lze darovat jakoukoliv částku na účet farnosti Bubovice, na tento dar je možné uplatnit slevu na daních, farnost na požádání vystaví potvrzení (číslo účtu a VS v sekci kontakty)

Prosíme všechny příznivce varhan a varhanní hudby o přispění do sbírky, abychom mohli našemu krásnému nástroji dopřát potřebnou péči. Za jakýkoliv příspěvek vřele děkujeme.

Římskokatolická farnost Bubovice