Jdi na obsah Jdi na menu
 


Záhada kolem kómatu...

13. 9. 2020

Záhada okolo kómatu Alexeje Navalného se prohlubuje, ruský opozičník řval bolestí z kabinky toalety a nikoliv ze sedadla, do Berlína byl transportován letadlem objednaným neziskovkou, která odmítá zveřejňovat výroční zprávy. Navalný byl umístěn v biohazard boxu, jako by měl prudce nakažlivou nemoc a z letiště v Berlíně do nemocnice ho odvážela sanitka s registrační značkou Bundeswehru, ale proč v koloně byly i tři dodávky hasičů? Ve vízových papírech Navalného není uveden léčebný pobyt v Německu, ale státní pozvání německé kancléřky Angely Merkel! Proč mu dali roušku, když je v kómatu?

Ruský opoziční politik Alexej Navalný byl v sobotu letecky transportován do Berlína a pokud jsme si mysleli, že série podivností a záhad tím skončí, tak to byl opravdu velký omyl. Ruská média přinesla šokující informaci, že letecký transport soukromým tryskáčem z Omsku do Berlína zafinancovala nikoliv ruská a ani dokonce německé vláda, ale nezisková organizace Cinema for Peace z Berlína [1]. Zakladatel neziskovky Jakar Bizilj, který má slovinský původ, uvedl pro média prohlášení, že jeho neziskovka pronajala soukromý charterový tryskáč z darů a sponzorských příspěvků donátorů této neziskovky, jejichž seznam ale nikde nenajdete. Tato NGO organizace z Berlína, přestože je oficiálně registrovanou neziskovou organizací, odmítá publikovat své výroční zprávy, takže veřejnost nemá šanci se dozvědět, kdo tuto neziskovku, která čerpá i peníze z německého státního rozpočtu, ve skutečnosti financuje.

1.jpg

Selfie fotka Alexeje Navalného a jeho přátel v letištním autobusu, který je vezl k letadlu.

 

Jakar Bizilj v minulosti na tuto kritiku [2] neprůhledného financování reagoval slovy, že neziskovka poskytuje výroční zprávy auditní firmě, která pravidelně každý rok připravuje hlášení a report pro německé úřady o činnosti neziskové organizace. Jinými slovy, neziskovka zákon neporušuje, ale veřejnost tak nemá šanci se dozvědět, kdo vlastně zafinancoval letecký převoz Alexeje Navalného z Ruska do Německa. Takže, logickým uvažováním by se zdálo, že jde o soukromou iniciativu neziskovky od začátku až do konce.

Jenže, to vůbec tak není, jak se nakonec v sobotu ukázalo. Ruští novináři totiž zjistili, že Úřad kancléřky a německé ministerstvo zahraničí narychlo a ochotně udělily Alexeji Navalnému speciální vládní vstupní vízum, konkrétně německou variantu tzv. státního pozvání. Alexej Navalný tak nebyl do Německa transportován jako pacient na základě migračního statusu v německých povoleních, ale jako “státní host” a jeho hostitelem v Německu je přímo Úřad kancléřky (Bundeskanzleramt). Tohle má ještě jednu zajímavou rovinu.

 

Navalného nevezla v Berlíně civilní sanitka ale Bundeswehr za doprovodu policie a s majáčky, jako by šlo o delegaci z Ruska

Státní host podle německých zákonů má nárok na ozbrojenou ochranku, policejní doprovod a pokud potřebuje lékařské ošetření, potom podle německých zákonů spadá státní host do péče zdravotníků německého Bundeswehru. A přesně v sanitce Bundeswehru byl Navalný převezen z letiště v Berlíně do nemocnice. Sanitka měla registrační značku německého Bundeswehru Y 470 155 a to znamená, že Navalný v žádném případě nemohl být do Německa transportován jako soukromá osoba na podnět jakési berlínské neziskovky, protože v takovém případě by se ve věci neangažovala německá armáda. A to není jediná podivnost. Navalný byl totiž z Omsku transportován v biohazard boxu se zařízením na podporu života a vnitřní recirkulací vzduchu, což je další podivnost, kterou si musíme vysvětlit.

Tento biohazard box je důkazem toho, že ruští lékaři opravdu nedokázali zjistit, co způsobuje prudkou hypoglykemii v těle Navalného, a tak existuje riziko, že ruský opozičník nemusel být otráven, ale infikován nějakým virem, bakterií nebo spórami, které by mohly způsobit nakažlivost Navalného. Ruský politik byl v tomto boxu dopraven do berlínské fakultní nemocnice Charité, která je experimentálním a výzkumným klinickým pracovištěm na nejvyšší úrovni v Německu, a to s ročním rozpočtem 2 miliardy EUR. Fakulta má oddělení pro toxická, virologická, bakteriologická a radiační onemocnění, takže Navalný bude mít k dispozici tu nejlepší lékařskou péči. Ovšem to pořád nevysvětluje tu největší záhadu, co se vlastně Navalnému stalo?

Navalný pil na letišti v Tomsku čaj, ale ke kolapsu došlo až v letadle po dosažení letové hladiny

 

Na veřejnost unikla fotografie Alexeje Navalného, jak pije z plastového kelímku čaj v restauraci The Vienna Coffee House na letišti v Tomsku. Jen krátce poté, zhruba o půl hodiny později, zkolaboval na palubě letadla. Nikoliv ale na sedadle, ale v kabince toalety [3]. V reakci na tuto událost restaurace na letišti okamžitě zavřela svůj provoz, ale není jasné, jestli to bylo dobrovolné rozhodnutí, anebo uzavření nařídily ruské úřady. Pokud Navalný vypil čaj, tak z čaje jako takového určitě zkolabovat nemohl, ale pokud mu někdo něco přimíchal do čaje, potom by to dávalo smysl. Jenže, problém je někde jinde. Navalný nebyl na žádné dopředu sjednané schůzce v této restauraci, kde by mu někdo mohl nachystat dopředu nějaký jed do čaje. Je proto velice pravděpodobné, že ten jeho kolaps nemá s vypitím čaje vůbec nic společného, mechanika propuknutí hypoglykemie a upadnutí do komatu s tak prudkou manisfestací, je naprosto neuvěřitelné a bizarní.

2.jpg

Alexej Navalný pije čaj v restauraci na letišti v Tomsku

Podle svědků nastupoval Navalný do letadla s úsměvem a zdravil se s několika lidmi, kteří ho poznali podle fotek z médií. V  autobuse na letišti si dělal s přáteli selfíčka. Špatně se mu udělalo najednou, prudce a z ničeho nic až uprostřed letu, když byl v kabince na toaletě. Mohlo jít o spuštění nějaké opožděné reakce, která se projevuje až po delší době? Nebo si v kabince vzal drogu? Proč ji ale lékaři v Omsku ani druhý den nezjistili v jeho krvi?

Podobné projevy mají třeba některé houby, resp. spóry z pralesů v Brazílii, které v lidském těle mohou spustit selhávání ledvin a bezvědomí až po několika dnech poté, co se člověk dostane do kontaktu s takovou houbou. Ovšem v takovém případě by lékaři našli stopy v krvi pacienta a z tohoto důvodu ani tato možná varianta příčiny nemoci není příliš reálná. Pojďme si ještě jednou zrekapitulovat, k čemu vlastně došlo a jaký byl průběh. Celá série událostí totiž naprosto nedává smysl a vymyká se běžné logice, ať se na to dívám z jakékoliv strany.

Rozhodnutí o převozu Navalného do Berlína proběhlo neuvěřitelně rychle, doslova během pár hodin

Ve čtvrtek odpoledne sedí Alexej Navalný v restauraci na letišti v Tomsku a pije čaj. Krátce poté nastupuje do letadla do Moskvy a nic nevypadá na to, že by mu bylo zle. Po zhruba 20 minutách letu začne řvát bolestí v agónii na celé letadlo z kabinky toalety. The Guardian [4] cituje svědky, Navalný byl v pořádku do chvíle, než letadlo nabralo výšku letové hladiny. Jak kdyby měl Navalný v sobě nějaký spínač, spouštěč, který se odjistí ve chvíli, kdy letadlo nabere určitou výšku. Video záznam se dostává na veřejnost, viz. video níže. Letušky jsou v pohotovosti a letadlo nouzově přistává v Omsku. Navalný je převezený do nemocnice a když se zjistí, o koho jde, začínají manévry.

Ředitel nemocnice volá do Moskvy na ministerstvo zdravotnictví, že mají v nemocnici mimořádnou událost a žádají další instrukce pro postup. V Rusku totiž platí, že na ošetřování politicky činných osob se vztahují jiné směrnice. Ministerstvo zdravotnictví okamžitě kontaktuje Kreml. To je už večer místního času a z Omsku přichází informace, že pacient už není pouze v bezvědomí, ale upadl do kómatu. Diagnóza podle všeho vypadá na akutní hypoglykemii, ale podání glukózy pacientovi nezabírá. Kontrola krve je negativní, žádné toxiny, žádné bakterie, žádné spóry a žádná radiace. Pacient je hypoglykemický, jeho tělo akutně potřebuje krevní cukr, ale po podání glukózy nitrožilně pacient nereaguje, cukr je něčím blokovaný, nedokáže se z krve dostat do buněk orgánů.

Neziskovka musela o operaci vědět dlouho dopředu, nelze za pár hodin dojednat tryskáč, zaplatit ho a ještě dojednat německé vízum pro Navalného a ještě ruská povolení

Kreml proto rozhoduje už ve čtvrtek před půlnocí, že bude požádána německá vláda o pomoc a o vyslání lékařů z Berlína na konzultace. Jenže, namísto konzultací se ukáže, že letadlo přistálo s transportním biohazard boxem a Kreml oznamuje, že Navalný odletí na léčení do Berlína. Tohle všechno se odehrálo a bylo rozhodnuto už ve čtvrtek večer, jen pouhých 6 hodin od chvíle, kdy Navalný v Tomsku nasedal do letadla. Je naprosto vyloučené, aby za 6 hodin dokázala německá neziskovka Cinema for Peace jen tak a náhle z pohnutí mysli zajistit letadlo, zajistit lékaře, zajistit povolení, víza a všechno s tím spojené, když na to bylo jenom pár hodin. Tuhle pohádku ať vypráví tupým konzumentům na mainstreamu.

3.png

Sanitka německého Bundeswehru

V pátek ráno začaly Navalnému selhávat ledviny, typický příznak při předávkování inzulinem a beta blokery při léčbě diabetu, kdy při předávkování dochází zablokování přenosu glukózy z krve do buněk a veškerý krevní cukr tak končí v ledvinách bez zpracování v buňkách a ledviny ten nápor nezvládnou a začnou selhávat. Toto je jediné vodítko, které vedlo ruské lékaře k diagnóze o hypoglykemii. Jenže nulová reakce Navalného těla na glukózu podanou nitrožilně je něco, co ukazuje na dosud neznámý problém. Navalný naposledy komunikoval při vykládce z letadla v Omsku, poté ale upadl do kómatu.

Navalného do nemocnice v Berlíně doprovodily 3 dodávky berlínských hasičů

V sobotu potom Navalný odlétá do Berlína a je zabalený do biohazard boxu, letadlo v Berlíně přistává na letišti Tegel na ranveji určené pouze pro vojenská letadla a do nemocnice ho veze sanitka Bundeswehru. Navalný není pacientem v Německu podle papírů, ale je státním hostem Úřadu kancléřky. Do nemocnice Charité ho z letiště Tegel doprovází kolona policistů, ostrahy a co je podivné, i celá eskorta hasičů. Co to má znamenat? Lidé na sociálních sítích se smějí, k čemu potřebuje Navalný v kómatu berlínské hasiče?

4.jpg

Hasičské vozy před nemocnicí Charité v Berlíně

Z letiště totiž jely dvě sanitky Bundeswehru a s nimi i tři dodávky berlínských hasičů. Kolonu doprovázely i dodávky a auta policistů. Nevypadalo to jako transport nemocného, ale jako delegace, i když opravdu velmi bizarní. K čemu byli potřeba hasiči, dámy a pánové? Jediným vysvětlením je, že celý transport Navalného připomíná řadu dopředu připravených a synchronizovaných operací a kroků, a to nejen na straně Berlína, ale i na straně Moskvy. Je snad v plánu něco? Dočkáme se společného komuniké Moskvy a Berlína, že Navalný se stal obětí útoku amerických tajných služeb, protože se nakonec ukáže, s kým se setkal v Novosibirsku a potom v Tomsku, kde byl na cestě?

Berlín a Moskva spolu něco upekly na Pompeovu CIA, která kazí Německu i Rusku plány ohledně Jalty 2.0? A proč měl Navalný v kómatu roušku?

Podle Instagramu tam Navalný byl na výletě, aby se potkal se svými voliči a podporovateli. A pokud jde o podporovatele, možná už tušíte, odkud vítr fouká. Mrtvý Alexej v době běloruské krize a v době, kdy USA uvalují sankce na Německo a Rusko kvůli plynovodu Nordstream 2, by někomu moc náramně a dobře posloužil. Ta rychlá domluva mezi Kremlem a Bundeskanzleramt o převozu Navalného do Berlína je příliš rychlá, příliš okatá a příliš dobře zajištěná logisticky způsobem na to, aby to byla jen shoda náhod. Nic jako náhoda neexistuje. Ve chvíli kdy hoří Minsk, nebude Moskva útočit na Navalného.

Alexej Navalný s rouškou na ústech. A to musí člověk v kómatu mít roušku?

Tohle je rukopis Pompeovy CIA, o kterém ovšem dopředu věděl Berlín i Moskva. Spojení příjemného s užitečným? A ty hasičské vozy jako symbol hašení požáru v německo-ruských vztazích? Vzkaz a symbol vyslaný americkým bratřím? A volba neziskovky jako nastrčeného prostředníka s názvem Cinema for Peace, tedy Kino pro mír? Chápete ten vyslaný symbol? Kino pro mír, připravená scéna, inscenace, kulisy, prostě velký výpravný film, na jehož konci bude prohlášení německých lékařů, které se nebude za velkou louží líbit?

Najednou to vypadá, že si Berlín a Moskva náramně rozumí ohledně ruského opozičníka, kterému se udělalo špatně poté, co se v Novosibirsku a v Tomsku sešel se svými podporovateli. A ejhle. Vezou ho polomrtvého, v kómatu, ale roušku mu dát nezapomněli. To aby se mu asi v tom kómatu lépe dýchalo? Pax Americana v Evropě je právě v odpisu, jsme svědky realizace Jalty 2.0 v Evropě a bez Američanů. A ostré vystoupení Heiko Maase v Moskvě [5] proti USA a jejich sankcím na německé firmy kvůli Nord Stream 2, to je pouze střípek do konceptuální mozaiky. Můžete začít sami skládat, není to těžké.


 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář