Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv příspěvků

Výsledek jednání dvouhodinového mimořádného zastupitelstva,

které se konalo ve středu 3. 7. 2019.

Slovy pana starosty Bc. Michala Boudného:

”co máme ještě vysvětlovat, vše je dáno, nová ředitelka Mgr. Křivánková nastupuje od 1. srpna ...”

https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/dvouhodinove-jednani-konkurz-plati-vzdor-doporuceni-komise-ucitelum-i-rodicum-20190704.html

 

O co nám jde

Vážení spoluobčané, pořádáme tuto občanskou iniciativu obyvatel města Slavkova u Brna
jako impuls ke změně rozhodnutí Rady města ve věci výběru ředitele ZŠ Komenského ve Slavkově u Brna.

K 31.7. 2019 byl z pozice ředitele ZŠ Komenského odvolán Radou města schopný a zodpovědný ředitel, Mgr. Vladimír Soukop, který za 11 let svého působení pozvedl školu na vynikající úroveň. Za celou dobu, kdy byl ve funkci ředitele, nedošlo k žádnému závažnému pochybení z jeho strany, většina zaměstnanců si jej váží, rodiče i žáci jsou spokojeni. Zdálo se, že je spokojen i zřizovatel, jehož zástupci veřejnost do poslední chvíle ujišťovali, že konkurz, který byl vyhlášen, je jen formalitou, že vše zůstane při starém, práce ředitele je perfektní a dle výsledků této práce byl ředitel i ohodnocen nekrácenými odměnami.

Obavy zaměstnanců byly bagatelizovány, na jejich názor zřizovatel nereagoval  (pozdější zdůvodnění - chyběl podpis, bylo jen razítko odborové organizace), se školskou radou nekomunikoval, petice na vyjádření podpory stávajícímu řediteli nebral na  vědomí z důvodu elektronické podoby (podpisy se prý dají snadno zfalšovat).

V konkurzu, který proběhl 3. 6., zvítězil stávající ředitel, Mgr. Vladimír Soukop.

Přesto Rada města  rozhodla jmenovat kandidáta z 2. místa, Mgr. Věru Křivánkovou, učitelku bez řídících zkušeností ve školství, navíc dlouholetou členku KSČM, strany, která se nikdy veřejně neomluvila za zločiny komunismu, strany, jejíž mnozí představitelé dokonce zpochybnili zločiny proti lidskosti z 50. let.

Toto nestandardní rozhodnutí nebylo, dle našeho mínění, podloženo žádným silným důvodem.

Na základě jakých kritérií se Rada města rozhodla? Co byly hlavní důvody, že byl vybrán až druhý v pořadí kandidátů z výběrového řízení?

 

Dle našeho mínění měl být jmenován do funkce ředitele školy vítěz konkurzního řízení, stávající ředitel Mgr. Vladimír Soukop.