Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.9.2023

Milí rodiče, 

tak první týden máme za sebou a již jsme se pustili do práce. 

Děti dnes poprvé psaly. Před samotným psaním si napsaly diagnostický test Pilka. Potom děti kroužily po papíře tužkou a zkoušely, jak jim jde zakroucená čára. :-) 

V matematice jsme zase procvičovali pravolevou orientaci, dále děti kreslily obrázek podle diktátu (např. do pravého rohu nakresli domeček, do levého rohu sluníčko se čtyřmi paprsky, ...), tvořily otázky ke hře Myslím si (např. jeden z obrázků) a vyhledávaly odpovědi na otázky k obrázku v sešitku.

V rámci češtiny jsme po skupinkách hráli hru Mimozemšťan. A to je také úkol na víkend. Prosím, abyste s dětmi tuto "hru" hráli. Vy řeknete slovo po hláskách (např. L     E    S), dítě zkusí složit slovo dohromady a pak ho řekne (LES). Doporučuji začít s lehkými, krátkými slovy, které končí na souhlásku (LES, PES, DŮM, KOS, KUS, NOS, PŮL, KRK, RAK, DŮL, SŮL, MÍČ, LIST, KOST...) a pak můžete říkat slova dvojslabičná (např. KOLO, MÁMA, TÁTA, TETA, KLÍČ, PALEC). Uvidíte, jak to dětem půjde, ale každý den pár slov jim velmi prospěje. Děkuji za spolupráci.

Také prosím, aby měly děti ořezané pastelky a tužky v pouzdře. V hodině není prostor na ořezávání. Děkuji!

Pokud již víte, tak prosím o vyplnění tabulky v INFO deníčku a děkuji všem, kteří již tak učinili.

V pondělí přijdou děti do šatny, kde na ně počkám. Deváťáci jsou v Praze.

Do školy si děti nachystají věci podle rozvrhu (ČJ, ČJ, M, HV). Konec vyučování mají děti v 11,40 hod.

V pondělí děti, které půjdou hned po vyučování na oběd, nepřivedu ven před školu, protože učím pátou hodinu. Vše ale dětem vysvětlím a všude jsou jiné paní učitelky, které mají dozor a dětem pomohou. Totéž platí i pro středu. 

Přeji krásný víkend a moc děti chválím. Jsou to šikulky!

Renata Hriadelová

 

 

 

 

 
 

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 131482
Měsíc: 2395
Den: 61