Jdi na obsah Jdi na menu

Jak netrávit dovolenou

 

Jak netrávit dovolenou

 

Nedávno jsem byl na dovolené, opět v Řecku, tentokrát, pro změnu na ostrově Kos. Byla to relativně pěkná dovolená, která probíhala asi ve zkratce takto: po příjezdu na hotel jsme byli zkásnuti ještě než jsme vkročili na pokoj dvouhvězdičkového vzhledu.

Okolí hotelu bylo pěkné, udržované, zvelebené a tak dále, nicméně za plotem hotelu by se oblast dala popsat asi tak jedním slovem. Sucho.

Možná to bylo způsobeno unikajícím benzínem nebo olejem, nebo co se to vůbec leje do motoru, z aut, motorek, skútrů, čtyřkolek a bůh ví čeho ještě. Toto všechno se nacházelo asi pět kroků od hotelu. A šest kroků. A deset. A asi i několik kilometrů od hotelu.

Poté nás zkásla naše delegátka o půlku našich dovolenkových úspor za výlety, které jsme mohli pořídit levněji ve stánku vedle hotelu. Pokud ho budete hledat, je hned naproti moto půjčovně.

Zajímavým výletem byl výlet do Turecka, kde jsme navštívili slavné klenotnictví, tedy naše průvodkyně to tak tvrdila, tak nevím, a jež způsobilo mé mámě bolehlav. Já se jen orosil pokaždé, co jsem přepočítal cenu. Za ten den jsem zhubl dvě kila. Nejlepší částí dne byl odchod z tamního bazaru s kobercem za třicet pět eur. Nenuťte mě to přepočítat, dělá se mi mdlo.

Některý večer jsem zjistil jednu zajímavou věc, kterou jsem, jako každý jiný normální člověk, ihned napsal na Twitter. Řeknu jí ve zkratce - nemá cenu mít all inclusive pokud vám není 18, nebo, pokud jste za velkou louží v té zemi, jež vládne oranžový člověk s tvorem z jiné galaxie místo vlasů, 21.

Cestu letadlem tam a zpátky vám budu popisovat v jiném článku, kde si zároveň postěžuju na aerolinky travel service, a na to, jak člověk musí být bez nohou, aby měl minimální pohodlí.

Asi začnu jezdit vlakem, třeba do Dánska nebo Holandska.

Holandsko je nádherná země asi se tam vrátím. Ale za žádnou cenu autobusem, to nikdy!

Na dlouhé cesty autobusem se rozepíšu taky.

Prozatím, zkuste si dovolenou užít lépe než já, i když pochybuji, že se vám to povede.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář