Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vegetariáni útočí!

vegetariani-utoci_mix_uvodni_1.pngUž pár let odolávám manipulacím, že ujídám ostatním lidem. Tedy tím, že jím maso, aby bylo jasno. Na vyprodukování kila masa, je prý potřeba pětkrát tolik vegetariánské krmě. Dřív jsem byl v klidu, každý jsme si jedli to své a starali se o sebe. Ale to se ztrácí v nenávratnu. Ve srovnání s tím COVID-19 bude jen epizoda.

Mimochodem kolik lidí ročně umře v důsledku klasické chřipky? ČSÚ uvádí ve svých statistikách pro rok 2018 (novější údaje ještě nejsou) : Chřipka způsobená identifikovaným sezónním chřipkovým virem – 222 obětí; Chřipka, virus neidentifikován – 85 obětí, což je více jak 300 lidí. Ale tato čísla jsem se nikde nedoslechl. Buď nic nebo několikrát větší. Třeba nějaký horlivec sečetl úmrtí za deset let, což dá 1202 obětí. Zájemci se mohou podívat, kolik bylo za posledních deset let obětí (Chřipka způsobená identifikovanými zoonózami nebo pandemickým chřipkovým virem). Stejně to napíšu, když už se tam dívám – 47 obětí. Uvidíme. Třeba budeme mít štěstí a nikdo to u nás neodnese.

Ale zpět k hlavní myšlence. Útoky xenofobních vegetariánů přitvrzují a argumentují trumfem, že jedení masa podporuje globální oteplování. A tím pádem něco jako konec světa. vegetariani-utoci_mix-_strelba-bananem_1.png

Co naplat, že desetitisíce generací našich předků (díky nimž jsme nyní všichni na světě) bojovali o přežití a snažili se jíst co nejvýživnější jídlo, aby přežili a zajistili přežití svých dětí. A když se podařilo ulovit maso, to byla sláva! (Pardon, už si to úplně přesně nepamatuju, ale takhle to nějak mohlo být.) A jen abyste věděli, vegetariáni ztrácejí smysl pro humor. Mám to ověřeno. Ale jestli se chcete přesvědčit, řekněte jim to a uvidíte, že se nezasmějí.

Jak vůbec někohvegetariani-utoci_maso-a-zelenina_5.jpgo mohlo napadnout, že bude druhým diktovat, co by měli jíst?  Jak by to asi dopadlo, kdybychom měli zakázané maso? Přišli bychom o tisíce restaurací, které by zkrachovaly. Tajné recepty by se předávaly jen tajně, jako v Orwellových románech. Černý trh s masem by trhal rekordy a drogy by se dostaly na druhou kolej. Lidé by přišli o smyl pro humor a přestaly by se natáčet komedie, všechna komediálně laděná divadla, by mohla rovnou zavřít. Z rozsochatého Shakespeara by zbyl jen suchý tragéd. Vrtulníky s termovizemi by pročesávaly vesnice, jestli někdo nechová králíky. Nechat si krávy aspoň na mléko, co vás nemá! Krávy hodně prdí a metan je také špatný pro atmosféru. Co když nám zakážou jíst i luštěniny? Někteří po nich také pěkně přispívají do atmosféry metanem. A cibule a česnek. A vůbec, vše co nadýmá. To by bylo něco, co? Není lepší ať si každý jí, co chce?vegetariani-utoci_maso-a-zelenina_4.jpg

Neřeknu, kdyby někdo volal po skromnosti. To beru. I Jan Hus bojoval za to, aby církev nekázala vodu, zatímco sama pije víno. K tomu se klidně přidám. Plýtvání ukazuje neúctu. Když někdo střílí zvířata pro zábavu je idiot nebo blbec. (Vyberte si.)

 

Nejlepší bude si nevšímat vegetariánských mravokárců a snažit, abychom přežili všechny úskalí života a pomohli našim dětem být silné a zdravé, aby se i ony postaraly dobře o své děti.

Škoda jen, že někteří velmi málo chytří odpírači masa nebo dokonce i vajec a sýrů krmí svoje děti tak hloupě, že jim dovedou zkazit trvale zdraví.

Stojí za to myslet hlavně na ty podstatné věci! Aspoň jednou týdně pořádný kus masa! Ať máme šanci přežít. Nebo si aspoň ze smrti dělat legraci.

vegetariani-utoci_maso-a-zelenina_1.png