Jdi na obsah Jdi na menu
 

ŠPICÍ TÁBOR 2021

30. 10. 2021

V roce 2021 jsme potřetí jeli na špicí tábor do Krušných hor. Slejně jako loni jsme se ubytovali na chatě KoloBěžky. Špicího tábora se zúčastnilo 10 osob a 5 špiců. Účast tedy byla mnohem menší než v roce 2020. Hlavní důvodem této malé účasti  byla dlouhá nejistota, zda se chata KoloBěžky nezavřela. Podstatné informace jsme se dozvěděli až začátkem června. V té době jsme již nikoho nového nesehnali, navíc chovatelka ze Slovenska, která s námi jezdí se v létě za hranice ani dostat nemohla. Účastnilo se tak pouze naše skalní jádro.

 

Sobota 24.7.

V sobotu jsme jsme se po velmi těžkém roce sešli na KoloBěžce. Letos se Špicího tábora zúčastnilo druhý nejmenší počet účastníků v historii. Ale i tak jsme měli velkou radost, a to ze všeho. Odpoledne po ubytování jsme vyrazili na kiosku Umanutá koza s výbornými palačinkami. večer jsme potom poseděli na zahrádce a povídali. Vždyť jsme se zas celý rok neviděli.

 

Neděle 25.7.

V neděli dopoledne většina výpravy vyrazila se podívat do přírody směrem k německé hranici. Šli jsme podél Přísecnického potoka, pejsky jsme pustili k vodě a šli na oběd. Odpoledne jedna parta vyrazila na výlet na Měděnec. Kdo dále chtěl, šel do lesa a k potoku. Drželi jsme jsme se však blízko chaty, protože v dáli hrozila bouřka. Ta nakonec nepřišla, a tak jsme si mohli večer upéct buřty.

 

Pondělí 26.7.

Jelikož jsme včera našli spoustu pěkných hub, hned ráno k snídani jsme si je dali smažené na pánvi s chlebem. Dopoledne jsme poprvé uspořádali dovednostní program i pro naše pejsky. Šlo o to, kdo si vezme zaseknutou hračku z proutěného koše na dřevo. Nejšikovnější byl malý černý Dodi. Odpoledne to opět hrozilo bouřkou, létaly pěkné hromy, ale nespadla ani kapka. Šli jsme jen na procházku k hranici a pak jsme hráli společenské hry.

 

Úterý 27.7.

Ráno jsme se rozdělili na tři skupiny. První jela do Kadaně, druhá k Perštejnu a třetí na pěší túru do Výsluní a zpět (skoro 27 km). Všichni jsme se sešli až večeru stolu, který byl plný her.

 

Středa 28.7.

Dopoledne byl na zahradě psí program s balonkami. Po obědě jedna skupina jela na výlet do Mostu a druhá vyrazila na houby. Našli jsme fakt parádní kousky. Odpoledne jsme v hospůdce naproti potkali terapeutickým špicem 4akem, který se nám předváděl minulý rok.Večer byl ve znamení zábavy, her a hub.

 

Čtvrtek 29.7.

Dopoledne jsme vyrazili na dominantu blízkého okolí. Cestou jsme prováděli jakýsi lesní výcvik špiců, trénovali jsme poslušnost v lese. Na Jelení hoře jsme si dali oběd, udělali pěkné fotky na vyhlídce, při tom jsme cvičily s pejsky postoje ve stoje. Večer jsme potom podruhé opékali buřty.

 

Pátek 30.7.

Poslední den si všicni páníčkové udělai celodenní výlet do Kovářské a kolem Přrísečnické přehrady (26 km). Večer jsme šli do hospůky na večeři. Potom jsme si dali hry, vínečko a začali balit a připravovat se na odjezd.

 

Sobota 31.7.

Po deváté hodině jsme všichni vyrazili z chaty do Chomutova, kde jsme se na nádraží rozloučili a jeli po své vlastní ose.

S majiteli chaty jsme se domluvili na termínu v příštím roce. Příští Špicí tábor proběhne opět v Kryštofových Hamrech, a to v termínu 23.7. - 30.7.2022