Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gulášová polévka

28. 1. 2020

Ingredience: 

300
g hovězí maso
1
 l voda
2
 ks cibule
2
 ks brambory
2
 stroužek česnek
3
 lžíce sádlo
1
 špetka sůl
1
 špetka pepř mletý
1 lžíce papriky

 Postup:   

1) Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.

2) Přidáme k ní na drobno osolené, opepřené maso a osmahneme.

3) Poté maso podlijeme částí vody a necháme ho na mírném ohni podusit  dokud nezměkne.   

4) V kastrůlku necháme rozpustit lžíci sádla, v něm necháme rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky.

5) Ke konci přidáme do polévky oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a lžíce mouky.

6)  Polévku zalijeme zbytkem vody a dále vaříme.

7) Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.