Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše historie a vzpomínky na PH

Chov poštovních holubů je jedinečný koníček s bohatou historií a tradicí v Česku i zemích celého světa.

 Soutěžte ... Závoďte s Vašimi holuby na tratích od 100 do 1200 km v konkurenci tisíců dalších holubů.

 Chovejte ... Odchovejte si na holubníku Vašich vlastních vítězů a vystavte je na národní výstavě, nebo Olympiádě poštovních holubů.

Obchodujte ... Posilte Váš holubník o nejlepší jedince od nejlepších chovatelů nebo nabídněte k prodeji potomstvo po tom nejlepším, co u Vás létá.

Bavte se ... Nuda je slovo, které se ve slovníku chovatele poštovních holubů nenachází. To Vám garantujeme ;-)
Co jsou závody poštovních holubů?
Od dubna do září se konají zejména během víkendů a svátků pořádané závody poštovních holubů a přes Česko letí tisíce holubů (našich i zahraničních), které spěchají domů za svým partnerům.
Holubi jsou společně vypuštěny několik stovek kilometrů od svých domovských holubníků a jejich úkolem je nejen najít cestu domů, ale zvládnout trasu v co nejkratším čase.

*****************************************************
 

TS Talent Quatro  Šternberk r.2016 - finále z Barcs(H) 419,057km - "Maja" 185.poř. z 919 holubů, "Sony" 293.poř. a "Kate" se během měřeného tréninku Otnice I. ztratila. Kamarád a přítel Jirka Král letěl též se svými 3 holoubaty s námi, pod hlavičkou Dědina+Král Team viz.archiv FCI Talent.     

K 31.12.2016 jsme ukončili po více jak 50 letech svoji aktivní činost u PH a začali novou etapu chovu užitkových holubů, konkrétně Moravských pštrosů (více v menu "O nás").

********************************************************************************************************       Holubník - P.Chytil - TV Nitrička - SK ( odborné rady pro pošt.holubáře)          

 

 

ZDE - 1.část     ZDE - 2.část     ZDE - 3.část     ZDE - 4.část    

ZDE - 5.část       ZDE - 6.část    ZDE - 8.část       ZDE - 9.část               

*********************************************************************************************************                          http://pzhgp-jerzykusz.cba.pl/images/Gol_Rozp/pl_0250_98_722.jpg      

Z našeho chovu poštovních holubů dobře závodí odchovy v Polsku.V 90.letech jsem přenechal do PL asi 150 ks PH polskému kamarádovi Tadekovi G., kteří zde úspěšně závodili. I později byl zájem o naše PH v PL (asi v letech 2008-2016)  př.Zbigniew Ch.odvezl do PL také dost holoubat z naší chovné voliéry a úspěšně s nimi závodil.

Holub 722 byl hodně let u př.Kusze ve voliéře jako chovný, což svědčí o jeho kvalitě.                                     

******************************************************************************************************