Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gregory Davis

article preview

(USA)

 

Davis se narodil v roce 1966 ve městě Jackson ve státě Mississippi. Na to, že jde o amerického sériového vraha, je o něm jen velice málo informací. Podle všeho si již v dospívání vypěstoval silnou sexuální fixaci na starší ženy. Jeho oblíbeným místem se proto stala veřejná knihovna, kde celé hodiny zíral na ženy, popřípadě je osahával mezi regály s knihami. V lednu 1985 byla do této knihovny přivolána policie, protože byl Davis přistižen, jak se plazí po zemi ve snaze nakukovat ženám pod sukně. Některým ženám navíc osahával lýtka. Při zatčení byly u Davise navíc objeveny dvě kradené kreditní karty. I tak vyvázl Davis s pouhým přestupkem a brzy po svém zatčení byl propuštěn.

Téměř ihned poté se Davis přestěhoval do Albany, kde se zapsal do bezplatného vzdělávacího programu pro lidi mezi 16 - 24 lety (program Job Corps). Třída, ve které probíhala výuka, se pro Davise stala jeho další veřejnou knihovnou. Během vyučování používal "promyšlený" trik se spadlou tužkou, aby se mohl plazit po podlaze a nahlížet vyučujícím ženám pod sukně, popřípadě jim osahávat nohy. Při jedné příležitosti se ve třídě sám svlékl do naha. Žádná z vyučujících nikdy nic nenahlásila, zřejmě aby se vyhnula rozpakům při výpovědi. Kdyby to alespoň jedna z nich udělala, možná by se předešlo tomu, co následovalo o rok později...

17. října 1986 byla zavražděna Lucy Spillersová (59 let). K vraždě došlo v jejím domě jen pár bloků od Davisovy třídy. Paní Spillersová byla přivázaná k nohám své postele provazem, který byl uvázaný kolem jejího krku. Od pasu dolů byla nahá a na jejích genitáliích bylo několik hlubokých řezných ran. Jen těsně po této vraždě se Davis přestěhoval zpět do Jacksonu, kde začal vykrádat byty starších žen.

18. listopadu 1986 byla ve svém domě ve městě Jackson zavražděna Mary Dewittová (81 let). Tato žena byla znásilněna a následně ubita k smrti. Naprosto totožný postup zvolil vrah i v případě vraždy Berthy Tannerové (83 let), která byla zavražděna 11. prosince 1986. 25. března 1987 byla ve svém domě napadena další žena (74 let), které se však podařilo přežít. Nedokázala ovšem popsat pachatele.

31. března 1987 šel Davis navštívit svého známého na Manship Street v Jacksonu. Ten však nebyl doma a Davis si bohužel všiml, že v sousedství bydlí osamělá vdova Addie Reidová (80 let). Chvíli ženu pozoroval skrze okno a když se dostatečně setmělo, pootevřeným oknem v ložnici vlezl do jejího domu. Nejprve vybral peněženku paní Reidové, a pak už jen čekal za dveřmi do ložnice. Když paní Reidová vstoupila do pokoje a uviděla Davise, začala křičet. Davis ji několikrát udeřil do obličeje a následně ji odtáhl do jídelny, kde ji uškrtil. Pak jí přehodil přes hlavu ručník a znásilnil její mrtvé tělo. Nakonec ještě z bytu ukradl baterku a šperkovnici a odešel hlavním vchodem.

27. dubna 1987 se Davis vloupal do dalšího z bytů. Tentokrát byl však přistižen jeho majitelkou a byl nucen dát se na útěk. Neutekl však daleko, protože byl policií dopaden na blízkém parkovišti. Když ho majitelka domu identifikovala jako nezvaného vetřelce, byl Davis odvezen na policejní stanici. Vyšetřovatelé si všimli podobnosti mezi posledním vloupáním a vraždou Addie Reidové. Den po Davisově zatčení se proto rozhodli stočit výslech tímto směrem. Po chvilce zapírání se nakonec Davis přiznal jak v vraždě paní Reidové, tak i k ostatním vraždám.

Soudní proces byl zahájen v roce 1988. Davis se hájil svou nepříčetností, na porotu to však valný dojem neudělalo. Trvalo pouhých 35 minut než porota uznala Davise vinným z vraždy Addie Reidové. Následně byl Gregory Davis odsouzen k trestu smrti. Kvůli nedostatku informací se mi nepodařilo zjistit, zda byl rozsudek vykonán, ale s největší pravděpodobností Davis stále čeká v cele smrti (popřípadě zemřel ve vězení).

 

Zdroje: Hunting Humans: An Encyclopedia of Modern Serial Killers, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 12
Celkem: 1058243
Měsíc: 12453
Den: 562