Jdi na obsah Jdi na menu
 


Christopher Mhlengwa Zikode

article preview

"Vrah z Donnybrooku"

(JAR)

 

Christopher Mhlengwa Zikode se narodil v roce 1975. O jeho osobním životě není nic známo, s výjimkou toho, že vždy pohrdal lidským životem a obzvláště k ženám cítil silnou nenávist. V podstatě pro něj byly jen pouhými objekty, které mají jediný smysl své existence: ukojit jeho sexuální touhy.

Mezi lety 1993 a 1995 Zikode terorizoval okolí malého jihoafrického městečka Donnybrook. Jeho modus operandi byl vcelku jednoduchý. Nejprve si vytipoval příhodný dům, ve kterém bydlela minimálně jedna žena či dívka. Uprostřed noci vyrazil vchodové dveře a využívaje momentu překvapení, postřílel všechny mužské obyvatele domu. Vyhlédnutou ženu poté odvlekl na jedno z polí, která obklopují celé městečko. Zde ženu opakovaně znásilňoval, v několika případech i více než 5 hodin. Pokud se žena bránila, Zikode se nijak nerozpakoval a před znásilněním ji zastřelil. Sám k tomu uvedl: "Bylo mi jedno, zda je živá či mrtvá. Stejně bylo tělo ještě teplé." V několika případech Zikode přepadl i ženy a dívky, které si zkracovaly  trasu opuštěnými cestami v okolí města.

Zikode byl poprvé zatčen v červenci 1995 za pokus o vraždu ženy jménem Beauty Zuluová. Bohužel byl však propuštěn na kauci. Během svého pobytu na svobodě napadl dalších 5 žen, z nichž jednu připravil o život a jednu znásilnil. Znovu byl zatčen v září 1995. Soud s ním byl zahájen na konci roku 1996, konečný verdikt pak padl 7. ledna 1997. Christopher Zikode byl uznán vinným z 8 vražd, 5 znásilnění a 5 pokusů o vraždu, za což byl odsouzen k trestu 140 let vězení. Většina vyšetřovatelů se však shoduje na tom, že Zikode je zodpovědný minimálně za 18 vražd a 11 pokusů o vraždu. V roce 2020 je Zikodemu 45 let a i nadále si odpykává svůj trest.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 1
Celkem: 1057367
Měsíc: 12521
Den: 339