Jdi na obsah Jdi na menu
 


John Sapp

article preview

(USA)

 

Narodil se v roce 1949. O jeho životě není známo prakticky nic. Až na to, že v době svého zatčení neměl stálý domov a žil jako tulák. Byl rovněž drogově závislý, navíc sám drogy prodával. Během 20 let před svým zatčením byl několikrát odsouzen za krádeže, distribuci drog a výtržnictví.

22. prosince 1975 si John Abono (22 let) přišel koupit k Sappovi marihuanu. Bohužel však dlužil Sappovi peníze a navíc se po okolí šuškalo, že je policejním informátorem. Místo prodeje drog tak Sapp přiložil Johnovi k hlavě pistoli a donutil ho nastoupit do auta. Pak jej odvezl do oblasti poblíž Castle Rock, kde ho několikrát střelil do hlavy. Nakonec si přinesl lopatu a tělo své oběti zakopal.

V roce 1976 se Sapp přece jen na chvíli usadil a začal pracovat pro společnost Chevron ve městě Richmond v okrese Contra Costa. Zde se seznámil s Elizabeth Duarteovou (24 let), která se stala jeho milenkou. V červenci 1980 se jejich vztah nejen rozpadl, ale soud navíc Sappovi zakázal přibližovat se k Elizabeth. Těsně po jejich rozchodu začala Elizabeth chodit s dalším ze svých kolegů z práce. 25. ledna 1981 Elizabeth zmizela. Mezi prvními podezřelými byl právě Sapp, který se několikrát nechal slyšet, že Elizabeth zabije. Sám pak policistům řekl, že měl sen, ve kterém Elizabeth střelil do hlavy. Policie v jeho dodávce našla na pedálech i na podlaze čerstvou špínu a několik skvrn od krve. Analýza prokázala, že šlo o krevní skupinu A, tedy stejnou krevní skupinu, jakou měla Elizabeth. To však samo o sobě nestačilo k tomu, aby byl Sapp obviněn z vraždy a policie ho musela propustit.

13. srpna 1985 Sapp a jeho známý Robert Weber (35 let) společně odjeli, aby nakoupili drogy. Weber byl rovněž dealer, který však dlužil všude, kam se podíval. Peníze dlužil i Sappovi. Ze společného "výletu" se vrátil pouze Sapp... 18. srpna 1985 skupina lovců narazila v lese u Walker Ridge na Weberovo mrtvé tělo. Weber byl několikrát střelen do hlavy, zad, hrudníku a krku. Sapp později uvedl, že mu za tuto vraždu zaplatili lidé, kterým Weber dlužil peníze.

Těsně po této vraždě se Sapp nastěhoval ke své matce Geraldine Sappové (67 let). Trvalo to jen pár týdnů a Geraldine beze stopy zmizela. V dubnu 1986 byl Sapp zatčen za nelegální držení zbraně. Jen těsně poté se Sapp kupodivu přiznal k vraždám Johna Abona, Roberta Webera a Elizabeth Duarteové. K vraždě své přítelkyně dodal několik podrobností. Počkal na ni v domě jejího nového přítele, kde ji omráčil ranou do hlavy. Pak ji odvezl k Lime Ridge, kde pro ni nejprve vykopal hrob. Pak si prý dlouhé hodiny povídali. Zrovna, když vycházelo Slunce, Sapp vytáhl pistoli a střelil Elizabeth do břicha. Ta se začala svíjet a prosila Sappa, aby to ukončil, protože to strašně bolelo. Nato do ní Sapp vyprázdnil celý zásobník. Pak její tělo zabalil do deky a zahrabal do připraveného hrobu. Sapp rovněž přišel s tím, že mu za tuto vraždu kdosi zaplatil, protože Elizabeth prý udávala policii.

Jen těsně poté, co byl Sapp zatčen, byla v Butte County nalezena kostra starší ženy. Policie okamžitě přišla s podezřením, že jde o Sappovu zmizelou matku. Sapp ovšem zatvrzele popíral, že by měl něco společného s její vraždou. Tvrdil, že sice celou dobu věděl, že je mrtvá, ale že ji zavraždil někdo jiný. Jméno údajného vraha odmítl sdělit, ale uvedl, že jej sám zastřelil, jako akt pomsty. Sapp byl nakonec obviněn "pouze" z vražd Johna Abona, Elizabeth Duarteové a Roberta Webera. Z vraždy Geraldine Sappové obviněn nebyl. To mu ovšem nijak nepomohlo, protože 21. července 1991 byl John Sapp uznán vinným a odsouzen k trestu smrti. I v roce 2020 (kdy je mu 71 let) však nadále čeká v cele smrti.

 

Zdroje: mycrimelibrary.com, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 1
Celkem: 1058901
Měsíc: 12617
Den: 611