Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nathaniel Bar-Jonah

article preview

(USA)

 

Narodil se 15. února 1957 jako David Paul Brown. Jeho rodištěm bylo město Worcester ve státě Massachusetts. Už od jeho dětství bylo zřejmé, že se v jeho případě jedná o časovanou bombu. Přibližně od 6 let si s oblibou nehty rozdíral kůži na rukou, načež se vždy k ráně lačně přisál, aby mohl ochutnat vlastní krev. Už v červenci 1964 (tedy v pouhých 7 letech) nalákal 5letou dívenku do sklepa v domě své rodiny. Řekl jí, že má spiritistickou tabulku, která dokáže předvídat budoucnost. Jakmile však vstoupili do sklepa, Bar-Jonah se na dívku vrhl a pokusil se ji uškrtit. Křik nebohé holčičky uslyšela Bar-Jonahova matka, která naštěstí včas zasáhla.

V lednu 1970 Bar-Jonah vylákal 6letého chlapce za město. Slíbil mu, že půjdou sáňkovat. Místo toho se však pokusil chlapce znásilnit. O několik let později se Bar-Jonah marně snažil nalákat 2 malé chlapce na místní hřbitov. Později se přiznal, že je tam chtěl zavraždit. Jeden z chlapců však naštěstí pojal podezření a podařilo se mu přesvědčit svého kamaráda, aby raději nasedli na kola a odjeli pryč.

V březnu 1975 Bar-Jonah, v přestrojení za policistu, unesl 8letého Richarda O'Connera. Snažil se jej přesvědčit, aby nasedl do jeho auta. Když chlapec odmítl nastoupit, Bar-Jonah jej násilím vtáhl do auta a odjel. Svědkem únosu se stal jeden ze sousedů, který okamžitě kontaktoval policii. Té se podařilo najít Bar-Jonahovo auto zaparkované na nedalekém parkovišti. Únosce i jeho oběť byli stále uvnitř. Bar-Jonah na příkaz policistů vystoupil z auta a byl okamžitě zatčen. V autě pak policisté našli i nebohého Richarda. Byl celý od krve, pomočil se a pokálel, ale byl stále naživu. Policisté později zjistili, že jej Bar-Jonah znásilnil a následně se jej pokusil uškrtit.

Je až neuvěřitelné, že Bar-Jonah vyvázl pouze s podmínečným trestem. Díky tomu mohl jen o několik měsíců poté unést 9letou dívku v Hartfordu (stát Connecticut). Ta se mu ovšem v autě pozvracela, čímž byl Bar-Jonah natolik zhnusen, že svou oběť vyhodil z auta. Opět se našel očitý svědek únosu, který si dokonce zapsal poznávací značku únoscova vozidla. Díky tomu byl Bar-Jonah znovu zatčen. Kvůli špatné komunikaci s policejním sborem v Massachusetts nikdo v Connecticutu nevěděl o tom, že Bar-Jonah je v podmínce. Proto i tentokrát vyvázl s podmínečným trestem. Informace o jeho odsouzení se pro změnu nikdy nedostala do Massachusetts, takže v květnu 1976 Bar-Jonah úspěšně splnil podmínky podmínečného propuštění...

24. září 1977 Bar-Jonah přesvědčil 2 chlapce, kteří se právě vraceli z kina v Shrewsbury, aby nasedli do jeho auta. Tentokrát jim nalhal, že je agent FBI. Oba chlapce poté odvezl kousek za město, kde je svázal, střídavě je škrtil a típal o ně cigarety. Následně po jednom z chlapců začal skákat. Když se nebohý hoch přestal hýbat, Bar-Jonah usoudil, že je mrtvý. Naložil proto druhého chlapce do auta a odjel domů. Domněle mrtvý hoch byl však stále naživu a i přesto, že měl zlomených několik žeber, podařilo se mu přivolat pomoc. Díky jeho svědectví byl Bar-Jonah ještě téže noci zatčen. Druhý z chlapců byl nalezen živý v Bar-Jonahově autě.

Tentokrát už Bar-Jonah tak hladce nevyvázl. Za pokus o vraždu byl odsouzen ke 20 letům vězení. 22. března 1984 si změnil jméno na Nathaniel Benjamin Levi Bar-Jonah. Tvrdil, že přijal židovsky znějící jméno proto, aby poznal, jak moc jsou Židé diskriminováni. O několik let později zase řekl, že on sám je Žid a jméno si změnil proto, aby se přihlásil ke svým kořenům. Několik dozorců si všimlo, že se Bar-Jonah vrátil ke svému nechutnému zvyku z dětství, kdy si rozdíral kůži na rukou a poté sál vlastní krev. Jeden z dozorců uvedl, že v tu chvíli u Bar-Jonaha došlo k erekci. Během svého uvěznění Bar-Jonah podstoupil několik sezení s psychiatry. Těm se svěřil, že velice často sní o zabíjení a mučení malých dětí. Dále uvedl, že by ho velice zajímalo, jak vypadá vykuchané dítě. Několikrát se také zmínil o jeho fascinaci kanibalismem. I přes upozornění ze strany lékařů byl Bar-Jonah podmínečně propuštěn v roce 1991...

9. srpna 1991 Bar-Jonah navštívil město Oxford (stát Massachusetts). Když procházel kolem místní pošty, všiml si, že v jednom ze zaparkovaných aut sedí 7letý chlapec. Bar-Jonah otevřel dveře auta, povalil chlapce na sedadlo, sedl si na něj a za obrovského smíchu na něm začal skákat. Vzhledem k tomu, že Bar-Jonah v té době vážil 125 kg, bylo obrovské štěstí, že včas zasáhla hochova matka, které se za pomoci několika kolemjdoucích podařilo Bar-Jonaha vytáhnout z auta. Útočník poté sice uprchl, ale nakonec byl přece jen zatčen, když jeden z policistů v popisu pachatele bezpečně poznal Bar-Jonaha. Ten nejprve tvrdil, že se chtěl v autě pouze schovat před deštěm, ale nakonec se přiznal, že měl v úmyslu chlapce zabít. Proto je těžko pochopitelné, že byl za tento útok odsouzen k podmínečnému trestu. Už potřetí...

6. února 1996 zmizel Zach Ramsay (10 let) poté, co v 07:34 odešel do školy. Manželé žijící naproti přes ulici dosvědčili, že viděli Zacha, jak jde po ulici. Zároveň také uvedli, že kolem chlapce projelo bílé čtyřdveřové auto. Další svědek viděl Zacha, jak stojí u vstupu do jakési uličky. Podle tohoto muže to vypadalo, jako by Zach na někoho čekal. Jiný svědek viděl Zacha v 07:45, jak jde onou uličkou a v těsném závěsu za ním jej následuje jakýsi obtloustlý muž. To bylo naposled, kdy byl Zach viděn. I když se jeho tělo nikdy nenašlo, v roce 2011 byl oficiálně prohlášen za mrtvého.

V roce 1999 se na policii obrátilo hned několik rodičů, kteří si stěžovali, že se v okolí místní základní školy pohybuje jakýsi muž, který obtěžuje jejich děti. Policejní hlídka poté na místě narazila na Bar-Jonaha, který se oblečen do falešné policejní uniformy ukrýval v křoví. Když byl Bar-Jonah prohledán, byl u něj nalezen falešný policejní odznak a teaser. Bar-Jonah byl okamžitě zatčen a obviněn z vydávání se za strážce zákona.

Bar-Jonah se přiznal, že toto přestrojení používal proto, aby si získal důvěru dětí. Uvedl také, že se cíleně zaměřoval na děti z etnických menšin, protože předpokládal (a částečně správně), že tyto děti jej následně neudají. Jen těsně po jeho zatčení se na policii obrátil indiánský chlapec, který uvedl, že Bar-Jonah jeho a jeho 2 kamarády nalákal do svého bytu. Tam je svázal a střídavě je věšel ke stropu, přičemž před nimi masturboval. Když jeden z chlapců ztratil vědomí, došlo u Bar-Jonaha k ejakulaci. Evidentně spokojený Bar-Jonah poté hochy rozvázal a dovolil jim odejít.

Policistům se podařilo zjistit, že v den zmizení Zacha Ramsayho Bar-Jonah prokazatelně řídil bílou čtyřdveřovou Toyotu své matky. Rozhodli se proto, že provedou domovní prohlídku v Bar-Jonahově bytě. Při ní objevili ručně psaný seznam, který obsahoval jména všech chlapců, které Bar-Jonah dříve napadl. Bylo zde i jméno "Zackery Ramsey". Vedle tohoto jména byla napsána krátká poznámka: "Chcípl". Policisté po celém bytě nacházeli vystřižené novinové články o zmizení malého Zacha. Bývalý Bar-Jonahův spolubydlící poté uvedl, že v Bar-Jonahově pokoji viděl dětské oblečení, které bylo stejné jako to, které měl na sobě Zach v den svého zmizení.

Policie také našla Bar-Jonahův deník, který byl psaný jakousi šifrou. Za pomoci FBI se tuto šifru podařilo prolomit. Deník byl téměř celý věnován různým receptům z lidského masa. Tedy přesněji, z masa malých dětí. Za vše mluví názvy těchto receptů: "Klučina v hrnci" nebo "Smažené dítě po francouzsku". Několik zápisků se věnovalo různým metodám mučení malých dětí.

Během prohlídky Bar-Jonahovy garáže provedla policie test na přítomnost zaschlé krve. Během něho našla na zdi garáže nápis psaný zaschlou krví. Šlo jen o jedno slovo: "Tita". To vyšetřovatele vedlo k domněnce, že Bar-Jonah mohl být pachatelem vraždy 15letého Jamese Tety, který byl unesen 23. srpna 1973 v Massachusetts. Jeho tělo bylo nalezeno o 2 dny později vedle silnice v New Hampshire. Následná pitva odhalila, že chlapec byl znásilněn a následně uškrcen.

V bytě byla také nalezena lidská kost. Podle patologa se jednalo o kost z prstu patřící černochovi ve věku 9 - 14 let. V žádném případě však nešlo o kost pohřešovaného Zacha Ramsayho.

Stále však chyběl jakýkoliv přímý důkaz, který by umožnil obvinit Bar-Jonaha z únosu nebo vraždy Zacha Ramsayho. Byl proto nakonec obviněn z únosu a napadení tří chlapců, které držel ve svém bytě. Sám Bar-Jonah jakékoliv obvinění zarytě odmítal. Žena jménem Mary Patrone během soudního procesu rozpoznala Bar-Jonaha jako muže, který ji v dětství sexuálně obtěžoval. Uvedla, že i tehdy byl přestrojen za policistu. Tento zločin však už byl promlčen. Bar-Jonah byl nakonec uznán vinným a následně byl odsouzen ke 130 letům vězení.

Všechna Bar-Jonahova odvolání byla zamítnuta. Během pobytu ve vězení se jeho zdravotní stav rapidně zhoršil, a to zejména díky jeho značné nadváze. 13. dubna 2008 byl Nathaniel Bar-Jonah nalezen mrtev ve své cele. Jako příčina smrti byl stanoven infarkt. Bar-Jonah až do své smrti trval na své nevině a nikdy neprojevil jakoukoliv lítost nad svými činy. V době jeho smrti mu bylo 51 let.

Jako v mnoha jiných případech, tak i tentokrát zůstává několik otázek nezodpovězených. Ta nejdůležitější zní: Byl Bar-Jonah vrah? A pokud ano, kolik dětí vlastně zavraždil? Mimo výše zmíněná jména, podezírá policie Bar-Jonaha také ze spáchání vraždy Janice Pockettové (7 let), která záhadně zmizela 10 měsíců před zmizením Zacha Ramsayho. Další obětí se mohla stát i Amanda Gallionová (14 let), která zmizela 13. října 1997, když ráno vyrazila do školy. K jejímu zmizení došlo ve městě Gilette, ve kterém se v té době pohyboval i Bar-Jonah. I tato dívka je pohřešována dodnes. Podařilo se najít jen její kolo, které bylo pohozené vedle silnice kousek za městem. Pravdou je, že ostatními možnými obětmi byli chlapci. Na druhou stranu je nutno podotknout, že obě tyto dívky byly chlapeckého zjevu, Bar-Jonah je tedy mohl mylně považovat za chlapce.

Další otázkou je, zda se Bar-Jonah opravdu dopustil kanibalismu. Podle záznamů z Bar-Jonahovy platební karty se jako podezřelý fakt jeví to, že během celého měsíce po zmizel Zacha Ramsayho, nenakoupil žádné potraviny. Zvláštní je to zejména z toho důvodu, že Bar-Jonah byl popisován jako velký milovník masa a v době svého zatčení vážil 140 kg. Na druhou stranu je možné, že za nákupy prostě zaplatil v hotovosti. Ve stejné době začal Bar-Jonah pořádat party pro své sousedy, na kterých podával spoustu masitých pokrmů. Několik hostů mu řeklo, že maso má velice zvláštní chuť. Bar-Jonah to odůvodňoval tím, že jde o jelena, kterého sám zastřelil a následně naložil ve speciálním láku. Faktem ovšem je, že Bar-Jonah nevlastnil žádnou střelnou zbraň a není známo nic o tom, že by se někdy účastnil lovu na jeleny. Jedna z přítomných žen mu rovnou řekla, že to maso se nedá jíst. Bar-Jonah jí s úsměvem odpověděl: "To mě velice mrzí. Osobně jsem to maso zabil, rozřezal a naložil."

I v Bar-Jonahově deníku je několik zápisků, ve kterých se zmiňuje o tom, že svým hostům naservíroval maso ze zavražděných dětí. V jednom z nich stojí: "Dnes byla velká party na terase. Nejlepší bylo to, když jsem jim naservíroval toho opečenýho kluka." V Bar-Jonahově mlýnku na maso bylo rovněž nalezeno několik lidských vlasů. Podle patologa patřily černochovi mužského pohlaví, ale přesný věk nebyl schopen určit. Rozhodně se však nejednalo o vlasy Zacha Ramsayho. Skutečnou pravdu znal pouze sám Bar-Jonah. A ten si ji vzal s sebou do hrobu.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 2
Celkem: 1057337
Měsíc: 12549
Den: 341