Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeffrey Lionel Dahmer

article preview

"Kanibal z Milwaukee"

(USA)

 

Životopis

Jeffrey Lionel Dahmer se narodil 21. května 1960 ve West Allis ve státě Wisconsin. Jeho matka trpěla během těhotenství záchvaty částečné paralýzy, pro které lékaři neměli žádné vysvětlení. Dva roky po Dahmerově narození se rodina stěhuje do Ames v Iowě. O další dva roky později u něj lékaři diagnostikovali vodní kýlu (kýla v šourku), která je mu chirurgicky odstraněna. Dahmer před i po operaci prožívá silné bolesti, a podle jeho vlastních slov to byl okamžik, který měl později vliv na jeho pocit sexuální nejistoty. Od té doby se Dahmer stává více introvertním a stahuje se do sebe. Během několika příštích let se rodina opakovaně stěhuje. 18. prosince 1966 se narodil Dahmerův bratr David. To u Dahmera ještě více vyvolává pocit odstrčenosti. V roce 1968 se rodina opět stěhuje, tentokrát do Bath v Ohiu. Dahmerův otec později tvrdil, že Jeffrey zde byl sexuálně obtěžován hochem ze sousedství. Sám Dahmer si ale na nic takového nepamatoval. Během dětství Dahmer jezdil na kole po okolí a sbíral mrtvá zvířata, která pak doma pitval. Na střední škole měl Dahmer pověst milovníka hloupých vtípků. Strašil studenty tím, že zničehonic začal křičet nebo mečet jako ovce, popřípadě předstíral epileptické záchvaty. Navíc se stal silným alkoholikem. I přesto střední školu v roce 1978 ukončil. Už rok předtím se jeho rodiče rozvedli a Dahmer začal bydlet sám. Založil si vlastní hřbitov domácích zvířat, kde pohřbíval nalezené zvířecí mršiny a údajně zabil i několik psů a koček patřících sousedům. Kousek od jeho domu byl v zemi zaražený kůl, na kterém byla naražená psí hlava. Dahmer se přihlásil na Ohio State University, ale protože byl většinu času pod vlivem alkoholu, studia nikdy nedokončil. Na naléhání otce vstupuje Dahmer 29. prosince 1978 do armády. Prodělá výcvik jako zdravotník a je poslán do Baumholderu v Německu. Zpočátku si vedl dobře, ale postupně začal mít opět problémy s alkoholem. Kvůli nezřízenému pití je proto 26. března 1981 z armády propuštěn. Po návratu do Států má strach z reakce otce a tak několik měsíců stráví na Miami Beach na Floridě, kde má stále problémy s alkoholem. Pak se vrací do Ohia.

7. října 1981 je zatčen za výtržnictví pod vlivem alkoholu a kladení odporu při zatýkání. Musí zaplatit menší pokutu. 7. srpna 1982 následuje další zatčení za výtržnictví poté, co si na veřejnosti svlékl kalhoty. Ve stejném roce se Dahmer stěhuje ke své babičce do West Allis. Babička je pravděpodobně jediný člověk v jeho životě, kterého měl Dahmer opravdu rád. V této době se Dahmer stává častým návštěvníkem barů pro homosexuály. Z jednoho z nich je vyhozen poté, co se několikrát pokusil přimíchat někomu do pití prášek na spaní. Už i jeho babička si začíná všímat Dahmerova podivného chování. Jednou najde v jeho šatně oblečenou mužskou figurínu, kterou Dahmer ukradl v obchodě. Jindy pod jeho postelí najde pistoli magnum. Když si vnukovi stěžuje na silný zápach, který se line ze suterénu, Dahmer jí řekne, že na cestě našel mrtvou veverku, kterou v suterénu rozpustil v kyselině. 8. září 1986 je Dahmer znovu zatčen, když na veřejnosti onanuje před dvěma malými chlapci. V září 1988 babičce dojde s Dahmerem trpělivost a poprosí ho, aby se odstěhoval. Dahmer se tak stěhuje na 213 Oxford Apartments, North 25th Street v Milwaukee a začne pracovat v čokoládovně Ambrosia Chocolate. O něco později ten stejný rok nabízí 50 dolarů třináctiletému chlapci jménem Keison Sinthasomphone, pokud mu pózoval nahý. Pak se jej pokusil omámit a osahávat, chlapec ale utekl a Dahmer byl znovu zatčen. Byl odsouzen k 5 letům ve vězení, ale odseděl si pouhých 10 měsíců, a je propuštěn na podmínku. 15. července 1991 je propuštěn z čokoládovny, protože několikrát nepřišel do práce.

 

Série vražd

6. června 1978 - vražda Stevena Hickse (19 let). Dahmer nabral Stevea do auta, když stopoval u silnice. Přijeli k Dahmerovu domu, kde spolu popíjeli. Když se Hicks pokusil odejít, Dahmer ho několikrát udeřil činkou a pak ho uškrtil. Jeho tělo rozřezal řezbářským nožem a kosti roztloukl na prach, který rozsypal v okolí domu. Pod domem pak pohřbil odřezané kusy masa své oběti. Dahmer sám později vypověděl, že nechtěl, aby Hicks odešel a proto na něj zaútočil. Tento scénář se pak několikrát opakoval.

15. září 1987 - vražda Stevena Tuomiho (24 let). K této vraždě došlo v hotelu Ambassador. Dahmer svou oběť opil a pak jí prorazil hrudník ve snaze vyrvat Stevenovi srdce. Sám Dahmer později tvrdil, že se ráno probudil v hotelovém pokoji s mrtvolou a nic si nepamatoval. Stevenovo tělo pak rozřezal, po kusech vložil do velkého kufru a odnesl do domu své babičky, kde ho mohl rozřezat na ještě menší kousky. Ty pak vložil do plastových sáčků a vyhodil společně s odpadky.

16. ledna 1988 - vražda Jamese Doxtatora (14 let). Dahmer mu nabídl peníze, když si bude moci nafotit jeho nahé fotky. Poté ho odvezl do babiččina domu, kde ho omámil a uškrtil. Jeho tělo pak ponořil do kyseliny, aby se zbavil masa. Kosti poté rozdrtil na popel a rozsypal po okolí.

24. března 1988 - vražda Richarda Guerrera (25 let). Opět stejný scénář, Dahmer nabídl Richardovi peníze za nahé fotky a odvezl jej do babiččina domu. Tam s ním měl orální sex. Poté mu do pití přimíchal prášky na spaní, aby ho uspal. Když byla oběť bezvládná, Dahmer ji uškrtil. Tělo pak rozřezal a vyhodil společně s odpadky.

25. března 1989 - vražda Anthonyho Lee Searse (26 let). Dahmer se s ním potkal v klubu a vzal ho do babiččina domu, kde ho po sexu omámil a následně uškrtil. Tělo poté rozřezal a jako trofeje si nechal genitálie a hlavu své oběti. Anthonyho lebku pak pomaloval a používal jako dekoraci. Zbytky své oběti pak opět vyhodil do popelnice.

29. května 1990 - vražda Raymonda Lamonta Smithe (33 let). Také se v klubu potká s Dahmerem, který mu nabídne peníze za nahé fotky. V Dahmerově domě je Raymond omámen a uškrcen. Dahmer pak má s jeho mrtvolou orální sex. I toto tělo rozřeže a hlavu si nechá jako trofej. Části Raymondova těla pak ponoří do kyseliny, aby se zbavil masa. Kosti poté použije jako výzdobu domácnosti. Raymondovu lebku nakonec nabarví na šedo a nechá si ji v ledničce.

14. června 1990 - vražda Edwarda W. Smithe (28 let). Opět stejný scénář. Setkání v klubu a nabídka peněz za nahé focení. Následovala pozvánka do Dahmerova bytu, kde ho Dahmer omámil a uškrtil. Vrah pak svou oběť rozřezal, přičemž si postup důkladně fotografoval. Části Edwardova těla pak ponořil do kyseliny.

2. září 1990 - vražda Ernesta Millera (22 let). Tentokrát Dahmer svou oběť potkal před knihkupectvím. Nabídl Ernestovi 50 dolarů pokud půjde do Dahmerova domu a nechá se vyfotit nahý. Tam Ernesta zdrogoval a podřízl mu hrdlo. Dahmer odřízl své oběti bicepsy a uložil je do mrazáku pro pozdější konzumaci. Zbytek těla opět zbavil masa pomocí kyseliny. Kostru své oběti obarvil a uložil do skříně.

24. září 1990 - vražda Davida Thomase (23 let). Setkal se s Dahmerem na ulici. Dahmer mu opět nabídl peníze, když s ním půjde domů. Tam Davida omámil a uškrtil. Jeho tělo pak zlikvidoval stejně jako v předchozím případu. I tentokrát si rozřezávání těla své oběti fotografoval.

18. února 1991 - vražda Curtise Straughtera (19 let). Se svým vrahem se Curtis setkal na autobusové zastávce. I on přikývl na Dahmerovu nabídku peněz. Doma ho pak Dahmer zdrogoval a uškrtil. Jeho tělo pak rozřezal a zbytky vyhodil do odpadků. S výjimkou jeho lebky, tu si nechal jako trofej.

7. dubna 1991 - vražda Errola Lindseyho (19 let). Dahmer svou oběť potkal na ulici, kde jí opět nabídl peníze za focení aktů. Poté Errola odvezl domů, kde ho zdrogoval a pak uškrtil. Následně měl s mrtvolou orální sex. Pak tělo své oběti rozřezal a lebku si nechal jako trofej.

24. května 1991 - vražda Anthonyho Hughse (31 let). S hluchoněmým Anthonym se údajně Dahmer znal po dobu dvou let. I jemu nabídl 50 dolarů za focení aktů. U sebe doma ho pak Dahmer opět omámil a uškrtil. Jeho tělo pak nechal několik dní ležet u sebe v bytě. Teprve pak ho rozřezal a nechal rozpustit v kyselině. I jeho lebku si ponechal jako trofej.

27. května 1991 - vražda Koneraka Sinthasomphoneho (14 let). Dahmer ho potkal před nákupním střediskem, kde mu opět nabídl peníze za focení aktů. Doma ho pak zdrogoval a sám odešel na pivo. Chlapec se ovšem mezitím probral a podařilo se mu z Dahmerova domu utéct. Sousedé zavolali policii, které Dahmer řekl, že chlapec je jeho milenec a že se spolu jen pohádali. Policisté z naprosto nepochopitelného důvodu Dahmerovi uvěřili, doprovodili ještě omámeného chlapce do Dahmerova bytu a odjeli. Po odjezdu policie  Dahmer Koneraka podrobil experimentu, kdy mu do zadní části lebky vyvrtal díru a injekční stříkačkou mu do ní vstřikoval kyselinu chlorovodíkovou. Dahmer tím chtěl z chlapce vyrobit svoji vlastní poslušnou zombie. Když se jeho experiment nezdařil, Dahmer svou oběť uškrtil. Pak Konerakovo tělo rozřezal a rozpustil v kyselině.

30. června 1991 - vražda Matta Turnera (20 let). Setkal se s Dahmerem v Chicagu na Gay Pride Parade. Dahmer mu nabídl peníze pokud se s ním vrátí do Milwaukee. Tam ho rovněž zdrogoval a uškrtil. Jeho tělo pak rozřezal, uložil do plastových pytlů a ty nechal volně ležet ve svém bytě.

6. července 1991 - vražda Jeremiaha Weinbergera (23 let). I tohoto muže Dahmer potkal v Chicagu, tentokrát v baru pro homosexuály. I jemu nabídl peníze za cestu do Milwaukee. Ve svém bytě ho pak také zdrogoval. I tentokrát přistoupil ke svému experimentu s výrobou poslušné zombie. Po pokusu s kyselinou chlorovodíkovou vstřikoval do hlavy své oběti i vroucí vodu. Nebohý Jeremiah takto strávil dva dny v kómatu než ho Dahmer uškrtil. Pak jeho tělo rozřezal a rozpustil v kyselině.

15. července 1991 - vražda Olivera Lacyho (23 let). Dahmer ho potkal na ulici, kde mu nabídl, že by mohli jít k němu domů. Oliver bohužel souhlasil. Dahmer ho taktéž zdrogoval a uškrtil. Jeho tělo pak rozřezal. Během porcování těla měl s mrtvolou pohlavní styk. Zbytky těla pak rozpustil v kyselině. Srdce své oběti si uložil do ledničky pro pozdější konzumaci.

19. července 1991 - vražda Josepha Bradehofta (25 let). Dahmer na něj narazil na autobusové zastávce, kde mu nabídl peníze za focení aktů. Následoval klasický scénář. V Dahmerově bytě byla oběť zdrogována a uškrcena. Josephovo tělo pak Dahmer rozřezal a některých částí se zbavil klasickým způsobem. Tentokrát si ale ponechal v bytě hlavu a trup oběti.

Zatčení a soud

22. července 1991 nalákal Dahmer do svého bytu Tracyho Edwardse (32 let). Tam se ho opět pokusil zdrogovat. V tomto případě ale nebyl Tracy ještě úplně bezbranný a začal o svůj život bojovat. Dahmer se mu pokusí nasadit pouta, ale nasadí mu je pouze na pravou ruku. Když se pak Dahmer otočil, aby si vzal nůž, Tracy se vrhl ke dveřím. Dahmer na něj zaútočil a došlo k zápasu, během kterého Tracy Dahmera silně udeřil do hlavy. Dahmer ztratil rovnováhu a upadl na zem. Toho Tracy využil a utekl na ulici, kde zastavil právě projíždějící policejní auto. Poté policisty přivedl k Dahmerovým dveřím. V jeho bytě policisté nalezli spoustu fotografií rozřezaných těl. V ledničce měl Dahmer uskladněno ve třech sáčcích lidské maso a srdce. V mrazáku byly nalezeny tři hlavy, lidský trup a pytel s lidským masem a vnitřnostmi. Ve skříni byly nalezeny různé chemikálie a 2 vybělené lebky. Na podlaze byl položený velký kotel, ve kterém byly 2 ruce, penis a varlata. V kartotéce byly nalezeny další tři lebky. V šatníku policisté našli kompletní lidskou kostru, vysušený lidský skalp a několik odříznutých penisů. V lepenkové krabici byly další dvě lidské lebky. V koupelně byla vana napuštěná kyselinou, ve které policisté našli 3 lidské trupy v různém stádiu rozkladu. Nelze se tedy divit, že pod tíhou takovýchto důkazů se Dahmer na místě ke všemu přiznal.

Dahmerův soud začal 30. ledna 1992. Obhajoba stavěla na tvrzení o jeho šílenství. Už 17. února byl shledán vinným z 15 vražd a odsouzen k 15 doživotním trestům odnětí svobody (celkem 957 let vězení). Později stanul Dahmer před soudem v Ohiu, kde čelil obvinění z vraždy své první oběti Stevena Hickse. I tentokrát byl shledán vinným a odsouzen k dalšímu doživotnímu vězení. Dahmer si svůj trest odpykával v Columbia Correctional Institution v Portage ve Wisconsinu, kde byl několikrát napaden ostatními vězni. V červenci 1994 se jeden z vězňů pokusil Dahmera podříznout žiletkou. Z tohoto napadení ještě Dahmer vyvázl jen s povrchovým zraněním. Stejné štěstí ale neměl 28. listopadu 1994. Asi v 07:50 byl on a další dva spoluvězni (Jesse Anderson a Christopher Scarver) posláni uklidit vězeňskou tělocvičnu. Když dozorci odešli, Scarver na oba své spoluvězně zaútočil násadou od koštěte. Dahmer i Anderson byli převezeni s těžkými poraněními hlavy do nemocnice. Jeffrey Dahmer zemřel ještě během převozu, Anderson svým zraněním podlehl o dva dny později. Scarver svůj útok odůvodnil tím, že chtěl pomstít všechny Dahmerovy černošské oběti (většina jeho obětí byly opravdu černoši) a na Andersona zaútočil proto, že z vraždy, za kterou byl odsouzen, obviňoval jednoho Afroameričana.

Rozhovor s Jeffrey Dahmerem si můžete přečíst zde.

Rozhovor Roberta Resslera s Dahmerem si můžete přečíst zde.

Rozhovor s rodiči Jeffreyho Dahmera najdete zde

 

Zdroje: wikipedia.org, CrimeLibrary.com, murderpedia.org

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1057839
Měsíc: 12403
Den: 408