Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eric Ernest Napoletano jr.

article preview

(USA)

 

Napoletano se narodil 2. května 1965 v Bronxu. Jeho matkou byla Carolyn Napoletanová, administrativní pracovnice v oddělení newyorské policie. Svého otce Napoletano nikdy nepoznal, protože Carolyn opustil ještě před jeho narozením. Matka mu však řekla, že jeho otec zemřel. Napoletano měl divoké dětství vyplněné hádkami s matkou a opakovanými pobyty na psychiatrickém oddělení místní nemocnice. Carolyn velmi lpěla na tom, že její syn musí jít v jejích stopách a stát se policistou. Velmi těžce proto nesla, když se Napoletano rozhodl odejít dobrovolně z armády, což snižovalo jeho šance dostat se do newyorského policejního sboru.

Napoletano se vždy velmi snadno zamiloval a za život vystřídal velké množství přítelkyň. Vždy to byly velmi mladé dívky z řad etnických menšin, kterými jeho matka silně pohrdala a neváhala je častovat rasistickými urážkami. Ani Napoletanova láska však nevydržela věčně a on se ke svým přítelkyním s postupem času začal choval velmi násilně a krutě. Přivazoval je někdy i na celé dny k posteli či topení, bil je a neváhal přistoupit ani k jejich mučení. Bohužel, několik žen zaplatilo za vztah s Napoletanem vlastním životem...

V roce 1984 napadne Napoletano během hádky svou přítelkyni Marilyn Coludrovou (15 let) v jejím bytě v Queensu. Zasadí jí několik ran nožem. Když pak vidí, že je dívka stále naživu, podřízne jí nožem hrdlo. Pak její tělo naloží do auta a jede až do Pensylvánie, kde ho vyhodí u silnice. Díky tomu na Napoletana nepadne podezření. Jeho matka vše později komentuje slovy: "No co, stejně ta holka nebyla žádný anděl."

Těsně poté se Napoletano poprvé žení. Jeho manželkou se stane Wanda Matosová. Už v roce 1985 však Napoletano přímo na ulici v Bronxu zastřelí svou tchýni Gladys Matosovou. Policie tentokrát Napoletana podezřívá jako prvního, ale jeho matka mu poskytne alibi. Řekne, že její syn spal celou noc u ní a ráno si společně zašli do města na snídani. Navíc ještě podá stížnost na detektiva, který se opovážil podezírat jejího syna. Wanda si však zřejmě myslí své a s Napoletanem se rozvede.

Napoletano netruchlí dlouho a ožení se znovu. Jeho druhá manželka se jmenuje Myra Acevedová (22 let). S ní má 2 syny. I tentokrát se však Napoletano začne chovat agresivně a Myra mu v roce 1990 začne vyhrožovat, že podá žádost o rozvod. To Napoletano neunese a ještě tentýž rok Myru uškrtí provazem. Celou vraždu sledují i jejich děti... Napoletano pak tělo své manželky naloží do auta a jede do Delawaru. Zde její tělo zahrabe do mělkého hrobu. Udělá to ale tak nešikovně, že mrtvola je hned druhý den nalezena.

I v tomto případě jeho matka přispěchá s alibi pro svého synáčka. Celou noc byl u ní, takže s vraždou své manželky nemůže mít nic společného. Tentokrát však ani toto alibi nepomohlo. Policie pečlivě nasbírala dostatek důkazů, aby mohla být nařízena domovní prohlídka u Napoletana. V jeho domě jsou nalezeny výstřižky z novin o vraždách Marilyn Coludrové, Gladys Matosové a jeho druhé manželky Myry Acevedové. Je nalezen i provaz, kterým byla uškrcena poslední oběť. Na něm jsou Napoletanovy otisky. A samozřejmě je tu výpověď obou dětí. Napoletano je tak 27. března 1991 zatčen. Již během domovní prohlídky Napoletano zoufale telefonuje své matce. A ta se opravdu snaží. Manipuluje s důkazy, přemlouvá nebo rovnou vyhrožuje všem svědkům a znovu podá stížnost na vyšetřujícího detektiva.

Tentokrát se ale vše obrátí proti ní. Policie samozřejmě zjistí, že se snaží zmanipulovat vyšetřování a Carolyn je obviněna ze lživé výpovědi, ze spiknutí, z manipulace s důkazy a z vyhrožování svědkům. To vše policie použije jako páku na jejího syna, který do té doby zatvrzele odmítal jakoukoliv vinu. 14. května 1991 se Napoletano přizná k vraždě své bývalé přítelkyně Marilyn výměnou za to, že jeho matka nebude obžalována z maření vyšetřování. Nejprve však Napoletano čelil obvinění z vraždy své druhé manželky. I z té byl uznán vinným a 25. června 1993 odsouzen na 321 a půl roku ve vězení. Za vraždu Marilyn Coludrové si pak odnesl dalších 15 let ve vězení. Z vraždy své tchýně Gladys Matosové zatím odsouzen nebyl. Eric Ernest Napoletano Jr. si momentálně odpykává svůj trest ve věznici Trenton. O podmínečné propuštění bude moci požádat nejdříve v roce 2040, kdy mu bude 75 let. Jeho matka i nadále pracuje u newyorské policie...

 

Zdroje: murderpedia.org, Daily News

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 12
Celkem: 1058892
Měsíc: 12620
Den: 617