Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrnkový perník s čokoládovou polevou

27. 3. 2020

Tento recept je opravdu rychlý a jednoduchý. Nemusíte nic vážit, stačí Vám pouze hrnek a potřebné ingredience, která si můžete přečíst níže. Věřím, že ho zvládnete raz dva. Hodně štěstí!

 

Suroviny:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček kypřícího prášku do perníku
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 2 ks vajec
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje

Na polevu:

  • hořká čokoláda
  • 1 lžíce másla

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou troubu na 170 °C).
  2. Plech nejlépe s rozměrem 30 x 40 cm vyložte zmačkaným a znovu narovnaným pečícím papírem (po zmačkání se s papírem lépe pracuje). 
  3. Do mísy nasypte obě mouky, cukr, kypřicí prášek, kakao a promíchejte.
  4. Do směsi přidejte celá vejce, mléko a olej a metličkou promíchejte. Těsto nalijte do připraveného pekáče a pečte asi 40 minut (pokud do těsta zapíchnete špejli, vyjde ven suchá)
  5. Čokoládu nalámejte a společně s máslem ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte. Promíchejte, zamíchejte lžíci mléka a polevou potřete celý perník.
  6. V tuto chvíli můžete čokoládu posypat i strouhaným kokosem nebo sekanými ořechy dle Vaší chuti. Vložte do lednice a nechte ztuhnout.