Hrnkový perník s čokoládovou polevou
27. 3. 2020
Tento recept je opravdu rychlý a jednoduchý. Nemusíte nic vážit, stačí Vám pouze hrnek a potřebné ingredience, která si můžete přečíst níže. Věřím, že ho zvládnete raz dva. Hodně štěstí!
Suroviny:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 sáček kypřícího prášku do perníku
- 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
- 2 ks vajec
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
Na polevu:
- hořká čokoláda
- 1 lžíce másla
Postup:
- Troubu si předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou troubu na 170 °C).
- Plech nejlépe s rozměrem 30 x 40 cm vyložte zmačkaným a znovu narovnaným pečícím papírem (po zmačkání se s papírem lépe pracuje).
- Do mísy nasypte obě mouky, cukr, kypřicí prášek, kakao a promíchejte.
- Do směsi přidejte celá vejce, mléko a olej a metličkou promíchejte. Těsto nalijte do připraveného pekáče a pečte asi 40 minut (pokud do těsta zapíchnete špejli, vyjde ven suchá)
- Čokoládu nalámejte a společně s máslem ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte. Promíchejte, zamíchejte lžíci mléka a polevou potřete celý perník.
- V tuto chvíli můžete čokoládu posypat i strouhaným kokosem nebo sekanými ořechy dle Vaší chuti. Vložte do lednice a nechte ztuhnout.